3 Tipuri de pești care pot urca copaci

Mangrove Kilifish sau Mangrove Rivulus

Deși poate părea imposibil, faptul că unele specii de pești pot urca copaci. Aceste specii au o gamă de adaptări neobișnuite care le permit să respire în afara apei și să-și folosească aripioarele pentru a înțelege sau chiar urca rădăcini de copaci.

Mangrove Kilifish

BBC Etichetează Kilifish de mangrove (Rivulus marmoratul), găsite printre mangroves în Florida, America Latină și Caraibe, "cel mai extrem de pește de pe pământ."Pentru început, acesta este singurul animal vertebrat cunoscut pentru a-și fertiliza ouăle proprii. Există bărbați și femei în specie, dar majoritatea acestor pești mici sunt hermaphrodiți. Aceste pești sunt de scurtă durată - unii supraviețuiesc doar trei luni, făcându-le vertebratele cele mai ridicate din lume.

Mangrove Kilifish sunt capabili să-și schimbe galerile pentru a putea trăi din apă. Când apa din jurul mangrovelor se usucă, aceste pești se urcă în copaci și se ascund în bușteni până când apa se întoarce. În timp ce pe uscat, ei sunt capabili să se rătăcească în jurul lor, așezându-și capul și îndreptându-și spatele, împingându-și picioarele în jos. Ei împing atât de mult încât se sprijină de fapt și înainte, "zboară" prin aer. Odată ce este în siguranță, își schimbă branhii înapoi și se aventurează înapoi în apă.

Alpinismul Gourami

Familia lui Anabantidae, De asemenea, numit Gouramisul de alpinism sau de alpinism, sunt o mare plus față de orice Acasă acvariu. Se gardă din Africa și Asia de Sud, iar în timp ce arată un pic cam ca niște brici, nu sunt rude apropiate.

Toate cele 34 de tipuri de gurami de alpinism sunt pește de labirint, ceea ce înseamnă că posedă un organ de labirint special adaptat la aerul de respirație. În mod obișnuit, urcarea Gourami trăiesc în apă dulce - dar dacă apa pe care o trăiesc în aer, ei vor urca și vor călători în căutarea unei noi case. Guralele de alpinism sunt spinoase, iar pielea de alpinism le poate folosi (precum și aripile sale anale) pentru a urca chiar și copaci.

Urcând somnul

Cea mai recentă descoperire de către oamenii de știință este Lithogenes Wahari sau urcând somnul. Acest membru al familiei de somn poate înțelege de fapt cu aripile sale pelvine. Specimenele au fost găsite agățate de roci, dar nu este o întindere pentru a crede că ar putea să urce și copaci. Acest pește are, de asemenea, un fel de armură osoasă care își protejează capul și coada.

L. Wahari a fost descoperit în 2009. Conform Știința zilnic, "Lithogenes Wahari împărtășește trăsături cu două familii diferite de pești: armura osoasă care își protejează capul și coada și o aripă pelvină care îi permite să urce pe suprafețe verticale."

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 3 Tipuri de pești care pot urca copaci