Ce pot face cu o aniversare?

Dor de mare

Ce puteți face cu o dorință? Ce ar trebui să-l antrenezi și cât de multă manipulare ar trebui să se obișnuiască? Iată o imagine de ansamblu a ceea ce vă puteți aștepta la antrenamentul și manipularea unui an.

O dorință este a mânz sau mânză peste vârsta de un an. Pe măsură ce se apropie de cea de-a doua zi de naștere, acestea pot fi numite "anterioare lungi". Unele rase de numărare de la data nașterii calului și alte registre de rasă numără a Vârsta calului De la 1 ianuarie. Deci, unele anuale devin vârsta de unul pe datele lor individuale de naștere, în timp ce alții transformă unul în ziua de Anul Nou. Dacă vârsta unui cal este numărat din 1 ianuarie, crescătorii vor încerca să reproducă iepurile, astfel încât să se manifeste cât mai curând după 1 ianuarie. Acest lucru oferă timpul maxim de creștere înainte ca mânzul să devină suficient de vechi pentru a lucra la vârsta de două.

Obiceiuri de andlings

Yearlings va fi cel mai probabil înțărcat pe deplin și independent de mamele lor. Acestea vor fi dormit mai puțin și petrec mai mult din timpul lor de odihnă mai degrabă decât să se culce. Jocul este important în acest moment, la fel ca și interacțiunea cu alți cai. Tinerii sunt foarte curioși și bucurați-vă de ceva pe care îl pot găsi în pășunile sau taralele lor. Jucați bilele și alte jucării sigure pot satisface curiozitatea lor. Tinerii vor juca printre ei înșiși, joacă lupte, galoping și Bucking. Ei au nevoie de loc pentru a se deplasa, astfel încât să poată exercita și să crească puternic. Acesta este, de asemenea, o perioadă de creștere rapidă, atât de bună nutriție este importantă. Este posibil să depășiți un cal tânăr, atât de îngrijirea trebuie să fie luată pentru a încuraja o creștere prea rapidă, care poate duce la probleme comune. Un tânăr ar trebui să fie pe partea slabă și nu este plăcut plină.

Este nevoie de îngrijire pentru a menține Colts separat de iepe în căldură. Unele colți încep să prezinte un interes în iepuri la o vârstă fragedă și unii indivizi deosebit de precoce pot fi capabili să creeze o mare.

Deși un Colt nu este tehnic reproductiv matur până când nu este de aproximativ 2-3 ani, multe un accident de reproducere sa întâmplat cu un gând Colt prea tânăr ca fiind fertili. Gelding (Castration) se poate face de îndată ce testiculele au coborât în ​​scrot.

Dacă motivul principal al existenței unui cal este ca un cal de agrement decât cel mai devreme de gelding se face mai bine. Deși unii crescători pot avea motive pentru a geld mai târziu, pentru proprietarul mediu al calului un tânăr Gelding poate fi mult mai ușor de rezolvat decât un tânăr armăsar care este mai interesat de iepuri decât să plătească mintea la manipulatorul său.

În acest timp, calul tânăr ar trebui să continue să învețe să fie ascultător, să conducă liniștit, să stea legat pentru îngrijire, veterinar și Farrier. Foarte Sesiuni de antrenament scurte pe linia de ecran sau în rotund Pen poate începe. Este important ca un cal tânăr să nu fie suprasolicitat pentru a proteja articulațiile în picioare și înapoi. Pe măsură ce calul se apropie de al doilea an, poate învăța să poarte un pic și o șa. Dar un cal sub vârsta de două nu ar trebui să poarte o greutate.

Perioade scurte de pregătire pentru a învăța bine maniere solului În timp ce un cal este tânăr, va face treaba de a introduce șaua și călărețul sau hamul și coșul mai ușor când vine timpul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce pot face cu o aniversare?