Cum să reparați scurgerile în acvariile de sticlă

Acvariu

Există puține lucruri în viață care sunt mai frustrante pentru un acvarist decât un acvariu scurgeri. De obicei, începe cu tine observând o picătură sau două de apă care atârnă de marginea de jos a rezervorului, care se dezvoltă în curând într-o picurare...picatură...picurare, moment în care apucați o mână de prosoape de hârtie, astfel încât să puteți începe să urcați apa în timp ce încercați să vă dați seama unde vine scurgerea.

Cum sunt construite acvariile

Înţelegere Cum sunt construite acvariile de sticlă vă va ajuta să găsiți locul în care provoca scurgerea. Când este construit un acvariu de sticlă, integritatea structurală (ceea ce îl împiedică de la cădere) și integritatea etanșă la apă sunt stabilite în cazul în care sticla întâlnește geamul. Dacă vă uitați la locul în care se întâlnesc panourile de sticlă, acea fracțiune goală dintr-un centimetru între panourile de sticlă unde este siliconul este locul în care cauciucul întâlnește drumul, ca să spunem așa. Etanșeitatea și rezistența la apă sunt mărite minim cu siliconul care se întinde în interiorul rezervorului în care se întâlnesc panourile de sticlă. Dacă rezervorul a fost construit corect și siliconul dintre marginile panoului de sticlă este perfect fără bule sau lacune în silicon, rezervorul va menționa apă fără scurgeri.

Găsiți scurgerea

Găsirea unde provoca scurgerea poate fi dificilă. Se pare că, de nouă ori din zece, nu este locul în care vă vedeți apa de pe partea exterioară a rezervorului. Dacă rezervorul este destul de vechi, nu a fost construit corect sau nu a fost curățate cu atenție De-a lungul anilor, este posibil să observați separatorul de etanșare siliconică sau curbarea din sticlă din interiorul rezervorului. Dacă există o deteriorare evidentă a etanșantului siliconic din rezervor, ar fi un loc bun pentru a începe să căutați originea scurgerii.

Căutați cusăturile

Uneori, scurgerea apare ca un flux mic de împușcare a apei dintr-o cusătură de silicon în sticlă. Dacă nu există o deteriorare evidentă a siliconului din spatele fluxului de apă, există o modalitate simplă de a găsi originea scurgerii. Umpleți o seringă cu apă colorată (colorarea alimentară sau cerneală funcționează bine). Introduceți acul seringii în silicon, unde apa iese și deprimați încet pistonul seringi. Veți putea vedea apa colorată Introduceți siliconul și urmați traseul "tunelului" pe care apa rezervorului a urmat înapoi la originea sa.

Rețineți că fiecare scurgere a acvariului începe din interiorul rezervorului. În timp ce ați putea fi capabil să frământați un silicon pe partea exterioară a rezervorului unde apare apa, care nu va opri scurgerea unde începe. De asemenea, rețineți că apa poate rula o cale lungă între silicon și sticlă din cusăturile rezervorului înainte de a apărea în cele din urmă în afara rezervorului.

Tehnici de reparare

Indiferent de unde începe scurgerile, pentru a repara, va trebui să scurgeți apa până la mai jos, unde scurgerile începe cu excepția cazului în care vă decideți să frământați doar un silicon pe partea exterioară a rezervorului unde se afișează apa de scurgere. De asemenea, puteți încerca să utilizați o bandă de bandă pentru a opri scurgerea. Din experiența noastră, niciunul dintre aceste remedii nu funcționează mult timp, dacă este deloc. Motivul principal care reiesesc rezervorul din interior, mai degrabă decât în ​​exterior, este că atunci când plasturele este în interior, presiunea apei presează plasturele în sticlă, în timp ce cu plasturele exterioare, presiunea apei este presată sticla.

Obțineți un furtun de sifon și începeți să scurgeți rezervorul un inch sau așa la un moment dat. Păstrați un ochi în cazul în care apa apare pe partea exterioară a rezervorului și când se oprește scurgeri, opriți scurgerea rezervorului. Urmați nivelul apei în jurul rezervorului, căutând deteriorarea siliconului în rezervor, căutând silicon, care este slăbită sau alte deteriorări de silicon. Pe partea exterioară a rezervorului, marcați locația de deteriorare cu marcajul vârfului. Dacă ați stabilit că scurgerea provine din partea de jos a rezervorului, scurgeți în întregime rezervorul și scoateți substrat. Poate părea o mulțime de probleme pentru a merge, dar în cele din urmă veți găsi că este mai ușor să faceți acest lucru lupta împotriva apei și a substratului contaminând locul de reparații.

În acest moment, probabil că doriți să mutați peștele și alte critters în rezervor la un rezervor temporar.

Ce veți avea nevoie

  • 100% de etanșare siliconică fără aditivi cum ar fi controlul mucegaiului.
  • Acetona pentru curățarea suprafețelor de sticlă și a mâinilor, mai târziu.
  • Lame de ras cu o singură tăiș preferabile într-un instrument de exploatație.
  • Prosoape de hârtie pentru curățare și îmbinare apă.
  • Marcatorul de vârf pentru marcarea în cazul în care apare scurgerea.
  • Înlocuirea apei pentru a umple rezervorul atunci când este patch-uri.

Instrucțiuni

Răsturnați vechiul silicon

Pentru a începe reparația, cu lama de razor cu o singură margine, tăiați cu ușurință siliconul 1 "în jurul valorii de unde a apărut scurgerile. Răzuiți tot siliconul de pe geam fără a lăsa lama să meargă între geamurile din sticlă. Curățați zona răzuită cu un prosop de hârtie înmuiată cu acetonă și lăsați-o să se usuce.

Aplicați noul silicon

Când site-ul de reparare este uscat, deschideți din nou tubul siliconic și aplicați siliconul pe site, venind peste vechiul silicon de pe ambele părți ale site-ului de scurgere. Smooth Silicon în jos și în afara cu o bucată de hârtie (o carte de vizită funcționează excelentă) sau o bucată de plastic flexibilă. Nu vă bateți doar siliconul pe site, gândindu-se că o mulțime de materiale vor face treaba. Nu numai că arată urât, de obicei nu face un sigiliu bun.

Lăsați uscarea și reîncărcarea

Odată ce ați terminat aplicarea și netezirea silicon în poziție, lăsați siliconul să se usuce timp de 24 de ore și apoi să reîncărcați rezervorul cu apă dulce (fără a pierde sensul Săruri de mare Dacă plasturele nu funcționează) și verificați scurgerile. Lăsați rezervorul să stea timp de 24 de ore pentru a vă asigura că nu se scurge din nou, apoi scurgeți-l și porniți-l din nou, la fel ca începând cu un nou rezervor.

Dacă reparația dvs. nu a funcționat, este posibil să trebuiască să scoți rezervorul și Repararea majoră a acvariului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reparați scurgerile în acvariile de sticlă