Formarea unui mânz

Foaia de cai în picioare în câmp

Doar pentru că un nou mânz este A bebelus nu înseamnă că nu poate fi ascultător și respectuos. Mama și oricare altul cai Este pășunat cu el o va învăța cum să fie o bine manierată cal. Dar va trebui să-i învățați cum să interacționați în mod corespunzător cu oamenii.Din ziua în care se naște un mânz, ar trebui să învețe respectul și elementele de bază ale manierelor bune. Lecțiile ar trebui să fie foarte scurte și să nu provoace o mare sau de stres de mânz. Cele mai multe manipulări pot avea loc în timpul îngrijirii de rutină.

Comportament

Cea mai mare parte a timpului de foame va fi cheltuit napping, asistență medicală și joc. Atât cât mai mult posibil, ar trebui să-și petreacă timpul în afara cu alte iepuri și mânji. Ocazional, ați putea vedea o prelevare a mânzilor o grămadă de gunoi de grajd. Acest lucru este natural și nu va afecta mânzul.

Foiciile nu ar trebui să li se permită să se rătăcească asupra oamenilor, strikeout-ului sau loviturii. În timp ce aceste comportamente pot fi drăguțe într-un mânz mic, ele pot deveni periculoase ca tinerețea câștigă dimensiunea, puterea și viteza. Nu-i înveți trucuri drăguțe care ar putea fi periculoase odată ce cântărește 1000 lbs. Ar putea fi minunat să scuturați o copita cu un mânz mic, dar un cal plin de culoare care îi oferă copitei sale ar putea să nu fie în siguranță.

Instruire

Fani ar trebui să învețe timpuriu ceea ce este să-și manipuleze picioarele, mai ales dacă poate fi necesară tăierea corectivă. Acest lucru se face prin menținerea piciorului în sus pentru câteva secunde și lăsându-l din nou. Pe măsură ce mânzul învață să accepte manipularea și să învață să echilibreze, durata de timp poate fi mărită.

Un mânz mic ştreang pot fi plasate, dar poate fi un pericol pentru ao lăsa dacă nu sunteți prezenți. Foiciile își zgârie adesea urechile și fața cu o copita din spate și o copite poate fi prinsă în halter. Foaies își pot lipi capul prin goluri în pereții de garduri sau stâlpi, încât un cal mai mare nu ar fi, prindeți halterul și să se încurce.

Un mânz ar trebui învăța să meargă liniștit lângă manipulator. Mulți oameni întârzie predarea unui mânz de a fi legat până când este mai în vârstă. Această lecție poate fi învățată un pic mai târziu în viață și apoi luată încet și în mod sensibil, astfel încât există puține șanse de panică animală și să se rănească singură.

Ce să eviți

Poate fi ușor să lucrați cu o mânz. În acest moment, sesiunile foarte scurte sunt mai bune decât lungi. Nu fiți tentați să lăsați un mâncător să facă lucruri drăguțe cum ar fi nibbling pe tine sau hainele tale, lovind la tine sau lovind la tine. O mustrare rapidă, dar rapidă ar trebui să înceteze aceste comportamente. Lucrurile ca acesta pot fi drăguțe acum, dar vor fi considerabil mai puțin drăguțe și pot deveni periculoase atunci când calul tău se maturizează.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Formarea unui mânz