Proiectarea unui adăpost de alergare

Cal stând în adăpost cu ușa deschisă

Caii și ponei pot avea nevoie de un adăpost care este curat, uscat și protejat de vreme. Caii pot rămâne calzi pe cont propriu atâta timp cât vremea este în mod rezonabil și uscată, chiar dacă este foarte rece. Dar când un vânt frigided suflă sau hainele lor devin ude, ele pot fi răcite. De asemenea, nu este bine pentru ei hoves pentru a fi continuu umed. Run-in-urile pot oferi, de asemenea, umbra și o ușurare de la insecte de mușcare. Unii oameni le place grajd al lor cai, alții preferă să le lase în aer liber. Există avantaje pentru ambele metode de locuințe. Chiar dacă vă puneți cal Într-un stand pentru perioade de timp, poate fi o idee bună să aveți o alergare. Cu toate acestea, dacă aveți a cântărit argumentele pro și contra și a decis să construiască un vărsat de alergare aici sunt câteva recomandări pentru design.

Plasarea adăpostului

Plasați vărsarea într-o zonă care nu va inunda. Nu vrei ca calul tău să stea în umed, iar lemnul de-a lungul fundului adăpostului va fi mai susceptibil de putregai. De asemenea, va fi mai dificil să păstrați piciorul de alergare curat.

Așezați peretele din spate la vântul predominant. Vântul predominant nu vine întotdeauna din nord, deci verificați modelele meteorologice locale.

Poziționați adăpostul, astfel încât acesta este departe de porți sau Garduri. Acest lucru face ca curățarea să fie mai ușoară și va exista o mulțime de loc pentru ca cai să intre și să iasă. Acest lucru va fi, de asemenea, mai sigur, deoarece caii nu vor mulțumi și se ciocnesc în garduri sau se înclină pe porți.

Structura dimensiunii

Proiectați adăpostul suficient de mare încât toți caii dvs. pot sta și să se culce confortabil în ea, iar caii bossi nu vor putea interzice complet subalternii să intre în adăpost. O dimensiune recomandată este de aproximativ 100 de metri pătrați. Ft. (9 mp) pe cal medie de conducere - aproximativ aceeași dimensiune ca o cutie de cutie. Cu toate acestea, dacă puteți oferi un spațiu mai mare, faceți. Caii bossi pot face dificil ca altii să rămână în adăpost dacă există spațiu limitat.

Mașina de construcție mai bună cu atât mai bine. 6 "x6" în picioare rezistă la bumping de la cai mai bine decât 4 "x4" cherestea. Verificați codul clădirii din zona dvs. pentru cerințe specifice și dacă structura dvs. necesită sau nu o autorizație de construcție.

Luați în considerare efectuarea de intrare suficient de mare pentru o găleată de tractor pentru a trece pentru o curățare ușoară. Caii vor scădea probabil gunoi de grajd în alergare și dacă curățarea zilnică nu este posibilă, poate provoca o mizerie. Făcând intrarea dvs. suficient de mare pentru un tractor, de asemenea, înseamnă că există o mulțime de spațiu pentru cai pentru a intra și ieși.

Asigurați-vă că plafonul este suficient de mare încât un cal nu va putea să-și atingă capul, chiar dacă zăpada se apropie la intrare. În mod ideal, un plafon ar trebui să fie de opt picioare sau mai mare.

Temporar vs. Structura permanentă

Ia în considerare făcându-l portabil, astfel încât acesta poate fi tras în diferite locații. Acest lucru ajută la igienă, iar adăpostul poate fi mutat dacă inundarea devine o problemă. Aceasta este, de asemenea, o opțiune în care regulile locale interzice structurile permanente de dimensiuni mai mari de grădină.

Dacă structura este permanentă, puteți decide să puneți Pardoseli din beton, cărămidă sau pavaj în jos. Acest lucru face ca curățarea să fie mai ușoară. Podelele Pământului este mai ușor pe picioarele calului și poate fi mai cald. Este mai dificil de curățat. Am descoperit că trebuie să înlocuim pământul în run-in de-a lungul anilor. Curățăm zilnic și făcând acest lucru, luăm un pic de sol cu ​​gunoi de grajd de fiecare dată. Acest lucru are ca rezultat scăderea nivelului solului în timp. Trebuie să fie construit la fiecare câțiva ani pentru a împiedica transformarea într-o băltoacă în timpul dezghetelor de primăvară sau ploi abundente.

Este posibil să nu doriți să construiți o run-in de la zero. Puteți alege să vă construiți adăpostul de la zero sau există multe modele pre-construite disponibile. Multe dintre aceste modele sunt spațioase, atractive, dar încă portabile. Câteva exemple de hale de pre-construite sunt:

Acestea nu sunt avizele acestor produse - ele servesc doar ca exemple de ceea ce este disponibil.

Considerații suplimentare

Zgomot

Unele structuri pot fi zgomotoase în vânt. Construiți-vă adăpostul în siguranță. Un acoperiș zgomotos sau un siding de metal liber ar putea descuraja caii să o utilizeze, precum și să prezinte un pericol de siguranță.

Streaşină

Dacă designul dvs. nu include deja acest lucru, luați în considerare punerea streașină-prin intrarea. În acest fel, patch-urile înghețate nu vor fi formate la intrarea din apă care picură de pe acoperiș și pe tine și calul nu vor fi surprinși de scurgeri reci de apă pe măsură ce intrați și ieșiți.

Outlets

Dacă intenționați să utilizați run-in pentru munca veterinară, miretăierea și alte activități pe care le puteți dori o lumină și posibil apă În run-in. Dacă este posibil, o ieșire GFCI și o iluminare sigură este la îndemână.

Siguranță

Asigurați-vă că construcția dvs. este completă încât nu există unghii sau șuruburi, marginile de siding metalic, cherestea proeminentă sau alte obstacole pe care un cal le-ar putea răni. Asigurați-vă că curățați și șantierul de construcții.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Proiectarea unui adăpost de alergare