Yoga pentru câini: doga finală cum să ghideze

câine cu minge de yoga

Ai auzit de Zumba. Ai auzit de crossfit. Ai auzit de yoga ... dar ai auzit de doga? Dacă nu, ce aștepți? Este modalitatea perfectă de a păstra în formă în timp ce se îmbină cu câinele dvs. Viața modernă este atât de ocupată. Dacă nu sunteți la locul de muncă, călătoriți și dacă nu faceți acest lucru, luați copiii, făcând spălarea, cina de gătit sau sunt pur și simplu epuizate. Cu tot ce se întâmplă, poate fi greu de montat într-un antrenament bun, precum și timp de calitate cu cei dragi. Cu doga, puteți face ambele!

exerciții de câine

Ce este doga?

Știu ce vă imaginați. Vă imaginați câinele dvs. așezat încrucișat cu ochii închiși, cumva urlă "om". Am crezut că a părut un pic ridicol, până când am aflat ce este de fapt Doga. Nu este vorba despre câinii care fac poses, deși puteți să vă distrați să le învățați câteva. Accentul se pune pe relaxare, legare, fiind în acest moment și, desigur, exercițiu.

Câinii sunt yoghii naturali. Faimosul "câine cu fața în jos" este numit după ei pentru un motiv! Ei trăiesc în acest moment, sunt animale fericite, dar pot fi, de asemenea, incredibil de pașnice și calme. Ei sunt parteneri perfecți pentru yoga, deoarece citesc bine energia, așa că văzând că vă relaxați și întinderea poate fi o experiență minunată pentru ei. S-ar putea să înceapă o sesiune excitabilă și sărituri, dar vă privesc să vă concentrați asupra respirației dvs. și lucrați la mușchiul dvs. îi va liniști.

În legătură cu o postare: Cele mai bune suplimente de calmare pentru câini

Ce ar putea fi o sesiune de doga?

Dacă decideți că doga ar putea fi pentru dvs., ați putea dori să încercați. Dar, ce vă puteți aștepta de la o clasă? Există mulți instructori diferiți și pot avea toate tehnici și preferințe diferite. Unii preferă să folosească câini pentru a spori antrenamentul omului, alții se concentrează pe crearea unui antrenament și pentru câine.

Nu există nici un mod potrivit sau greșit și trebuie să găsiți ceea ce este cel mai bun pentru dvs. și pentru cel mai bun prieten al tău. Iată o idee despre ce ar putea fi o clasă medie:

  • Poziționarea și poziționarea în picioare

Pentru a începe experiența, mulți profesori conduc pe toți pe o plimbare lentă, calmantă în jurul camerei, intercalate cu poziția ocazională. Aceasta este o modalitate excelentă de a vărsa lumea exterioară și de a vă concentra în acest moment. Câinele tău ar putea să te urmeze sau ar putea juca cu un alt câine. Nu vă faceți griji, vor vărsa lumea exterioară în timpul lor.

  • Pornirea lucrului pe covoraș

Cel mai adesea, clasa începe apoi ca orice experiență normală de yoga, deși s-ar putea să fiți într-un cerc pentru a crea sentimentul de a fi într-un pachet. Respirați, puneți, relaxați-vă și focalizați-vă pe miezul dvs. Ar trebui să fie calm, nici o discuție și, printre oameni, nici o energie excitabilă. Dacă câinele dvs. este încă excitabil și jucat, este posibil să trebuiască să luptați cu nevoia de a încerca să le controlați. Că nu este motivul pentru care sunteți aici. Lăsați-i să joace și să-i lase să invadeze spațiul personal al altui popor. Crede-mă, ei nu le deranjează; La urma urmei, toată lumea este un iubitor de câine!

În legătură cu o postare: Cadouri pentru iubitorii de câini

  • Lucrul cu câinele dvs

Este probabil ca câinele dvs. să se întoarcă mai devreme sau mai târziu. Au explorat camera, ceilalți câini și oameni. Acum, vor să știe ce naiba pe care o faci! Aici puteți alege să vă încorporați câinele în antrenament. Dacă câinele dvs. consimtă să fie implicați, le puteți folosi ca greutăți sau un bolster, în funcție de dimensiunea, greutatea și puterea lor. Poate dura ceva timp pentru a intra în ritm cu acest lucru, deci dacă câinele dvs. este mulțumit doar vă dau sărutări de susținere în timp ce lucrați, și asta este bine.

  • Au un râs

Yoga este menită să creeze o energie concentrată, calmantă, mai degrabă decât un hiper, excitat unul. Dar asta nu înseamnă că nu poți să râzi și să te bucuri când câinii se comportă în mod inevitabil ca idioturile adorabile pe care le sunt. S-ar putea să sari pe tine la mijlocul. S-ar putea să intre într-un coleg de yogi. Ar putea chiar latra, wee sau se umflă reciproc. E amuzant, e bine să râzi.

  • Obișnuindu-se

La sfârșitul sesiunii, câinele dvs. ar putea să nu fie un maestru doga. Cel mai mult se bucură doar de a vedea o privire ciudată a părintelui lor face un nebun de la ei înșiși. Dar dați-le 3-6 săptămâni și majoritatea câinilor se obișnuiesc și chiar arată un interes pentru a se alătura și îmbunătățirii.

Pozițiile

După cum am spus, există o mulțime de tipuri diferite de clasă, dar, în general, vă puteți aștepta la un antrenament relaxant și un pic de distracție. În unele clase, există niște posesiuni de câine că puteți lucra cu câinele dvs. pentru a încerca. Amintiți-vă, toți câinii sunt diferiți. Ele pot avea diferite niveluri de capacitate și niveluri diferite de interes. Nu forțați vreodată un câine să participe la ceva ce nu vor să facă.

Dacă câinele dvs. este tipul care vă place să se blocheze și să încerce câteva posesiuni ale lor, puteți încerca aceste:

Chaturanga

  1. Lotați câinele pe stomac
  2. Ușor, dar fermează ferm spatele lor. Amintiți-vă, obiectivul este relaxarea, nu entuziasmul.

Scaun

  1. Ia câinele tău să stea pe picioarele posterioare și să-i susțină din spate
  2. Ridica labele lor în fața lor

Heart-to-Hound Mantra

  1. Pune-ți mâna pe inima ta
  2. Puneți-vă mâna pe inima câinilor tăi
  3. Practicați respirații adânci și lente

Mudra de câine interioară

  1. În timpul unei poziții care se află la nivelul ochilor câinelui, odihniți fruntea pe a lor.
  2. Respirați profund și împărtășiți energia

Puppy Paw Mudra

  1. Întoarce-ți câinele pe front. Picioarele lor din față ar trebui să fie extinse în fața lor
  2. Îngenunchea în spatele lor, odihniți-vă capul pe spate și țineți picioarele din față

Savasana

  1. Întoarce-ți câinele pe spate
  2. Ușor și ferm freca burta

Roabă

  1. Stați în spatele câinelui dvs. și înclinați înainte
  2. Ajungeți la articulațiile de șold și ridicați ușor picioarele posterioare. Trebuie să vă sprijiniți cu atenție șoldurile.
  3. Să le încurajeze să-și întindă și să-și flexeze corpul.

Aceste poziții ar putea să nu simtă că sunt la fel de obositoare ca și pozițiile pe care le avem ca și oamenii de a face în yoga. Dar aceasta este diferența esențială dintre yoga și doga - câinii. Ei trebuie doar să facă cât mai mult sau cât de puțin, așa cum le place și nu ar trebui să-i forțezi în nimic. La fel ca yoga, obiectivele sunt legarea, relaxarea, calmul și sănătatea bună. Sănătatea bună pentru oameni ar putea însemna răsucirea într-un covrig ciudat, dar sănătatea bună pentru câini nu înseamnă să nu-și forțeze articulațiile într-o poziție incomodă și dăunătoare.

Odată ce sunteți mai experimentați, puteți crea chiar instinctiv propriile dvs. poziții cu câinele dvs. Doar fiți întotdeauna precauți și asigurați-vă că sunt pe deplin susținuți. Nu puneți prea multă greutate pe ele, nu trageți la articulațiile lor și nu le păstrați în locuri pe care nu doresc să le fie. Doar întindeți cu ei și vedeți unde le place să meargă. Câțiva câini, în special cum ar fi sprijinirea spatelui proprietarului, în timp ce alții le place să se potrivească cu lacune confortabile, iar unii doresc să fie ținute.

câine face yoga

Beneficiile

Dacă nu poți spune deja. Sunt un fan al Doga, și cred că există o listă nesfârșită de beneficii pe care le puteți lua din experiență. Atât ca individ, cât și ca proprietar de câine. Aici câteva pentru a vă convinge:

  • Păstrează exercițiul în viața voastră, yoga specială. Destul de simplu, este o mare oportunitate multitasking. Ajungeți să rămâneți în formă, în timp ce petreceți timpul de calitate cu câinele dvs.
  • Este minunat Socializare pentru câinele dvs. Vor fi o mulțime de câini la clasă pe care aceștia pot deveni prieteni, se joacă și, în general, cunoașteți. Socializarea este importantă pentru câini ca și fără ea, pot deveni nerăbdător și se tem de experiențe noi.
  • Este o experiență de legare pentru dvs. și câinele dvs. Mai degrabă decât o plimbare sau o alergare, unde ați putea fi tentați să reglați și să ascultați muzică sau să discutați cu prietenii sau la zece minute de joc hiperactiv cu o jucărie, Doga este timpul de îmbinare de calitate petrecut cu câinele dvs. Ei primesc atenția și iubirea dvs. nedivizată.
  • De asemenea, construiește încredere. Pe măsură ce se creează legătura dvs. și petreceți mai mult timp de calitate cu câinele dvs., încrederea în creșterea, de asemenea,. Acest lucru își poate îmbunătăți capacitatea de reacție la formare, comenzi și le face să se comporte mai bine.
  • Tu și câinele tău pot beneficia de proprietățile de ameliorare a stresului de yoga. Asigurați-vă că aveți cel puțin o oră pe săptămână în care vă concentrați asupra propriului dvs. minte și trăind în acest moment vă poate relaxa drastic și câinele dvs. Câinele dvs. vă hrănește energia. Dacă sunteți un individ stresat sau anxios, ei vor fi un câine stresat sau anxios. Doga poate lucra minuni de anxietate, sau Câini hiperactivi.
  • Există beneficii de sănătate fizică, de asemenea. Cum ar fi yoga, doga vă va întări miezul și vă va păstra potriviți. Cu toate acestea, la câini, Doga își poate îmbunătăți circulația și gama de mișcare, asigurând o mai bună calitate a vieții acum și, pe măsură ce îmbătrânesc.
  • Puteți face niște prieteni ai dvs! Dacă sunteți obișnuit să vă cereți scuze pentru câinele, perfect normal, comportamentul în public, va fi atât de răcoritor să fie cu un grup de oameni care doar o acceptă atunci când câinele dvs. încearcă să stea pe capul lor.

Unele dezavantaje

Nu vreau să vă dau un cont complet părtinitor al Doga. Nu este pentru toată lumea. Există câini și oameni care nu se vor bucura de ea și este perfect normal.

  • Câinii deosebit de anxioși ar putea să vă găsească întinderea și prezența atât de mulți alți câini, să fie foarte descurajantă și intimidantă. Păstrați un ochi pe câinele dvs. în primele dvs. sesiuni și vedeți dacă afirmă semne de nefericire. Acest lucru nu trebuie să însemne că câinele dvs. nu poate face niciodată doga. Dar poate ar trebui să începi mici. Introduceți-le la Yoga la domiciliu, într-un mediu pe care îl cunosc și organizează unele date de joc unu-la-unu, astfel încât să se obișnuiască cu alți câini.
  • Câinii foarte hiperactivi ar putea să nu fie fericiți să fie înăuntru într-un mediu ciudat. Prezența atât de mulți potențiali jucători de jucători ar putea să-i motiveze să-i scape non-stop. În timp ce "Misbehavior" este tolerată, dacă câinele dvs. nu se calmează chiar și o mică sumă în timpul orelor, s-ar putea să nu fie pentru ei.
  • Dacă sunteți un entuziast serios de yoga, Doga ar putea fi un pic de supărare pentru tine. Deși accentul este pe o reflecție liniștită, pașnică, există, evident, mult mai multe distrageri decât cu yoga normală. Dacă țineți aspectele spirituale ale yoga draga în inima voastră, acest lucru ar putea fi prea mult de suportat. Acestea fiind spuse, nu există niciun motiv pentru care nu puteți lucra atât în ​​programul dvs. ca activități separate. Dacă în mod normal, efectuați 3 sesiuni de yoga pe săptămână, încercați să faceți 2 sesiuni de yoga și 1 sesiune Doga pe săptămână, câinele dvs. vă va mulțumi (în felul lor).

Noțiuni de bază

Deci, acum că am vrut să vă convingem să încercați cel puțin, de unde începeți?

  • Încercați să găsiți o clasă. Doga este "următorul lucru mare", astfel că există o mulțime de oportunități de a încerca în cele mai multe orașe mari. Dar asta nu înseamnă că o puteți găsi peste tot. Dacă sunteți suficient de norocoși să aveți o clasă lângă dvs., să le numiți pentru a verifica disponibilitatea acestora, ceea ce implică clasa și dacă au reguli de casă. Ele ar putea avea dimensiuni sau limitări de rasă, de exemplu.
  • Dacă nu găsiți o clasă, nu vă faceți griji. Puteți practica fericit doga acasă dacă aveți spațiu. Puteți cumpăra cărți Doga și găsiți videoclipuri online. Dacă sunteți deja experimentat la Yoga, încercați să o faceți acasă cu câinele dvs. și să încorporați câteva posibile pe care le-am prezentat mai sus.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Yoga pentru câini: doga finală cum să ghideze