Ploaie scald sau putregai de ploaie pe cai

Cai de pășunat pe deal

Când întâlniți prima plimbare cu ploaie, s-ar putea să vă îngrijorați că este o afecțiune a pielii care poate fi trecută de la cal la cal, sau poate este zoonotic și a trecut la tine. Nu vă faceți griji, nu este cazul. Un cal nu poate obține putregaiul de ploaie dintr-un alt cal și nu este ca și cum pecingine care pot fi transmise oamenilor sau altor animale de companie. Rotul de ploaie poate varia de la mici lovituri sau poate intra în leziuni foarte deschise și plângute. Unii cai par a fi mai susceptibili decât alții, iar condițiile meteorologice au o influență asupra puțului ploii de ploaie. O cădere rece, întunecată, plină de ploaie când caii își pun pe hainele de iarnă groase este o rețetă perfectă pentru putregaiul de ploaie. În timp ce este adesea asociat cu caii în stare proastă. Dar asta nu este întotdeauna cazul.

Ce arata ca ploaie scald sau ploaie?

O indicație că calul tău poate deveni putregaiul de ploaie este prezența unui nebun de culoare gri atunci când îți perie haina. Rulapul de ploaie apare ca niște patch-uri scurfy pe spatele unui cal sau ponei, umeri și bastoane. Părul poate fi "privit" sau matuit în zone mici. Părul crește prin patch-uri la început și scaldul nu poate fi evident până când nu simțiți creșterea pe piele. Trageți părul și scurful se va ridica. Pielea de dedesubt va apărea RAW și OOZING. Dacă se poate seta infecția netratată la stânga.

Ce cauzează putregaiul de ploaie?

Rain scald apare atunci când caii (care sunt adesea, dar nu neapărat în stare proastă) sunt expuși la condiții umede de vreme și noroioase. Dacă pielea calului sau a ponei rămâne umedă și murdară pentru perioade lungi de timp, ea devine infectată cu bacteria. Uneori, într-un efectiv gestionat exact în același mod, unii cai vor fi afectați și unii nu.

Aceleași condiții și bacterii cauzează Heelul de grăsime.

Cum pot să o evit?

Păstrarea calului curat și uscată va ajuta la prevenirea scaltei de ploaie. În timpul vremii umede, asigurați-vă că calul tău are un adăpost, sau poartă o rezistență la trinum (și respirabil) foaie sau pătură. Unii cai nu vor folosi O lovitură de alergare și trebuie să fie aduse să se usuce complet. Dacă vremea este foarte rece, o foaie de ploaie poate să nu fie cea mai bună alegere, deoarece vă va păstra calul uscat, dar împiedică piloerecția sau ceea ce numim "goosebumps" care ajută calul să rămână cald. Ar fi mai bine să vă păstrați calul stabilit sau să puneți pe un covor de iarnă căptușit, care poate ajuta calul să rămână cald fără apărarea sa naturală. Unii au clătit acea zonă de spate cu o soluție de oțet pentru a menține pielea acidă. Nu am încercat acest lucru, așa că nu pot atesta eficacitatea sa. Dacă pielea este deja ruptă, totuși, oțetul se va stinge, astfel încât să folosiți prudență și bunul simț.

Cum pot trata problema?

Îndepărtați ușor și clipiți părul liber și lung. (Sterilizați foarfecele sau mașinile de tuns înainte și după utilizare.) Spălați zonele afectate cu un săpun de betadină blând. Aplicați un local, cum ar fi o cremă de oxid de zinc sau unguent antiseptic. Există mai multe loțiuni topice, lichide și creme disponibile la magazinele Tack.

În timpul tratamentului, calul va trebui să fie păstrat în condiții uscate și curate. Ar putea dura câteva săptămâni pentru ca pielea să se vindece.

Dacă pielea este infectată, nu răspunde la tratamentul la domiciliu în câteva zile sau este rău, consultați medicul veterinar. Continuați să păstrați calul uscat și curat pentru a preveni o recurență.

Orice Perii sau echipamentul utilizat pe un cal cu scald de ploaie trebuie să fie sterilizat înainte de utilizare pe un alt cal. Poate fi mai ușor să păstrați un set separat de perii pentru ca fiecare cal să fie tratat pentru a preveni contaminarea încrucișată.

Este posibil să trebuiască să așteptați să călătoriți sau să conduceți calul ca punerea unui a şa sau hamul peste partea de sus a pielii sparte va fi incomod pentru calul tău.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ploaie scald sau putregai de ploaie pe cai