Cum să opriți paza resurselor la câini

Cum să opriți paza resurselor la câini

Paza resurselor este ceva pe care toți proprietarii de câini vă îngrijorează. Nu numai că afectează relația dvs. cu animalul de companie iubit, dar, de asemenea, poate afecta modul în care alții reacționează la câinele dvs. Paza resurselor poate lua mai multe forme și este cel mai bine tratat cu devreme. Dar, care este exact păzirea resurselor, ceea ce o face și cum puteți opri cel mai bine? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le explorăm aici.

Ceea ce este paza resurselor?

Unele dintre cele mai frecvente exemple de protecție a resurselor includ:

  • Ta câine mârâie Pe măsură ce treceți aproape de ei în timp ce sunt mestecând pe un os sau o jucărie.
  • Snarling sau lătrat ca oameni, inclusiv copii, le trec în timp ce mănâncă.
  • Devenind protecția unui loc specific în casă în care le place să se așeze și să renunțe la creșterea de avertizare dacă încercați să le mutați.

Pe scurt, paza resurselor este clasificata prin mârâie, stropirea, lătratul sau alte afișări de agresiune de către un câine menit să convingă oamenii sau alte animale să stea departe de resursa pe care o păstrează.

câine

Resursa poate fi destul de mult, inclusiv jucării, tratează, oase, alimente, paturi și zone de dormit sau locuri în casă pe care le consideră a lor. Câinii păstrează adesea aceste articole sau locuri de la animale, precum și de oameni. Aici ne concentrăm asupra păzită a resurselor de la oameni.

Ați putea dori, de asemenea: Paturi de câine

De ce sunt resursele de protecție a câinilor?

Din păcate, nu există nici un răspuns simplu la această întrebare. Toate gardienile resurselor mamifer într-o oarecare măsură, inclusiv oamenii. Noi blocăm uși, setați alarme, scriem numele pe lucru și folosesc parole pentru a proteja ceea ce este al nostru. Este un răspuns natural pentru a proteja lucrurile importante pentru noi și pe care trebuia să lucrăm pentru a ajunge.

În sălbăticie, caninii care sunt cel mai capabili de a-și proteja resursele - cum ar fi alimentele și teritoriul sunt cele care trăiesc cele mai lungi și vor continua să producă descendenții mai sănătoși. Face parte din instinctul lor natural de supraviețuire.

În timp ce pot folosi delicate limbajul trupului Semne de a furniza avertismente, comportamente agresive sunt cel mai simplu mod pentru ca aceste animale să comunice cu ceilalți că nu tolerează încercările de a pune în pericol supraviețuirea prin furtul acestor resurse.

Deci, o parte din răspunsul este că paza resurselor este o legătură genetică între animalele de familie moderne și strămoșii lor sălbatici. Dar, mai este mai mult decât atât. Experiențele timpurii de viață au, de asemenea, un efect, la fel ca relația dintre proprietar și câine.

Paza resurselor este cea mai comună în puii. În general, reduce sau dispare ca fiind învățați că comportamentul este inacceptabil și, pe măsură ce își dau seama că nu este nevoie de comportament deoarece nu trebuie să lupte pentru resurse limitate. Dacă această educație lipsește sau resursele sunt rare în timpul anilor formațiori, atunci pot apărea probleme și pot escalada în timp ce cresc.

Rezolvarea pazei de resurse

Dacă prietenul dvs. cu patru picioare începe brusc, paza resurselor, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aflați de ce prezintă aceste comportamente. Există o serie de motive pentru care acest comportament poate apărea brusc într-un câine care nu a afișat niciodată astfel de probleme înainte. Întrebați-vă următoarele întrebări, înainte de a vă uita la soluții mai complexe:

  • Câinele tău este bolnav?

Dacă ale tale câinele se simte prost sau este în durere, Ele sunt, de asemenea, sub stres, care pot provoca schimbări în comportament. Exclude întotdeauna condițiile medicale în primul rând.

  • Câinele tău este foame?

Dacă nu primesc suficientă hrană pentru a mânca, atunci rezultă că sunt susceptibile de a fi mai protejate de oase, tratamente și alimente. Amintiți-vă că nu este vorba doar de cantitatea de alimente pe care le obține, ci și Calitatea alimentelor.

Ați putea dori, de asemenea: Câine tratează

  • Câinele dvs. obține suficient exerciții fizice?

Nu obținerea unui exercițiu suficient poate provoca o serie de comportamente negative în câinele dvs. și nu toate sunt evidente. Câinii au nevoie de activitate fizică regulată, inclusiv mersul pe jos și de a juca.

  • Câinele dvs. este stimulat mental?

Câinii nu le place să fie plictisit mai mult decât noi. În timp ce plictiseala este, în general, asociată cu comportamentele distructive, se poate arăta în alte moduri, inclusiv comportamentele de protecție.

Aveți nevoie de sprijin profesional?

Înainte de a vă uita la soluții pentru a păzi, este important să rețineți că, dacă comportamentul câinelui dvs. ți-a pus sau altcineva la un risc serios, atunci aveți nevoie de sfaturi profesionale imediat, indiferent de cauza posibilă. Dacă nu știți unde să surprindeți acest sprijin, discutați cu medicul veterinar. Cu toate acestea, dacă păzirea câinelui dvs. nu a ajuns în această etapă, atunci este de obicei ceva cu care vă puteți ocupa acasă.

Provocatoare și schimbarea comportamentului de pază

Dacă nu sunteți în poziția prezentată mai sus și ați redus problemele prezentate anterior, atunci este timpul să vă uitați la modul în care puteți aborda și schimba comportamentul câinelui. Aceasta implică schimbarea răspunsului intern la oameni care încearcă să elimine resursele pe care le păzesc.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să lucrați cu câinele dvs. pentru a înțelege că nu sunteți o amenințare pentru ei și că comportamentele lor nu vor avea efectul dorit de a vă menține departe. Cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este printr-o abordare de desensibilizare și contradicție.

  • Realizarea desensibilizării

Desensitizarea implică o expunere în mod constant Canine Companion la situații în care ar fi de obicei o gardă de resurse fără a provoca răspunsul nedorit.

Acest lucru se realizează prin introducerea stimulului la o intensitate sau distanță foarte scăzută, astfel încât un răspuns să nu fie declanșat. În această situație, stimulul este persoana care se apropie de câine și elementul fiind păzit. Apoi, creșterea treptată a cantității de stimulare în timp și peste numeroase sesiuni.

  • Realizarea contra condiționării

Această metodă modifică răspunsurile negative la un stimul în comportamentul dorit prin crearea de asociații pozitive. Asociațiile pozitive necesită o recompensă, recompense alimentare de mare valoare funcționează bine cu majoritatea câinilor. Dacă alimentele nu funcționează, trebuie să găsiți o altă recompensă de valoare ridicată.

Paza resurselor la câini

Este important să vă apropiați de această metodă cu o înțelegere că nu funcționează peste noapte. Este nevoie de timp și răbdare pentru a schimba comportamentele și este posibil să fie necesar să revizuiți pașii de mai multe ori pentru a obține rezultatul final dorit.

  • Începeți prin afișarea tot ceea ce găzduiește câinele dvs. ca o resursă și fi foarte specific.
  • Observați câinele în jurul acestor elemente. Face o notă despre modul în care acestea reacționează atunci când cineva se apropie și va fi din nou la fel de specific ca tine. Acest lucru ar trebui să fie efectuat în mai multe săptămâni pentru a da cea mai clară imagine posibilă.
  • Găsiți un tratament sau o recompensă de mare valoare. Acest lucru trebuie să fie ceva care are o valoare egală sau preferabil mai mare pentru câinele dvs. decât elementul pe care îl păstrează.
  • Creați o situație potențială de protecție. Odată ce câinele dvs. este stabilit cu elementul care provoacă răspunsul de protecție părăsiți camera. Când vă întoarceți, nu vă apropiați suficient pentru a obține comportamentul de pază. Din poziția dvs., aruncați un tratament la câinele dvs. - repetați de mai multe ori pentru a vă asigura că ia notă de ceea ce se întâmplă.
  • Dacă își părăsesc locul pentru a cere mai multe tratamente, asigurați-vă că le ignorați. Este important ca ei să facă asocierea dintre elementul pe care le-a plăcut, dar nu prezintă comportamente de păzire, iar sosirea de tratamente pozitive sau recompense.
  • Repetați acest proces de mai multe ori înainte de a vă deplasa la următorul pas.
  • Următorul pas este să vă apropiați de câine și să repetați procesul. Deplasați-vă un pas mai aproape, aruncați tratamentul, apoi faceți înapoi. Repetați și apoi părăsiți camera. Dacă câinele dvs. devine incomod sau întăriți în timpul acestui proces, opriți imediat și când încercați din nou, faceți pași mai mici înainte.
  • Odată ce acest lucru funcționează încercați să vă apropiați de câinele dvs. Nu vă puteți grăbi acest lucru și puteți găsi că trebuie să vă variați cât de aproape. Întotdeauna luați pași înapoi la o încercare ulterioară dacă câinele dvs. prezintă comportamente negative. Aceasta include dacă încep să mestecați frenetic sau să prezinte semne de disconfort. Amintiți-vă să le ignorați dacă vin la voi în timpul procesului. Recompensele sunt pentru calmul rămas în timp ce sunteți aproape de ele, nu pentru ei în mișcare.
  • Continuați acest proces până când puteți sta lângă câinele dvs., fără ca acestea să prezinte răspunsuri negative sau să devină agitat în vreun fel. Asigurați-vă că realizați acest lucru pe mai multe sezoane diferite înainte de a vă deplasa.
  • Acum este timpul să începem să ajungem la resursa care este de obicei păzită. Începeți prin mers pe jos până la câine încet și calm și îndoiți ușor spre resursă. Apoi aruncați tratamentul.
  • Din nou, faceți acest lucru de mai multe ori pe mai multe sezoane, reducând treptat spațiul dintre dvs. și elementul păzit. Repetați același proces ca înainte dacă câinele dvs. prezintă semne de pază sau anxietate.
  • Continuați cu acest proces până când puteți să atingeți elementul fără un răspuns negativ. Nu luați elementul în această etapă. Pe măsură ce atingeți elementul și nu primiți un răspuns negativ, asigurați-vă că vă tratați câinele.
  • Odată ce și câinele dvs. sunteți gata, este timpul să luați articolul. Ideea aici este de a lua elementul, laudă și de a trata câinele dvs. și apoi dați elementul drept înapoi. Acest lucru ar trebui repetat de mai multe ori în diferite ocazii și în momente diferite ale zilei. O mulțime de laudă ar trebui să însoțească fiecare succes. Dacă primiți un răspuns negativ în orice moment, repetați pașii anteriori până când vă aflați confortabil din nou.

Sfaturi suplimentare pentru succes

Este extrem de important să nu generalizați. Doar pentru că ați primit un mâner pe comportamentele de păzire ale câinelui cu castronul său alimentar, nu înseamnă că l-ați crăpat pentru tot ce ați făcut pe lista inițială pe care ați făcut-o. Va trebui să treceți prin procesul pentru fiecare element pe care l-ați avut pe listă și amintiți-vă că același tratament ar putea să nu funcționeze pentru toate. Cu toate acestea, veți cunoaște mai bine câinele și reacțiile lor, astfel încât procesul să devină mai ușor. Și cu inteligența câinelui, câinele vă poate realiza, de asemenea, ceea ce faceți și amintiți-vă procesele anterioare, care pot accelera puțin lucrurile.

De asemenea, doar pentru că ați crăpat, nu înseamnă că puteți opri munca. Revizuiți procesele din când în când pentru a vă reaminti câinelui că nu sunteți o amenințare pentru ei când luați lucrurile departe sau doriți ca locul dvs. pe canapea.

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea, astfel încât să lucrați prin acești pași cu un câine tânăr sau unul care nu a arătat niciodată semne de pază, consolidează comportamentele pozitive pe care le arată deja.

Comenzile de lucru "drop" și "lăsați" în rutina dvs. de bază și de stimulare este, de asemenea, o modalitate excelentă de a arăta că nu sunteți o amenințare la adresa articolelor lor și că dăruirea lucrurilor atunci când este întrebată poate fi distractivă.

În legătură cu o postare: Câine de câine

Un scurt cuvânt despre păstrarea resurselor între câini

Ne-am concentrat în primul rând pe păstrarea resurselor de la oameni. Acest lucru se datorează faptului că comportamentul poate fi amenințător și chiar periculos, în special dacă aveți copii mici care încă învață despre limitele personale și care se împărtășesc ei înșiși. Cu toate acestea, paza resurselor se întâmplă, de asemenea, între animale, inclusiv cele ale aceleiași specii, care altfel se ocupă foarte bine. De fapt, așa cum am spus la început, păstrarea resurselor dintre câini este mai frecventă decât este între câini și oameni.

Este important ca acest comportament să nu fie permis să continue între câine, atât în ​​propria lor siguranță, cât și bunăstarea și pentru dvs. Nu vrei să fii prins în mijlocul unei lupte față de mâncare sau jucării.

Din nou, prevenirea este cheia unde este posibil. Aceasta înseamnă asigurarea că nu există o tensiune între câini din interiorul casei și tratarea atât în ​​mod egal. Deci, dacă recompensați un câine pentru ședință și celălalt copiază comportamentul, trebuie să le răsplătiți și ei.

Doar tratați pentru a consolida comportamentul pozitiv și să schimbe ordinea în care sunt primite tratamentele. Nu dați un câine un tratament mai întâi pentru că îl împing pe celălalt din calea. Întotdeauna îi face să aștepte rândul lor.

Aceeași abordare trebuie să fie luată la toate comportamentele. Comportamentul negativ nu ar trebui să fie niciodată răsplătit, iar mestecele și oasele ar putea fi nevoie să fie luate în timp ce comportamentele sunt gestionate. Domeniile de hrănire separate pot, de asemenea, să ajute, mai ales dacă un câine este nou pentru familie și nu are pregătirea celuilalt câine.

În legătură cu o postare: Cea mai bună crudă pentru câini

Paza resurselor la câini

Ce sa nu faci

Este esențial să nu vă pierdeți niciodată temperamentul sau să vă supărați în timp ce vă ocupați de comportamentele de protecție - sau de orice alte comportamente. Acest lucru va afecta încrederea pe care o aveți cu câinele dvs.

Pedepsind câinele dvs. este, de asemenea, un mare nu. Acest lucru este posibil ca numai să provoace confuzie și să escaladeze orice agresiune pe care o arată deja.

Cu toate acestea, este important să nu ignorați comportamentul. Dacă faceți acest lucru, se va înrăutăți doar în timp și câinele dvs. va începe să vadă mai mult din casa lor și lucrurile din ea ca posesiunile lor. De asemenea, pune vizitatorii, copiii și dvs. la un risc mai mare de rău.

Concluzie

Există multe comportamente negative care nu ar trebui acceptate în interiorul casei, iar păzirea resurselor este una dintre ele. Cu toate acestea, este relativ ușor să depășiți cu timpul și răbdarea. Amintiți-vă că păzirea resurselor nu vă face ca câinele să fie rău sau să însemni. Există un motiv în spatele ei, pe care trebuie să-l găsiți și să înțelegeți și apoi să lucrați pentru a schimba. Sfaturile de aici ar trebui să vă ajute să vă ajustați gândirea câinelui dvs. și să vă îmbunătățiți relația cu ei și de lucrurile care sunt prețioase pentru ei.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți paza resurselor la câini