Terminologia de reproducere a câinilor

Terminologia de reproducere a câinilor

Dacă sunteți nou în lumea reproducerii câinilor, este posibil să fiți confundați de o mulțime de Terminologia de reproducere a câinilor. Rezumează în acest articol totul de la genetică la vocabular medical, astfel încât să puteți înțelege orice crescător profesionist.

Deoarece unele terminologii sunt atât de specifice, poate fi dificil să se găsească explicații amănunțite. Acest ghid complet cuprinzător va explica multe zone de diferite Terminologie pentru reproducerea câinilor. Acest lucru vă va permite să identificați cu ușurință și să învățați orice termeni confuzi alături de învățarea unei varietăți de noi. Dacă aveți un interes în urmărirea carierei interesante sau a hobby-ului de reproducere a câinilor, verificați aceste termeni de reproducere a câinilor.

Puteți împărți acest glosar de reproducere a câinilor în subsecțiuni. Acest lucru ne poate ajuta să specificăm utilizarea corespunzătoare a fiecărui cuvânt sau expresie. Aruncați o privire la diferitele categorii de utilizare pentru acești termeni de reproducere a câinilor.

Metode de reproducere și genetică

Din calendarul de reproducere la influența anumitor genetica, acești termeni contribuie la explicarea metodelor și geneticelor de reproducere. Înțelegerea biologiei din spatele unui proces vă poate permite să preveniți standardele slabe de reproducere sau să recunoașteți o posibilă problemă de sănătate.

Intrerupere de sarcina

Când un proprietar al unui cățeluș în mod deliberat termină sarcina ei și așternutul puii nenăscuți mor.

Absorbţie

De asemenea cunoscut ca si canin absorbție fetală, În cazul în care fetușii câinilor încep să se deterioreze și sunt apoi reabsorbiți de mamă.

Inseminare artificiala

Inseminare artificiala este atunci când un proprietar introduce un sperma stud în femeie, fără a avea loc împerecherea, pentru a obține sarcina.

Autosomal

Cromozomii conțin informații genetice, un autosome este un cromozom non-sex.

Înapoi

O metodă de reproducere în cazul în care a hibrid Câinele este crescut fie la părintele lor, fie la un alt câine, care este foarte asemănător genetic. Acest lucru este de a obține o gunoi de câini mai asemănători cu părintele.

Înapoi la reproducere

Reproducerea unei cățea prin mai multe călduri consecutive, spre deosebire de a-și lăsa restul între sarcini.

Crossbreed

Crossbreding-ul este de doi, permit împerecherea a două rase de câini diferite pentru a produce pui hibrid.

Baraj

Baraj este un sinonim pentru cățea, adică un câine de sex feminin care poate fi însărcinat fizic datorită faptului că a fost ne-spayed.

ADN

ADN-ul acronimului reprezintă acidul deoxiribonucleic. Acesta este un tip de material genetic.

Făt

Un catelus nenăscut este, de asemenea, cunoscut ca un făt. Acesta este momentul în care un cățeluș este încă în interiorul uterului.

Gena

Acesta este un lucru care determină Caracteristici a unui catelus. Este transferat de la părinte la catelus.

Endogamie

Când doi câini strâns legați sunt împerecheați, puii produse sunt Inbred.

Linia de reproducere

Un sinonim al lui Creșterea selectivă, unde oamenii se împerechează în mod deliberat doi indivizi pentru a produce descendenți cu caracteristici fizice sau comportamentale dorite.

Outcrossing

Când doi câini conexe sunt crescuți, puii au fost produși prin Outcrossing.

Ovarii

Acesta este un organ intern de reproducere feminin care creează, stochează și eliberează ouăle.

Penis și testicule

Acestea sunt externe organe reproductive într-un câine de sex masculin. Testiculele sunt într-un sac extern și creează și stochează sperma. Penisul penetrează femeia și transportă sperma din testicule la femeie. Penisul este, de asemenea, folosit pentru a elibera urina.

Calitatea animalelor de companie

Termenul de calitate a animalelor de companie se referă la un câine pe care crescătorul simte că nu este adecvat să se reproducă, deoarece nu arată o calitate demnă.

Purebred

Un câine de rasă pură, cunoscut și sub numele de pedigree, este unul care este linia este cea a aceleiași rase la minimum 87.5%

Frate

Siblingul câinelui tău este unul care are același părinte ca câinele tău. O jumătate de frate este un câine care are un părinte comun.

Afișați calitatea

Un câine de calitate de spectacol este unul care crescători consideră că merită să se reproducă din măsura în care se potrivesc standardele de rasă.

Stud

Un stud este un câine de sex masculin care este Sexual matur și viabil.

Rezervați-vă

În creșterea câinilor, un student este o colecție de bărbați de reproducere disponibili pentru închiriere. Puteți plăti pentru o împerechere între cățea și un știft în carte sau pentru un eșantion de sperma stud.

Sire

Tatăl câinelui tău este cunoscut ca un sire. Acest termen este utilizat în mod regulat atunci când discutați copaci ierarhici.

Ce este un sire
O sire este tatăl dvs. de pui.

Cravată

A cravată se realizează atunci când bărbatul pătrunde în feminin, ejaculatele și penisul său se umfla, astfel încât este temporar nemulțumit. Bărbatul și femeia sunt blocate împreună în timpul unei cravate de obicei o durată de cincisprezece minute. Acesta este un factor normal în împerecherea caninei.

Sac de apă

Acesta este sacul de protecție care înconjoară fiecare catelus în timp ce se află în uter, este în esență un sac umplut cu lichid. Odată ce fiecare catelus se naște, cățea linge în mod regulat sacul de apă și apoi îl consumă pentru o nutriție suplimentară. Acest lucru este, de asemenea, efectuat pentru a șterge fiecare căi respiratorii de pui după naștere.

Scufundarea

Whelp este un sinonim pentru cățeluș ca fiind izvor este un sinonim pentru reproducere sau naștere. Prin urmare, ieșirea va produce HeRps.

Termeni medicali

Pentru a vă asigura că cățea dvs. este îngrijită, trebuie să înțelegeți toate riscurile și procedurile posibile în timpul împerecherii, sarcinii și nașterii. Recunoașterea și înțelegerea acestor termeni medicali vă va ajuta atât în ​​timpul cercetării, cât și în timpul reproducerii. De asemenea, vă poate permite să vă salvați facturile VET scumpe și să vă îngrijiți în mod corespunzător câinele la domiciliu pentru probleme minore și ușor de tratate.

Amnion

Amnionul este termenul științific pentru sacul real care înconjoară fiecare embrion.

Lichid amniotic

Fluidul amniotic este lichidul care umple fiecare sac care înconjoară un pui în timpul sarcinii.

Castrare

Aceasta este atunci când veterinarii Scoateți chirurgical testiculele câinelui masculin pentru a le împiedica să rămână fertilă. De asemenea, poate afecta influența și comportamentul lor hormonal.

Cleft palat

Un palat cleft este o formare incorectă a țesutului în timp ce un cățeluș este în uter. Aceasta afectează buza superioară a puilor și provoacă un spațiu undeva între gură și nas. Acest lucru poate fi văzut în exterior sau chiar în gura puilor și le poate afecta să alăpteze în mod normal sau eficient.

Colostrum

De îndată ce se naște puii, târfa ta va produce Colostrum, Acesta este primul din laptele lor produs pentru puii. Are beneficii mari de sănătate pentru puii și îi ajută să-și dezvolte sistemul imunitar.

Contracție

O contracție este înăsprirea mușchilor uterului în timpul nașterii pentru a împinge fiecare cățeluș din uter.

Cryptorchid

Acest termen este folosit pentru a descrie un bărbat care face nu au orice tests.

Ouă

Ouăle sunt materiale genetice care sunt eliberate în timpul unui ciclu de căldură într-o cățea. Acestea sunt fertilizate de spermă și se dezvoltă într-un embrion.

Entropia

Acesta este un Starea de sănătate ereditară care determină pleoapele unui câine să se îndoaie spre interior și iritați ochiul. Poate deveni rapid gravă dacă nu este tratată.

Estrus

O femeie ciclul de căldură este un sinonim pentru estrus. Acesta este un moment în care femeia se pregătește sau se pregătește să se împerecheze, corpul ei se pregătește pentru o gunoi.

Gestaţie

Gestația este un sinonim pentru Sarcina. Este momentul de la contracepție până în momentul în care se naște o gunoi.

Ciclul de căldură

ciclul de căldură este un proces biologic care afectează un câine de sex feminin aproximativ la fiecare șase luni. Este ca corpul ei să devină fizic gata să rămână gravidă.

Displazie de șold

Aceasta este o condiție ereditară care determină formarea incorectă a unui soclu de șold al unui câine în interiorul uterului, împiedicând mișcarea netedă între malul de șold și soclu. Acest lucru poate duce la durere, dificultate în mișcare și incapacitatea de a vă deplasa.

Histerectomie

Aceasta este o intervenție chirurgicală cățea poate fi supusă să-și scoată uterul. Acest lucru, la rândul său, previne permanent sarcina.

Imunitate naturală

Aceasta este o imunitate pe care un câine se naște cu și nu are nevoie de vaccinări care să se dezvolte. Fiecare individ și rasă va avea un nivel diferit de imunitate naturală datorită geneticii.

Ovariohisterectomie

Aceasta este o procedură în care toate organele reproducătoare feminine ale căței sunt îndepărtate chirurgical pentru a preveni sarcini viitoare. Aceasta include atât ovare, cât și uterul lor.

Placenta

Fiecare catelus are propria placentă. Acesta este ceva care se dezvoltă în timpul sarcinii și Oferă oxigen și nutrienți la fiecare pui, elimină deșeurile și este îmbinate imediat după fiecare catelus.

PRA

PRA este un acronim pentru atrofia retiniană progresivă. Acesta este un termen de ramură care clasifică anumite boli ale ochilor și toate sunt ereditare.

Regurgitarea reflexului

Când un câine se reglementează, îi determină să-i facă rău până la punctul de vărsături. Acest lucru poate fi cauzat de circumstanțe, defecte congenitale și boli generale.

Spaying

Spaying Procedura chirurgicală este prevenirea unei cățea de a rămâne vreodată însărcinată.

Sperma

Sperma este o celulă reproducătoare stocată în testicule ale unui câine de sex masculin. Pătrunde în oul femeii după ejaculare.

Cordon ombilical

Cablul ombilical este conector de la fiecare puppy Bellybutton la placenta lor.

Boala von willebrand

Aceasta este o boală care cauzează dificultăți în coagularea sângelui. Acest lucru poate duce la pierderea de sânge și riscul de viață pentru femele în timpul nașterii.

Vulva

Vulva este câinele tău de sex feminin Genitalia externă.

Echipamente

De la SIDA la împerecherea caninei la echipamentul perfect pentru a ajuta la o naștere sănătoasă, acești termeni de câini sunt necesari pentru a ști. Ele pot crește șansa unei împerecheri de succes, precum și a suportului cățea și puii la standarde ridicate de sănătate.

Canin spermă extindere

Un extender Canine Semen este un produs care poate păstra ambele un eșantion de spermă alături (de multe ori) Beneficiind nivelul de mobilitate al spermei.

Pachete rece

Acesta este un pachet obișnuit rece pe care îl părăsiți într-un congelator. Nu are o utilizare în creșterea câinilor, dar poate fi benefică în mai multe aplicații.

Introducerea timpurie a mirosului

De asemenea cunoscut ca si ESI, este un program de instruire pentru viitorii câini de parfum. Folosește elemente de parfum pentru a iniția un răspuns dorit la puii foarte tineri.

Estrus tampoane

Acesta este un tampon pe care un proprietar îl va intra în vagin în timpul perioadei de esttru. Aceasta este utilizate la colectarea probei de la un știft deoarece poate îmbunătăți calitatea eșantionului pe care îl colectați.

Apă din carne

Acestea sunt cuburi de gheață cu aromă de carne. Apa de înghețare cu aromă de carne poate încuraja o cățea să mănânce cuburile de gheață și să se hidrateze.

Înlocuitor de lapte pre-realizat

Înlocuitorii de lapte pot fi utilizați ca înlocuitor pentru laptele de căptușeală pentru cățeluși. Acest lucru este foarte util atunci când o cățea are o problemă la lactare.

Ambalajele termice de căldură

Acestea sunt tampoane care pot fi încălzite și dat fie căpei, fie căței ei. Menținerea temperaturilor confortabile atât pentru mamă, cât și pentru așternutul ei este crucială.

Cutie de gropi

Cutii de grinzi sunt o cutie mare care este construită pentru cățea să se simtă confortabil înainte, în timpul și după naștere cu puii ei. Are baruri pentru a împiedica mama să zdrobească puii și de multe ori au adăugat caracteristici cum ar fi ventilatoare de răcire sau încălzitoare.

Utilizarea cutiilor de gropi
O cutie de gropi va face ca târfa dvs. mai confortabilă în timpul și după naștere.

Diverse

Există câțiva alți termeni pe care novicii de reproducere canină trebuie să știe, aici sunt câteva dintre terminologiile mai generale.

Akc

Akc este un club de kennel, complet cunoscut sub numele de Clubul American Kennel. Este unul dintre cele mai mari cluburi de kennel din America.

AKC Înregistrare

Înregistrarea unui câine la AKC vă permite să le introduceți în spectacole, să înregistrați litru viitoare și multe alte beneficii.

AKC Documente

Câștigarea hârtiei AKC înseamnă că câinele dvs. este înregistrat la AKC. Acestea sunt dovezi ale acestui lucru și pot afișa că o persoană este pure pură.

Contract de reproducere a câinilor

Contracte pot fi stabilite între proprietarii de Șuruburi și catelusi și între cumpărători de pui și crescători. Aceste contracte asigură etică, gestiune financiară în circumstanțe diferite, iar întoarcerea sau proprietatea unui câine.

Ce este un contract de reproducere a câinilor
Contractele de reproducere a câinilor asigură etică și gestiune financiară între crescători și proprietari.

Clubul Kennel

Cluburi de kennel Standardizarea tipurilor de rasă, permite înregistrarea oficială a indivizilor și a garniturilor și organizează și judecă mai multe spectacole de câine.

După ce ați citit acest post de terminologie canin, ar trebui să vă simțiți mai confortabil angajând în conversație cu colegii de crescători sau să cercetați articole de reproducere. Știind mulți dintre acești termeni pot beneficia de cineva interesat de un hobby sau o carieră în creșterea câinilor. Memorarea acestor termeni vă pot permite, de asemenea, să oferiți cele mai înalte niveluri de îngrijire a câinelui dvs., deoarece știți factori beneficați să le furnizeze. De asemenea, vă poate permite să creați un câștig financiar ridicat prin înțelegerea problemelor posibile de sănătate timpurii și recunoașterea modului de tratare a problemelor minore de sănătate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Terminologia de reproducere a câinilor