Construiți-vă propriul acvariu de sticlă

Măsurarea acvariului de sticlă

Nuci de bază și șuruburi de construire a DIY Aquarium de sticlă Pentru oricare dintre sare sau apă dulce sunt destul de simple:

  • Proiectarea și planul corespunzător.
  • Măsurați cu precizie.
  • Pregătiți sticla.
  • Utilizați adezivul drept.
  • Aplicați corect adezivul.
  • Instalați geamul cu cusături continue, fără bule.

Singura diferență în construirea unui rezervor mai mare comparativ cu unul mai mic, de a spune 55 de galoane sau mai puțin în dimensiune, este că procesul de lipire trebuie să fie aproape perfect, iar grosimea sticlei trebuie să fie suficientă pentru a rezista la presiunea adăugată a apei cu o marjă de apă eroare pentru neașteptate (cum ar fi loviturile sau impactul extern).

Folosind sticla care este prea groasă înseamnă că cheltuiți bani pe care nu aveți nevoie și prea subțire înseamnă să cheltuiți nopți nedormite ascultând sunetele indicatoare ale cracking sticla și apă curentă.

Selectați Calitatea și grosimea sticlei

Calitatea sticlei este determinată de metodele și tehnicile producătorului individual pentru producerea sticlei. Eșantioanele de testare arată că rezistența la tracțiune rulează de la 19.3 până la 28.4 megapascale (măsuri forțe de presiune).

Datorită limitărilor din procesul de fabricare a sticlei, rezistența sticlei poate varia, ceea ce înseamnă un factor de siguranță adecvat trebuie utilizat la calcularea grosimii sticlei. Factorul utilizat în mod obișnuit este de 3.8. Aceasta nu este o garanție absolută, totuși, va elimina, în esență, tot riscul de eșec al sticlei, altul decât cel creat de sticlă deteriorată sau foarte slabă. Zgârieturile și chipsurile din sticlă vor fi principala cauză a eșecului.

Puteți utiliza DIY Grosimea de sticlă de acvariu personalizată Pentru a obține o idee rapidă despre care grosimea de sticlă va fi necesară pentru rezervorul dvs. S-ar putea să crezi că 3.8 Factorul de siguranță este suprasolicitat pentru situația dvs. de rezervor și locație (de exemplu, trafic scăzut într-o zonă protejată) și poate chiar opta pentru un factor inferior. Cu toate acestea, este mai bine sigur decât îmi pare rău!

Economisește la construcție

Puteți salva costurile de construcție și puteți renunța la geamul mai gros dacă faceți lucruri pentru a susține rezervorul. De exemplu, acvariul de bază de 55 de galoane este de 4 metri de-de-15-inci, care este un mărime medie că cei mai mulți pasionați sunt familiarizați cu. Acest rezervor este construit în mod normal de sticlă de 1/4 inch (șase milimetri). Conform calculelor afișate în graficul grosimii de sticlă de acvariu, sticla are un factor de siguranță de 2.92. Puteți crește factorul de siguranță pentru o anumită grosime a sticlei și a dimensiunii rezervorului prin instalarea unei bretele de sticlă cu patru inci la partea superioară a acvariului din față în spate. Îmbrățișarea panourilor din față și din spate scade riscul de rupere la nivelul unui panou larg de sticlă de 2 metri, crescând factorul de siguranță la 3.38. Deci, mai degrabă decât să mergeți la o sticlă mai groasă pentru a crește factorul de siguranță, se poate compensa acest lucru.

O altă modalitate de a salva pe grosimea sticlei este de a proiecta suportul rezervorului, astfel încât acesta suportă complet întregul fund al rezervorului utilizând o tampon de polistirină sau polistiren între rezervor și stand. PAD-ul va păstra rezervorul de la eșecul datorită unei sarcini de punct pe suprafața de sticlă, care poate fi cauzată de murdărie sau grindă pe suprafața standului. Dacă fundul rezervorului este complet acceptat, puteți utiliza, de asemenea, o bucată mai subțire de sticlă pentru fundul rezervorului, deoarece suportul va adăuga rezistență și suport și va păstra sticla de la îndoire.

Un alt truc este de a calcula grosimea necesară pentru piesele de capăt ale rezervorului dvs. Cu toate probabilitățile, grosimea necesară va fi mai mică decât bucățile mai lungi din față și din spate.

Aplicați cu atenție siliconul

Pregătirea sticlei și instalarea corespunzătoare a panourilor este importantă atunci când construiți acvariul dvs. Do-It-Yourself, dar mai mult atunci când construiți un rezervor de dimensiuni mai mari.

Când aplicați silicon pe sticlă, executați o margele continue de 1/4 inch fără goluri sau bule. Pentru cele mai bune rezultate de legare, aplicați doar cât mai mult silicon, deoarece puteți lucra în termen de trei până la cinci minute, deoarece după aceasta, siliconul tinde la piele și nu se va lega bine la sticlă.

Așezați o margine de silicon pe geamul inferior pentru panoul din spate și pe o parte laterală și pe o margine laterală a panoului din spate, instalând panoul din spate pe partea inferioară și apoi panoul lateral la panoul inferior și din spate.

Când orice secțiune care urmează să fie adunătoare a fost pusă în vigoare, siliconul trebuie să fie netezit. Acest lucru se face prin pornirea la un capăt al unei secțiuni îmbinate, apăsați vârful unui deget arătător în silicon, apoi ferm și uniform, fără a vă ridica degetul, rulați-l de-a lungul lungimii complete a articulației siliconice la un unghi ușor. Fixați secțiunea îmbinată în poziție cu bandă de duct. Nu vă faceți griji cu privire la ștergerea oricărui exces de silicon care se stinge din jurul degetului. Acesta poate fi curățat sau tăiat odată ce siliconul a fost complet vindecat.

Suprafața de susținere a bazei rezervorului trebuie să fie foarte la nivel. Pe acvariile foarte mari, acest lucru poate fi dificil de realizat, iar umplutura de auto-nivelare poate fi necesară între polistiren și bază. Acest lucru trebuie aplicat chiar înainte de montarea acvariului la bază, astfel încât greutatea de greutate a acvariului să fie imperfections. Trebuie să fie permis suficient timp pentru umplutură la nivel și să se vindece complet înainte ca acvariul să fie umplut cu apă. Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului dvs. de umplere.

Urmăriți acum: Cum să configurați un rezervor de pește de apă sărată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Construiți-vă propriul acvariu de sticlă