Ce să faci dacă câinele tău mănâncă ciocolată

Majoritatea proprietarilor de câini sunt conștienți de ciocolată poate fi toxic la câini. Cu toate acestea, chiar și cu toate măsurile de precauție necesare, animalele noastre de companie găsesc uneori o modalitate de a-și obține labele pe ciocolată. De fapt, ciocolata este adesea printre primele 10 toxine pe care sunt tratate cainii, potrivit Centrului de Control al Ovenului. Anul trecut, otrăvirea cu ciocolată a fost clasată al cincilea pe listă, cu 17.540 de cazuri în acel an, sau în jur de 48 de cazuri pe zi.

Aceste statistici arată că, chiar și cu conștientizarea pericolelor de ciocolată pentru câini, accidentele se întâmplă încă în mod regulat. Este important nu numai să știți că ciocolata este rea pentru câini, dar și pentru Ce să faci dacă câinele tău mănâncă ciocolată, Deci, să aruncăm o privire la pașii detaliați pentru a lua dacă acest lucru se întâmplă cu tine și cu poochia ta.

1. Ia câinele departe de ciocolată

Ia toată ciocolata care a rămas departe de câinele tău. Asigurați-vă că nu mai rămâne nicio ciocolată pe podea, pe contoare sau pe zona înconjurătoare.

Verificați gura câinelui dvs. pentru orice ciocolată pe care o puteți îndepărta, precum și ambalajele care ar putea să vă sufle câinele.

2. Evaluați starea câinelui dvs

Primul lucru de făcut odată ce vă asigurați că nu există nici o ciocolată lăsată pentru ca câinele dvs. să mănânce este de a evalua starea animalelor de companie înainte de a vă apela medicul veterinar. Asta înseamnă obținerea tuturor informațiilor despre care puteți tip și Cantitate de ciocolată câinele dvs. ingerat și caută orice simptom de otrăvire.

Controlul otrăvitorului animale - (888) 426-4435

Dacă nu sunteți sigur de cât de multă ciocolată a mâncat câinele dvs. sau dacă observați simptome de otrăvire, este cel mai bine să vă numiți imediat linia telefonică de control al veterinarului sau a controlului animalelor.

3. Determinați nivelul de toxicitate al ciocolatei ingerate

Diferite tipuri de ciocolatăÎn timp ce toate tipurile de ciocolată și alte produse de cacao sunt toxice pentru câini, unele sunt mai periculoase decât altele. Toate conțin teobromina, o substanță care face ca ciocolata să fie toxică pentru câini.

Laptele și ciocolata albă sunt cel mai puțin periculoși, deoarece au cel mai mic nivel de teobromină. Ciocolata întunecată și de gătit au cele mai înalte niveluri ale acestei substanțe, ceea ce le face mai periculoase.

Acordați atenție oricăror depuneri pe care le-a avut ciocolata, în special nuci de macadamia sau stafidele Deoarece ambele sunt, de asemenea, extrem de toxice pentru câini.

Greutatea câinelui dvs., de asemenea, contează. Este nevoie de multă ciocolată pentru a otrăvi un câine mic, ca Chihuahua, decât ar fi nevoie să otrăvească o rasă mare, cum ar fi Labrador Retriever. Există o specială Toxicitate Calculator Puteți utiliza dacă nu sunteți sigur de nivelele de toxicitate ale ciocolatei dvs. ATE ATE.

4. Căutați simptomele otrăvirii

Acordați atenție oricăror semne de otrăvire de ciocolată pe care câinele dvs. îl poate arăta. În acest fel puteți determina dacă este în pericol imediat.

Simptomele otrăvirii de ciocolată iau de obicei 6 până la 12 ore pentru a arăta Dar toate depinde de tipul și cantitatea de ciocolată ingerată. Simptome mai durează până la 72 de ore și includ diaree, vărsături, gâfâi, agitare, hiperactivitate, consumul crescut de apă și urinare și convulsii.

Dacă observați oricare dintre aceste simptome, cel mai sigur lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă luați câinele la veterinar. Dacă nu ați sunat linia telefonică de control al veterinarului sau a liniei de control al animalelor și a explicat situația în prealabil, luați orice ambalaj rămas de la ciocolată, câinele dvs., ingerat cu dvs. pentru a ajuta medicul veterinar să înțeleagă mai bine problema și să determine nivelul de toxicitate și cel mai bun mod de acțiune.

Cum de a trata otrăvirea cu ciocolată la câini

După ce accesați situația și contactați-vă cu medicii veterinari, vă vor oferi sfaturi cu privire la modul de continuare. De obicei, dacă nu există simptome grave sau știți că câinele dvs. nu a mâncat o sumă periculoasă, VET vă va recomanda să îl monitorizeze în următoarele două zile.

Dacă medicul veterinar crede că câinele dvs. este în pericol, el vă va spune fie să provocați vărsături sau să vă aduceți în spital.

Cum de a provoca vărsături

Câini că ingestia de ciocolată vor începe adesea să vadă pe cont propriu. Cu toate acestea, poate fi necesar să le ajutați și Induceți vărsături în câine pentru a scoate toxinele.

Dă-ți câine peroxid de hidrogen

Dă-ți câine peroxid de hidrogen

Acest lucru ar trebui făcut numai după consultare cu veterinarul dvs. și dacă câinele dvs. a ingerat ciocolată în ultima oră și nu prezintă încă simptome neurologice. În cele mai multe cazuri, veterinarul dvs. va recomanda luarea câinelui la biroul său, astfel încât el să o poată face el însuși, dar poate fi necesar să o faceți pe cont propriu dacă nu sunteți aproape de biroul VET.

Dați câinelui dvs. o linguriță de peroxid de hidrogen pentru a induce vărsături. Puteți să o amestecați cu apă sau înghețată pentru a atrage câinele dvs. pentru ao ingera și a face mai ușor să înghiți. Dacă îl amestecați cu apă, rămâneți la raportul 50:50. Utilizați seringa orală de dozare dacă o aveți în kitul de urgență al câinelui, deoarece poate fi dificil să evitați despărțirea dacă încercați să utilizați o lingură.

Luați câinele afară

Obțineți câinele în mișcare după ce îi dați peroxid de hidrogen. Luați-l afară pentru o plimbare pentru aproximativ 15-30 de minute. Activitatea fizică poate ajuta la provocarea vărsăturilor. Este, de asemenea, mai bine să aveți câinele dvs. în afara când începe să vadă.

Dacă câinele dvs. nu a vărsat după o jumătate de oră, nu-i dați mai mult peroxid de hidrogen. Poate fi periculos și provoacă probleme digestive grave dacă îi dați prea mult.

Ia câinele tău să mănânce o iarbă când în afară. Câinii fac acest lucru în mod natural atunci când vor să provoace vărsături după ce mănâncă ceva care nu este de acord cu sistemul lor digestiv.

Dați cărbunele dvs. activ de câine

Dați cărbunele dvs. activ de câineOferind cărbunelui dvs. activat de câine ar trebui să fie ultima resursă. De fapt, este rar recomandat de Centrul de control al otrăvurilor animalelor ASPCA deoarece poate provoca hipernatremie, care este un alt nume pentru nivelurile ridicate de sodiu din sânge. De aceea este rezervat cazurilor de doză mare, în cazul în care vărsăturile nu au putut fi induse și numai dacă medicul dvs. veterinar îl recomandă.

Carbunele activat poate preveni absorbția substanțelor toxice din ciocolată. Dați câinii dvs. o doză de 1 gram de pulbere de cărbune amestecat cu o linguriță de apă pe 2 kilograme de greutate corporală. Nu oferi cărbune activat unui câine care prezintă simptome neurologice cum ar fi tremorurile sau convulsii.

Amestecați cărbunele cu o mâncare puțin conservată dacă câinele dvs. nu vrea să-l mănânce singură. De asemenea, puteți utiliza o seringă pentru a face mai ușoară, dar țineți cont de faptul că acest lucru ridică un risc de obținere a cărbunelui în plămânii câinelui dvs., care poate fi chiar fatală.

Diluează ciocolata

Dacă nu sunteți în stare să vă aduceți câinele să vomite, hrăniți-i ceva pe care îl iubește să mănânce. Acest lucru poate dilua ciocolata în sistemul său și poate scădea potența substanțelor nocive. De asemenea, sa crezut că laptele fiert care a fost răcit poate ajuta la diluarea ciocolatei.

Luați câinele la veterinar

Poate fi necesar să vă luați câinele la veterinar dacă nu puteți provoca vărsături. Odată ce îl duceți la veterinar, va primi fluide IV pentru a ajuta la eliminarea toxinelor și pentru a vă asigura că câinele dvs. rămâne hidratat.

Dacă există simptome neurologice prezente, veterinarul dvs. va adresa acestora. El poate să-i dea medicamente ca diazepam, midazolam, metocarbamol sau acepromazină. Beta-blocant ca propranolol poate fi, de asemenea, utilizat dacă câinele dvs. prezintă semne de aritmie.

ConcluzieOtrăvire pentru câini - ce să faci dacă câinele tău mănâncă ciocolată

Intrarea de ciocolată la câini este una dintre cele mai comune tipuri. Poate fi o problemă serioasă, amenințătoare, în funcție de tipul și cantitatea de ciocolată ingerată, precum și greutatea câinelui dvs.

Este crucial să știți ce să faceți dacă câinele dvs. mănâncă ciocolată și cum să reacționeze în mod corespunzător. Dacă știți sau suspectați că câinele dvs. a mâncat ciocolata, contactați-vă de veterinarul și urmați instrucțiunile. De asemenea, puteți apela centrul de control al otrăvitorului ASPCA apelând (888) 426-4435 pentru asistență.

Citiți următorul: 7 toxine ascunse în casa ta, care sunt otrăvitoare sau canceroase pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă câinele tău mănâncă ciocolată