Întrebați un dvm: cum să se ocupe de leziunile acl la câini?

Acluri ACL la câiniLeziunile genunchiului sunt destul de comune în oameni. Probabil ați auzit de o persoană care rupe un ligament în și care are nevoie de intervenții chirurgicale pentru ao repara. Știați că aceeași problemă se poate întâmpla cu caninele? Acluri ACL la câini sunt de fapt boala ortopedică numărul unu cu care se confruntă canini.

În această săptămână am avut plăcerea de a vorbi Dr. Neil Embleton, Co-inventator al Simitri Stabil în Stride®, un implant care revoluționează Repararea ligamentelor ACL la câini. A lucrat cu Dr. Veronica Barkowski Pentru a crea dispozitivul.

Dr. Embleton a vrut să fie sigur că recunoaște munca incredibilă făcută de dr. Barkowski. Ea a reușit să determine exact unde să pună implantul în viața live pe baza măsurătorilor luate din radiografii preoperatorii.

O reparație ACL poate lăsa un câine care necesită terapie fizică și săptămâni de odihnă și relaxare pentru a se vindeca în mod corespunzător. Cum știu asta? Pentru că, din păcate, părinții mei au trei recuperați la Labrador și doi dintre ei au suferit această intervenție chirurgicală. Aș vrea să vorbesc cu dr. Embleton cu ani în urmă, așa că aș fi putut transmite aceste cunoștințe părinților mei.

Ce este Simitri Stabil?

Acluri ACL la câiniSimitri stabil în Stride® este o tehnică de stabilizare chirurgicală în care nu sunt tăiate oase sau mușchi.

Aceasta este diferența esențială dintre acest implant și procedura chirurgicală tradițională pentru repararea rănilor ACL la câini. Tehnica Simitri Sladitri în Stride® utilizează un implant modular în trei părți care este poziționat pe interiorul piciorului, dar rămâne în afara articulației.

Nu vă faceți griji, știu că toate sună ca o grămadă de jargon veterinar chiar acum, dar voi explica totul în termenii lui Layman! Am vorbit cu dr. Embleton pentru a obține mai multe informații despre ceea ce este implantul și de ce este atât de revoluționar în domeniul veterinar.

Pentru informații mai detaliate despre implant, puteți verifica Dispozitive de generare noi, compania care produce și distribuie implantul. În timp ce aceasta este o invenție canadiană, dr. Embleton spune că este o adevărată colaborare nord-americană și el ar dori să mulțumească dispozitivelor de nouă generație pentru sprijinul lor.

Citiți și: Concursuri de agilitate pentru câini - Cum să începeți, riscurile, rănile

Cum să se ocupe de leziunile ACL la câini
(Expert Interviu)

Acluri ACL la câini

Deci, mai întâi, probabil că vă întrebați ce dr. Acreditările Embleton sunt. A absolvit Colegiul Veterinar din Ontario în 1987, iar cariera sa în domeniul veterinar a început în practica animală mixtă în sudul Ontario. După un an, el și soția sa au migrat la Alberta și spre o intervenție chirurgicală mică, în special ortopedie.

Dr. Embleton mi-a spus că sa bucurat de provocarea de a pune piesele înapoi după o vătămare ortopedică. Din păcate, din cauza lipsei de fonduri și având o familie tânără, o rezidență chirurgicală ortopedică nu a fost o opțiune pentru el la acel moment. În schimb, el a urmărit multe cursuri de educație continuă în ultimii 29 de ani.

El este certificat în tehnici AO / ASIF, chirurgie spinării, artroscopie, TPLO (o altă tehnică comună de reparații ACL) și înlocuirea totală a șoldului. De fapt, dr. Embleton a efectuat prima procedură de înlocuire totală a șoldului cimentat în Alberta.

Deci, de ce o astfel de concentrare asupra rănilor ACL la câini?

LEGATE DE: 7 sfaturi pentru economisirea de bani pe facturile VET

Ce sunt leziunile ACL la câini

Ce sunt leziunile ACL la câini?

Înainte de a putea vorbi despre Simitri Stabil în Stride®, trebuie să înțelegem exact de ce este necesar în primul rând. Există patru ligamente care vă stabilizează genunchiul câinelui în timpul mișcării. Ligamentul cruciat cranial, denumit ligamentul cruciat anterior sau ACL la om, este stabilizatorul principal al articulației genunchiului.

Acest ligament are două funcții principale:

Limitează traducerea craniană și rotația internă a tibiei, altfel cunoscută ca mișcare de rotație înainte și spre interior a șinei.

Pe măsură ce ligamentul eșuează, genunchiul devine instabil. Acest lucru duce la durere, Lameness și artrită, Pierderea gamei de mișcare și scăderea masei musculare a piciorului afectat. Dr. Embleton spune că incidența bolii variază, iar unele rase fiind mai susceptibile. În medie, aceasta afectează aproximativ 3-5% din populația canină și mi-a spus că este boala ortopedică numărul unu cu care se confruntă câinii.

Rase care sunt mai susceptibile La leziunile ACL la câini includ:

  • Labrador Retrievers
  • Newfoundlands
  • Păstoriștii germani
  • Rottweilers
  • Retrieveri de aur

LEGATE DE: 8 resurse pentru alegerea celui mai bun medic veterinar

Ce alte opțiuni sunt disponibile?

Acluri ACL la câiniÎn prezent, există Două clase principale de gestionare chirurgicală a rănilor de ligament cruciat: tehnici de reparare extratrapsulară utilizând fie nylon monofilament, fie material împletit multifilament pentru a emula ligamentul sau procedurile de modificare a geometriei, cum ar fi TPLO.

Dr. Embleton spune că atunci când Chirurgia TPLO a devenit disponibilă cu mai mult de 20 de ani în urmă, a fost notă ca "standard de aur" pentru repararea cruciatului. Chirurgii căutau un alternativă pentru câinii mai mari Din cauza ratei ridicate a eșecului tehnicilor extratrapsulare.
A fost adoptată foarte repede cu dovezi științifice puțin sau deloc pentru a-și susține utilizarea.

De-a lungul timpului Dr. Embleton a început să pună la îndoială procedura în sine. El spune că are probleme cu provocarea unei leziuni dure de țesuturi (tăierea unui os sănătos) și schimbarea pentru totdeauna a biomecanicii articulației genunchiului câinelui.

Dovezile științifice bune au apărut în ultimii ani, ceea ce sugerează că procedura TPLO nu a furnizat experții de stabilitate crezut că a făcut-o și, de fapt, procedura determină o schimbare înapoi în mișcarea osoasă Shin numită (traducere tibială caudală). Această revelație a făcut dr. Embleton reevalueu ce a fost veterinarii încercau să realizeze cu procedura.

Încă nu există dovezi științifice care sugerează că o procedură are beneficii față de alta. - Dr. Neil Embleton

El a început să se gândească la ceea ce a fost rolul ligamentului cruciat cranial și cum ar putea reproduce funcția sa și să mențină biomecanică comună în timp ce este cât mai puțin invazivă posibil. Dr. Embleton a explicat că acest proces a început acum 6 ani - rezultatul a fost Simitri Stabil în Implant Stride®.

RECOMANDAT: Holistic Dog Health 101 - Ultimate Ghid bazat pe Sciene

Cum functioneazã?

Acluri ACL la câini

Simitri stabilă în implant PRIDE® este un implant de stabilizare a genunchiului în trei părți, care este proiectat să asigure o stabilitate translațională și de rotație imediată și continuă, în timp ce afectează minim mișcarea.

Implantul este alcătuit din plăci femurale și tibiale de grad chirurgical și o inserție de articulație glisantă de polietilenă cu greutate moleculară ultra-mare.

Polietilena este același material utilizat în înlocuirea șoldului și a genunchiului la om. Placa femurală are o minge și o tulpină, care interconectează cu placa tibială printr-un canal de călătorie de 8 mm în interiorul inserției de articulare.

Implantul este atașat la partea interioară a celor două femur (coapsă) și tibia (Shin) folosind șase șuruburi de blocare corticală. Implantul nu intră în comun și nu se taie oasele sau mușchii în timpul procedurii, făcându-l o opțiune mult mai puțin invazivă.

Spre deosebire de procedurile disponibile în prezent, biomecanica comună nu sunt modificate în mod semnificativ în timpul procedurii.

Odată implantat Simitri Stable din Stride® oferă o stabilitate translațională imediată și continuă, permițând în același timp libertatea de a flex, să se extindă, să se extindă și să se deplaseze în partea laterală în mod normal.

Când l-am întrebat pe dr. Embleton despre recuperarea post-op în comparație cu alte metode și asta a trebuit să spună:

& # 8220; cum ar fi noaptea și ziua.& # 8221; Citat exactă de la mai mulți clienți care au avut mai întâi o procedură TPLO și apoi au experimentat un Simitri Stabil în Procedură de pași și să fie perfect cinstit, acesta este același sentiment exprimat de clinicile veterinare care se ocupă de pacienții cu Simitri pentru prima dată. Procedura este mult mai puțin invazivă și asigură o stabilitate continuă (în comun a genunchiului), aceasta face o procedură chirurgicală semnificativ mai puțin dureroasă. Spre deosebire de procedurile actuale, pacienții Simitri sunt așteptați să meargă pentru o scurtă plimbare (5-10 minute) neacceptată în ziua în care merg acasă.& # 8221; - Dr. Neil Embleton

Ca toate celelalte tratamente pentru leziunile ACL la câini, procesul de reabilitare nu este ușor și nu este rapid. Dr. Embleton mi-a spus că Simitri Stabil în procesul de reabilitare a pași începe ziua după operație, majoritatea pacienților recuperați în termen de două până la trei luni.

El a explicat că inginerul șef pentru dispozitivele de nouă generație a făcut o testată mecanică foarte aprofundată a implantului. Această încercare a arătat că, atunci când este utilizat la pacientul în mod corespunzător, implantul ar trebui să dureze durata de viață a pacientului.

Cu toate acestea, deoarece aceasta este o procedură nouă, cea mai lungă urmărire până acum este de 3 ani.

Citiți și: 18 sfaturi despre cum să economisiți bani pe îngrijirea câinilor

Posibile complicații

Cu orice procedură chirurgicală există potențiale complicații și dr. Embleton spune că, deși putem compara ratele de complicații, este de asemenea important să comparăm tipurile de complicații.

Deoarece procedura Simitri Stable din Stride® este mai puțin invazivă, complicațiile sunt mai puțin grave în comparație cu celelalte proceduri, în special cele care necesită o osteotomie (tăierea osului).

Dr. Embleton mi-a spus că într-o lucrare științifică din primele 66 de cazuri (pe care le-au acceptat pentru publicare), complicațiile au fost sparte în două categorii: majore și minore. Complicațiile majore sunt cele care necesită o intervenție chirurgicală de revizuire, minore nu necesită tratament sau management medical.

Ei au raportat o rată de complicație majoră 15% și o rată de complicație minoră de 11%.

Acest lucru este comparabil cu ratele de complicații ale procedurilor curente, dar din nou, tipurile de complicații au fost semnificativ diferite și mai ales rezultatul utilizării implantului în un câine prea mare.

Ca urmare a studiului clinic, s-au făcut modificări atât la procedură, cât și la implantul în sine. Dr. Embleton declară că actuala rată majoră de complicații este acum sub 6%, iar rata minoră de complicații este de 2%.

Acesta este cea mai mică rată de complicație din oricare dintre procedurile actuale de reparații cruciate.

LEGATE DE: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate


Când dr. Embleton a devenit medic veterinar, și-a promis mamei că va face o diferență în bunăstarea animalelor. Chiar dacă a murit acum patru ani și nu a văzut niciodată Simitri Stabil în implant de pași, el sigur că îl urmărește și va fi mândru de ceea ce a făcut el. Acest implant revoluționează repararea rănilor ACL la câini și va beneficia cu siguranță nenumărați câini în viitor.

Dr. Embleton a vrut să se asigure că am menționat că este fericit să ajute orice medic veterinar să învețe această procedură și că toate informațiile didactice sunt disponibile pe linie.

Aș vrea să iau acest timp să mulțumesc Dr. Neil Embleton Pentru a vorbi cu mine despre implantul său uimitor. Asigurați-vă că verificați Dispozitive de generare noi Pentru mai multe informații despre Simitri Stabil în Stride® și cum ar putea să ajute animalele de companie care suferă de leziuni ACL la câini.

Citiți următorul: 17 sfaturi despre cum să alegeți cele mai bune alimente pentru câine pentru câinele dvs

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Întrebați un dvm: cum să se ocupe de leziunile acl la câini?