Cum să-ți dai câinelui tău o viață mare

Cum să-ți dai câinelui tău o viață mare

Deci, crezi că câinele tău ar putea fi orb? Sau poate că tocmai v-ați întors de la veterinar după un diagnostic dur glaucom sau atrofie retină progresivă? Știu că poate fi dificil, dar nu-ți face griji. Deși nu poate fi întotdeauna ușor, îngrijirea unui câine orb duce adesea la o legătură deosebit de puternică a iubirii și, cel mai important, încredere.

O calitate înaltă a vieții

Deși unii veterici pot face sugestia îngrozitoare că este mai bună să-ți pui cel mai bun prieten al tău, mulți specialiști vor putea sugera modalități de a vă ajuta să le dați o mare calitate a vieții, mai ales dacă sunt încă tineri când își dezvoltă condiția. La urma urmei, vederea nu este la fel de importantă pentru câini ca auzul și mirosul poate fi.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă păstrați câinele în siguranță și fericiți, astfel încât să puteți avea mai mulți ani distractivi împreună. Asigurați-vă că tu Vorbiți cu un veterinar mai întâi ca condiții și, prin urmare, situațiile pot varia. Nu faceți nicio modificare până când nu aveți o idee bună despre ceea ce este greșit și ce va ajuta cu adevărat.

un câine orb

Comportament și instruire

Este normal ca câinele dvs. să se lupte cu schimbarea de a deveni orb și pot suferi chiar de depresie la început. Dar dacă aveți un pui tânăr sau un câine mai în vârstă, Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a le instrui în comportamente mai sigure și pentru a le ajuta să se bucure de noul lor stil de viață.

  • Încercați să nu vă schimbați stilul de viață și rutina prea mult. Blind orb este probabil să fie o experiență confuză și provocatoare emoționantă pentru câinele dvs. Asigurați-vă că tonul dvs. de voce rămâne pozitiv, calm și "vesel" și păstrați viața de zi cu zi cât mai normală posibil pentru a le ajuta să se adapteze.
  • Predarea cuvintelor noi Cue pentru cainele dvs. ar putea fi de neprețuit pentru păstrarea lor în siguranță. Antrenează-le să înțeleagă indicii precum "atent" "Pericol" "Pași" și "încetini". Amintiți-vă că tonul dvs. de voce este, de asemenea, important, deoarece câinele dvs. va afla rapid acest volum și un ton ascuțit înseamnă mai multe, sunt prezente pericole critice mai imediate, în timp ce un ton mai puțin urgent poate însemna să fie precaut.
  • Puteți folosi sunet în alte modalități de a le menține în siguranță, de asemenea. De exemplu, atingeți podeaua unui pas, astfel încât câinele dvs. să audă cât de abrupt sau adânc sunt. Ar trebui să discutați cu ei mai des, deci sunt liniștiți de prezența voastră și vă cunosc locația. În mod similar, vorbiți înainte și pe măsură ce le animați sau atingeți-le astfel încât să nu fie surprinși.
  • Acum că vederea lor este afectată sau plecată, fiți conștienți de ceea ce câinele dvs. folosește acum pentru a naviga. Sentimentul lor de miros și auzul sunt în mod evident importante, dar ar trebui, de asemenea, să fiți conștienți de cât de utile sunt muschii lor pentru navigare. Să le protejeze și alte mijloace de navigare foarte atent pentru a-și asigura independența și calitatea vieții.
  • Alte simțuri ale câinilor pot fi mai importante decât vederea lor, dar asta nu înseamnă că ar trebui să vă lăsați garda jos. Ia incendiu, de exemplu. Mulți proprietari de câini orbi constată că animalele lor de companie sunt de fapt foarte atente și bine comportate în jurul incendiilor, deoarece pot auzi crackle, simt căldura și miroase fumul. Cu toate acestea, nu ar trebui să subestimați niciodată modul în care un câine surprins ar putea reacționa. Evenimente cu focuri de artificii, vizitatori neașteptați sau orice altă zgomote bruscă puternice lângă un șemineu sau foc de tabără pot fi foarte periculoase.
  • În mod similar, trebuie să fii deosebit de atent cu copiii. Nu le introduceți la câinele dvs. orb fără o explicație completă a situației și a limitelor. Câinii surprinși sunt foarte probabil să recurgă la mecanismele lor naturale de apărare - indiferent cât de bine sunt instruiți - și nu trebuie să vă spun că acest lucru ar putea fi foarte periculos sau traumatizant pentru un copil.
  • Câinii noi pot provoca, de asemenea, experiențe dificile. Deși este neclar cum sau de ce se întâmplă, alți câini pot spune adesea când un alt câine este "diferit". Acest lucru poate duce la altercatii negative. Cu toate acestea, socializarea este foarte importantă, deci asigurați-vă că animalul dvs. de companie continuă să socializeze cu prieteni veriși, precum și cu atenție și cu prudență le-au introdus la noi prieteni.
  • Dacă câinele dvs. prezintă semne de exces anxietate Datorită orbirii lor. Există produse de calmare naturală pe care le puteți utiliza, cum ar fi câinele care se potrivește pe feromoni (DAP) sau remedierea de salvare a lui Bach. Acest lucru le poate ajuta să treacă prin perioada dificilă de ajustare timpurie.

Ați putea dori, de asemenea: Suplimente de calmare pentru câini

câine orb pe canapea

Pregătiți-vă casa

O mare schimbare pe care va trebui să o faceți este să vă protejați de siguranță și să o faceți un spațiu prietenos, fericit și sigur pentru poochia ta. Dacă ați verificat vreodată o casă înainte, ar putea părea similară, dar făcând o casă foarte confortabilă înseamnă să mergeți în plus.

  • Prima problemă evidentă de abordare este toate obiectele periculoase și ascuțite pe care câinele tău le-ar putea lovi. Un sfat mare este să coborâți pe toate patru cu câinele dvs. și să investigăm ceea ce arată lumea din perspectiva lor. Le puteți arăta rute sigure și să introduceți noi comenzi. De exemplu, atunci când ajungeți într-un colț de masă ascuțit, ați putea să-l loviți și să spuneți "pericol", astfel încât să poată începe să asocieze colțul și coliziunea cu Cue.
  • Un lucru minunat de făcut este să cumperi capacele de colț destinate protejării copiilor mici. Va dura ceva timp ca câinele dvs. să învețe cum să navighezi și nu vrei ca ei să se rănească. Nu presupuneți că vor putea să navigheze în jurul valorii de ceva doar pentru că a fost acolo pentru întreaga lor viață. Un spațiu se poate simți foarte diferit atunci când nu puteți vedea ce este în ea.
  • Există o mulțime de responsabilitate care deține un câine orb. Mulți oameni pot chiar să sugereze că nu ar trebui să vă mutați mobilierul sau la o casă nouă, dar dacă sunteți dispus să puneți în timp și efort pentru a vă învăța câinele nouă împrejurimi, este posibil. Este încă cel mai bun dacă nu vă mișcați imediat mobilierul dvs. Faceți-o cât mai treptată posibil și luați timp să le arătați în mod repetat noile rute sigure pentru a călători.
  • Dacă aveți alte animale de companie în casă, cumpărați clopote și puneți-le pe gulerele lor. S-ar putea chiar să doriți să puneți un clopot mic pe o brățară pentru dvs. Acest lucru vă va ajuta câinele să se rătăcească când ceva le atinge sau perii împotriva lor, ceea ce ar putea duce la apărare, cum ar fi suportul.
  • Utilizați covoare pentru a cartografia textul și căile "sigure". De asemenea, puteți utiliza covorașii de întâmpinare pentru a desemna modificări de frontieră, cum ar fi "în interior" și "în afara" și "partea de sus a scărilor" și "partea de jos a scărilor". Acest lucru le va spune când va fi precaut în legătură cu următorul pas și le va ajuta să navigheze.
  • De asemenea, puteți utiliza texturi în grădina dvs. pentru a desemna pericolele. De exemplu, puneți chipsurile de coajă în jurul copacilor și vărsării. Acest lucru vă va da câinii dvs. avertizând că ar putea să se ciocnească în ceva.
  • Câinele dvs. se va orienta, de asemenea, folosind sunetul. Puteți investi în a Fântâna de animale de companie care îi va permite să audă unde este apa lor. Nu vrei ca ei să se piardă și sete când nu ești acasă.
  • Dacă anumite camere sunt desemnate ca fiind "prea periculoase", cum ar fi bucătăria sau subsolul, ar trebui să cumperi Porțile de câine Pentru a bloca zona. Acest lucru este, de asemenea, foarte util pentru scări, dar nu uitați să vă asigurați că nu pot să alunece sau să se blocheze, în poartă.
  • Dacă vă antrenați câinele să se ocupe de scări pe cont propriu, puteți cumpăra benzi speciale de adeziv pentru a pune pe margini dacă sunt alunecoase. Acestea sunt în mod deliberat "non-alunecare" pentru a ajuta câinele dvs. să ia o aderență pe podea și pentru ca ei să se simtă când se termină pașii.
  • De asemenea, puteți folosi mirosuri pentru a ajuta cel mai bun prieten să navigheze. Aceasta implică punerea mirosurilor frumoase în locuri sigure, o astfel de vanilie și miroase puternice, puternice în locuri periculoase, cum ar fi citrice. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de modul în care sunt nasul câinilor sensibili. Prea mult este probabil să dezorienteze accidental câinele dvs., deoarece de multe ori câinele dvs. este deja foarte familiarizat cu diferențele subtile dintre covor, canapeaua și alte mobilier. Ei pot folosi deja aceste mirosuri pentru navigație și mascarea lor vor provoca numai confuzie.

În legătură cu o postare: Coliere de câine

un câine orb în zăpadă

Redarea și distracția

Acum, că ați făcut casa dvs. un loc sigur și vă învățați câinele cum să vă păstrați în siguranță, este timpul să vă asigurați că au un timp fantastic. Viața nu este doar despre a rămâne în viață, este vorba de distracție. Deci, aici sunt câteva idei și jucării minunate pentru a juca cu câinele dvs. pe baza sunetului și mirosi, astfel încât să le puteți face la fel de fericiți ca orice alt câine poate fi.

  • Spațiile deschise mari sunt excelente pentru exercițiile de stres și distracție. Acesta va permite câinelui dvs. să ruleze la viteză maximă fără nici o teamă să se prăbușească în nimic. Acest lucru poate fi mai greu de găsit decât credeți, totuși, deoarece parcurile vor avea adesea o mulțime de copaci și oameni. Plajele de nisip din afara sezonului pot fi minunate. Cu toate acestea, rețineți că valurile și vântul puternic pot afecta auzul, ceea ce este esențial pentru câinii orbi, astfel încât să vă alegeți cu atenție zilele.
  • Puteți cumpăra bile de tenis parfumate, astfel încât să puteți continua să jucați captura. Ta Câinele va folosi simțul lor uimitor de miros să urmezi și să-ți aduci balonul și să-l aducă înapoi.
  • În mod similar, puteți cumpăra bile cu mici clopote în interior dacă credeți că vor avea mai multă distracție a sunetului în loc de miros. Sperăm că jocul acest lucru va ajuta, de asemenea, să consolideze aceste simțuri pentru a compensa lipsa lor de vedere.
  • De asemenea, puteți cumpăra bile care distribuie tratați când se joacă cu ei. Aceste bile de tratare le pot răsplăti pentru a fi mai aventuroase și le pot ajuta să se recupereze de la durerea emoțională care poate veni cu pierderea vederii lor.
  • Jucăriile nu sunt doar pentru a vă juca cu dvs. O mulțime de jucării sunt concepute pentru ca câinele dvs. să joace singur. Jucării scârțâitoare sunt minunate pentru acest lucru, deoarece câinele dvs. poate să-și piardă, Bat și GNA împreună cu plăcerea de a auzi zgomotul. De asemenea, puteți contribui la joc, scârțând pentru ei să urmeze.
  • Activitățile distractive în afara pot fi de asemenea mai sigure și mai distractive cu unele caracteristici de siguranță. De exemplu, scuturile de ochi vor însemna că puteți merge mai departe de drumeții fantastic distractiv, deoarece vă vor apăra ochii de pe animalul de companie de la diferite floră și faună pe care nu le-ar ști altfel pentru a evita.
  • Ar putea fi, de asemenea, merită să investești într-un ham în loc de un guler simplu atunci când îți exerciți câinele. Hamul are mai mult control și pune mai puțin stres asupra ochilor și gâtului câinelui. Acest lucru îl face deosebit de important pentru glaucom.
  • Adesea, alți iubitori de câini vin să se joace cu câinele dvs. și de ce nu ar fi ei? La urma urmei, câinele tău este doar cutest! Dar pentru câinii orbi care nu sunt pregătiți, acest lucru poate fi șocant și traumatic. Ar putea fi o idee bună să cumpărați o vestă "Sunt orb" sau alte îmbrăcăminte, astfel încât oamenii să știe să procedeze cu prudență. Acest lucru nu înseamnă că nimeni nu poate atinge câinele tău. Dar îi sfătuiește să vorbească spunând: "Cine este o fată bună?"," Hi Sweetie "și alte fraze pozitive. S-ar putea să doriți, de asemenea, să vă asigurați că știu că sunteți, de asemenea, prezenți în continuare ținând pe gulerul lor și să vă alăturați jocului.

În legătură cu o postare: Jucării pentru câinii orbi și LED-ul de câine

În cele din urmă, păstrarea câinelui tău orb în siguranță și fericit este un loc de muncă extrem de răsplătit. Vor fi momente dificile, cum ar fi o reacție proastă la un sunet neașteptat și câteva lovituri și zgârieturi de-a lungul drumului. Dar cu instrumentele potrivite și cadru de minte, veți avea cel mai prețios prieten pentru viață.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți dai câinelui tău o viață mare