Cum să opriți mestecarea lemnului în cai

Horse de mestecat din lemn

Caii sunt animale foarte inteligente înclinate în mod natural să fie în afara în zonele mari și, ca atare, când sunt limitate prea lungi se pot dezvolta obiceiuri proaste din plictiseală sau frustrare. Un obicei comun pe care caii îl dezvoltă pentru a ușura plictiseala și frustrarea lor se mestecă în taranele lor de lemn sau pe alte lemn în incintele lor.

Nu numai că mestecarea dăunează lemnului, dar poate crea și probleme pentru cal, cum ar fi provocarea uzurii nejustificate asupra incisivilor și șansele de a fi așezate în gură sau înghițite.

Există câteva probleme medicale, cum ar fi deficiențele de vitamine, care pot concura un cal pentru a mesteca lemnul. Dar de cele mai multe ori un cal care mestecă pe lemn este un cal plictisit.

De ce caii mestecă lemnul?

Există câteva motive pentru care caii mestecă lemnul. Este demn de remarcat faptul că mestecarea lemnului nu este de obicei observată în rândul caii sălbatici, deci acesta este un comportament care de obicei rezultă din păstrarea unui cal într-un mediu nenatural.

Plictiseală

Caii ținuți în tarabe sau padocuri, izolate de la alți cai sau alimentați în cea mai mare parte, fără suficientă furajă pentru a le menține mestecarea pe o perioadă lungă de timp poate deveni plictisit și mestecat garduri pentru ceva de făcut.

Deficiente nutritionale

Ocazional, deficiențele de vitamine pot provoca un cal pentru a se dezvolta Pica- un gust pentru consumul de substanțe non-comestibile într-un efort de a atenua deficiența. Acest lucru nu este la fel de obișnuit, dar PICA poate indica o problemă gravă nutrițională sau hormonală.

Obicei

Unii cai s-ar fi putut învăța să gauzeze lemnul de la colegii stabili sau de pășuni. Ca niște copii răi, ei încearcă ceea ce ceilalți copii încearcă, chiar dacă nu s-ar fi gândit niciodată la ea pe sine - și bastoanele obișnuite. Acest lucru este un pic de situație mai dificilă atunci când vine timpul să pregătim calul din comportamentul de mestecat din lemn, pentru că este posibil să trebuiască să implicați mai mult de un cal în eforturile dvs.

Cribbing

Caii că pat de copil poate fi greu pe lemn (și alte suprafețe). Cu toate acestea, acest lucru nu este cu adevărat mestecând lemnul.

Cribbing numit în mod oficial Aerofgia, este o tulburare obsesiv-compulsivă (din nou, găsită numai în cai domesticiți), unde calul își scufundă incisurnul într-un obiect vertical ca un post de gard, apoi trage împotriva obiectului în timp ce inhalarea și aruncarea gâtului. Calul nu este într-adevăr mestecând pe lemn, deoarece nu se rupe sau înghită orice piese - este mai mult ca înclinarea pe suprafață, pentru a forța aerul de gulp.

Cum să opriți mestecarea lemnului

Odată ce medicul veterinar a exclus orice probleme medicale sau nutriționale, puteți începe să abordăm comportamentul care cauzează calul tău să mestece lemnul.

Păstrați calul în aer liber

Caii care sunt ținute în interior sunt mai susceptibili de a dezvolta obiceiuri pentru a încerca să-și atenueze plictiseala și frustrarea lor. În aer liber, unii cai se pot plictisi, pentru că pot fi puțin să fac odată ce mănâncă fânul lor. Caii în sălbăticie petrec majoritatea timpului lor pășunat.

Permițând cai să trăiască ca fiind în mod natural cu alți cai posibil, în aer liber cu o mulțime de iarbă sau fân la nibble, poate ajuta la prevenirea mestecului lemnului. Dar există momente când în aer liber nu este posibil, cum ar fi atunci când un cal are un prejudiciu care necesită odihnă stal, dacă nu există spațiu sau resurse pentru participarea pe tot parcursul zilei sau condiții, cum ar fi pășunile înghețate, fac periculos ca caii să fie.

Tratați sau protejați suprafețele din lemn

Aplicarea spray-urilor, pastelor sau spălărilor care au un gust amar pictat pe suprafețele din lemn poate fi o opțiune. Dezavantajul acestor produse este că ei se spală în ploaie, iar unii cai nu par a observa gustul. În plus, asigurați-vă că ceea ce aplicați la lemn este netoxic.

Puteți să vă așezați capace de metal peste șine și postări, înfășurați protecția și folosiți și plasă de plastic. Un șir de garduri electrice de-a lungul șinei de sus a unui gard este de obicei determinat de chewers înapoi și puteți încerca să setați stilouri în jurul copacilor pentru a împiedica calul să se apropie de mestecat.

Socializați-vă calul

Împreună cu o activitate mai în aer liber, socializarea calului cu alți cai poate ajuta la atenuarea o parte din plictiseala sa. Dar nu împerecheați doi cai care ambii mestecați pe lemn și au grijă ca lemnul de chewer să nu fie o influență proastă asupra stabilitului său de neclintire.

Dă-ți calul o jucărie

De asemenea, puteți dori să vă oferiți calul cu o jucărie pentru a vă juca pentru a-și îndrepta atenția de pe suprafețele din lemn, cum ar fi o minge de cauciuc mare.

Verificați dieta calului

Discutați despre acest lucru cu medicul veterinar, dar există unele dovezi că atunci când cantitatea de cereale într-o Dieta calului este redus, calul este mai puțin probabil să mestece lemn sau să se angajeze în critică. De asemenea, asigurați-vă că vă oferiți calul cât mai mult posibil, pentru a vă relaxa instinctul de pășunat natural al calului.

Găsirea soluției potrivite la mestecarea lemnului vă poate economisi bani, precum și asigurați-vă sănătatea bună a calului.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. De ce caii mestecă lemnul?. Sweetwatervet.Net, 2020

  2. Cribbing - Cum fac să se oprească?Total veterinarii ecvine, 2020

  3. Obiceiuri de mestecat și mușcături la caiBroadford Practica veterinară, 2020

  4. Comportamente nedorite și vicii la cai. Universitatea din Minnesota Extension, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți mestecarea lemnului în cai