Cum să îndepărtați bursele de la cai

Cai cu burze într-un câmp

Când calul tău vine la tine cu burre blocați la diferite părți ale corpului său, poate fi într-adevăr dezinteresare. Nu numai că arsurile sunt adesea dificil de îndepărtat, dar acest lucru poate sparge coada calului și părul de coadă. De asemenea, pot irita a Ochii calului, urechi și nas. Ar putea fi tentant să taie covoare foarte îngrozitoare de burze, dar cu răbdare și Tehnica corectă de îngrijire, Acest lucru nu este de obicei necesar.

Deznuplarea arsurilor de la păr

Dacă există doar câteva burze și au fost într-un timp scurt, probabil că le puteți scoate cu degetele. Dar covorașele cu adevărat groase ar putea avea nevoie de o abordare mai agresivă.

Cea mai ușoară modalitate de a sparge un covor de arsuri este prin arderea zonei cu un desen sau un ulei mineral. Acesta este un lucru deosebit de util Sfat de îngrijire Pentru abordarea zonelor de coadă și coadă. Lăsați uleiul sau desenul să stea puțin pentru a înmuia bursele înainte de a începe să trageți.

Începeți din partea inferioară a covorașului și trageți treptat părul în timp ce dezactivați arsurile. Foarte ușor periați firele de păr în timp ce mergeți, având grijă să nu le rupeți. Nu fiți tentați să utilizați un pieptene metalice sau o rake, deoarece acestea tind să spargă părul. Spray-urile de îngrijire pot ajuta, în special cele care conțin ingrediente care fac părul alunecos.

Bursele și produsele de îngrijire pot fi iritante pentru mâini, deci păstrați o pereche bună de mănuși pentru această slujbă. O pereche apropiată de mănuși de grădinărit din cauciuc poate oferi suficientă dexteritate în timp ce vă protejează mâinile.

A scăpa de plantele burr

Odată ce ați curățat toate arsurile de pe calul dvs., asigurați-vă că dispuneți de ei unde nu vor germeni. Dumping-le pe grămada de gunoi sau de a le curăța ușa de hambar s-ar putea să vă aterizeze cu o recoltă de burze chiar lângă hambar. Nu le puneți nici într-un compost. În schimb, aruncați-le în gunoi sau ardeți-le pe următorul dvs. foc de foc.

Pentru a evita să trageți din nou bursele, va trebui să eradicați buruienile de pe padocuri și pășuni. Comun brusture este o bienală. Se dezvoltă frunze și rădăcini primul an, și flori și merge la sămânță în al doilea an înainte de a muri.

Există de două ori când puteți tăia brustura pentru a opri creșterea. La începutul primăverii, utilizați o lovitură ascuțită pentru a tăia primele frunze care apar la nivelul solului. Acest lucru ar trebui să omoare planta. Dar dacă planta are deja frunze, tăiați-o la fel cum începe să înflorească. În acest fel, planta crede că a produs semințe și nu ar trebui să crească din nou. Dacă tăiați planta înainte de flori, aceasta va încerca să revină și să înflorească anul următor.

Puteți încerca erbicide chimice, dar acestea trebuie utilizate cu mare grijă în pășunile de cai. Caii de obicei trebuie să fie ținute departe de orice zone pulverizate până când erbicidul este uscat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să îndepărtați bursele de la cai