Cum să tratați uti la câini

Cum să tratați UTI la câini 3

Dacă ați suferit vreodată de la un UTI, sunteți obligat să aveți simpatie cu câinele dvs. săraci dacă el sau ea dezvoltă aceeași condiție. Câinii sunt făcuți la fel de incomode de o infecție a tractului urinar, așa cum suntem oameni, astfel încât să vă aduceți un ajutor pentru animalele de companie esențial.

În primul rând, trebuie să aflați sigur că câinele dvs. are într-adevăr un UTI. Obținerea confirmării de la un veterinar ar trebui să fie primul pas pentru a diagnostica oficial problema și pentru a pune în aplicare tratamentul adecvat.

Cum să tratați UTI la câini

Care sunt cauzele UTI la câini?

La fel ca la om, există multe cauze ale UTI la câini și, în timp ce majoritatea pot fi tratate cu ușurință, altele sunt mult mai grave și vor necesita un tratament mai intensiv. Prin urmare, este vital să verificați cauza simptomelor PET dvs. cât mai curând posibil pentru a ușura suferința lor și pentru a le obține tratamentul de care au nevoie.

Unele dintre cauzele UTI la câini includ:

  • Cristale, acumulare de resturi și pietre în uretra sau vezica urinară
  • Infecția vezicii urinare sau inflamația
  • Incontinența de la probleme hormonale sau o vezică slabă
  • Trauma
  • Stres
  • Cancer
  • Anomalii congenitale
  • Anomaliile măduvei spinării
  • Boala prostatei

Care probleme de sănătate ar putea duce la un UTI?

Cea mai frecvent observată problema urinară la câinii de peste vârsta de șapte ani este incontinența datorită slăbiciunii mușchiului sfincterului urinar, care permite urinei să se scurgă și să dribreze. De asemenea, sunt observate în mod obișnuit infecții bacteriene, în timp ce condițiile endocrine cum ar fi diabetul zaharat și boala suprarenală pot, de asemenea, să determine ca animalul dvs. să fie mai predispus la infecțiile bacteriene în tractul lor urinar.

Câini cu diabet și femelele mai vechi sunt cele mai predispuse la UTI, cu toate acestea, există mai multe tipuri de pietre care se dezvoltă în vezica urinară care formează în anumite condiții. Unele sunt cele mai frecvent văzute la câinii bătrâni, alții la femele, alții la bărbați, iar unele, în special, în funcție de circumstanțe diferite.

câine veterinar

Simptome ale UTI la câini

Există mai multe simptome pe care câinele dvs. le poate afișa dacă are un UTI. Mulți sunt foarte asemănători cu cei experimentați la om când au aceeași problemă. Unele semne de căutare includ:

  • Urinare foarte frecventă
  • Urină sângeroasă
  • Durere în timp ce urinați (indicând prin whining sau bâzâire)
  • Urina de dribling
  • Încercând în timp ce încearcă să urineze
  • Formarea casei de rupere
  • Frecvent lins zona genitală
  • Ciudat urină mirositoare
  • Bea mai multă apă
  • Pierdere în greutate
  • Dureri de spate
  • Schimbarea apetitului
  • Vărsături
  • Letargie

Dacă câinele dvs. a fost pregătit de multe luni sau ani și apoi începe brusc urinarea în casă, acesta este unul dintre primele semne ale unui potențial UTI. Puteți vedea, de asemenea, roz sau roșu în urină sau observați că urinează mai des sau pentru perioade mai lungi decât de obicei.

Găsirea unei cauze

Pentru a diagnostica corect un UTI și pentru a-și găsi cauza, va trebui să obțineți o probă de urină pentru a testa. Acest lucru poate fi mai ușor de spus decât făcut, totuși, este esențial să găsim celulele albe din sânge care indică o infecție sau cristale care indică pietrele vezicii urinare. De asemenea, eșantionul de urină trebuie să fie cultivat pentru câteva zile pentru a identifica care bacteriile cauzează problema.

Dacă nu există nici un test de cultură de urină, VET dvs. nu va ști ce antibiotic este cel potrivit pentru a trata problema sau dacă câinele dvs. are nevoie de un antibiotic deloc. Acest test va identifica, de asemenea, alte probleme mai grave, cum ar fi infecțiile prostatei sau renale.

Există mai multe tipuri de pietre pe care câinii le pot dezvolta în tractul lor urinar. Acestea includ pietre structurate care se dezvoltă adesea alături de infecțiile vezicii urinare, precum și pietre de oxalat de calciu, care sunt deosebit de comune în câini de rasă mică.

Dacă medicul veterinar suspectează că câinele dvs. poate avea pietre de vezică, ei vor lua radiografii și teste de sânge pentru a face un diagnostic clar. Uneori, o cistoscopie sau o ultrasunete poate fi, de asemenea, obligată să găsească pietre.

Tratamente veterinare pentru UTI

Odată ce diagnosticul a fost realizat, un antibiotic cum ar fi Baytril pentru câini poate fi furnizat pentru a trata infecțiile sau poate fi recomandată o dietă specială care va ajuta la dizolvarea pietrelor. Unii câini vor avea nevoie de ambele.

Prevenirea UTI la câini

Deși este greu să vă împiedicați ca câinele să dezvolte un UTI sau pietre, încurajând animalul dvs. de companie să bea mai multă apă este întotdeauna o idee bună. O fântână de băut este adesea o modalitate excelentă de a vă încuraja câinele să aibă mai mult de băut, deoarece acestea sunt adesea atrase de apă curentă. Când câinii beau mai mult, ele urinează mai mult și care spală cristalele care în cele din urmă se transformă în pietre.

Pentru câinii care suferă frecvent de la UTI, veterinarii recomandă adesea probiotice pentru a preveni problema recurentă. Probioticele se crede că înlăturați bacteriile care provoacă infecții, sporind în același timp răspunsul sistemului imunitar al animalului dvs. de companie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune probiotice pentru câini

De asemenea, trebuie să vă asigurați că păstrați zona genitală a animalului de companie bine îngrijită și curată pentru a evita transferul oricărei bacterii și asigurați-vă că le scoateți pentru pauze de toaletă regulate, deoarece dacă urina este permisă să stea în vezica urinară, bacteriile vor au o ocazie mai mare de a multiplica.

În legătură cu o postare: Fântâna de apă de câine

Există remedii la domiciliu?

Una dintre remediile recomandate la domiciliu pentru oamenii care au UTI Frecvent este sucul de afine, cu toate acestea, înainte de a da oricăror animale de companie, este recomandat să căutați sfaturi de la veterinarul dvs., deoarece toți câinii sunt unici și lucruri care lucrează pentru cineva ar putea fi de fapt periculoase un alt.

În legătură cu o postare: Cel mai bun supliment de afine pentru câini

Ce s-ar putea întâmpla dacă nu primesc UTI a câinelui meu tratat?

Dacă nu pari tratament pentru UTI a câinelui dvs., consecințele ar putea fi destul de grave. Chiar și fără a lua în considerare disconfortul și durerea animalului dvs., o infecție a vezicii urinare poate migra la rinichi în cazul în care poate duce la o infecție care pune viața în pericol. Pietrele pot provoca obstacole uretrale complete sau parțiale care ar putea opri animalul dvs. de urinare cu totul. Aceasta este o urgență medicală care ar putea provoca ruperea vezicii urinare sau rinichii să eșueze și ar putea fi chiar fatală pentru animalul dvs. de companie dacă obstrucția nu este eliminată imediat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tratați uti la câini