Dropsy în pește: cauze, simptome și tratament

Dropsy în pește: cauze, simptome și tratament

Sănătatea animalelor de companie este importantă pentru dvs. Dacă nu este, atunci de ce pe Pământ ați devenit un proprietar de animale de companie în primul rând! Iubirea și îngrijirea animalelor este, în mod normal, de ce oamenii primesc animalele de companie, chiar dacă doresc doar ceva aparent mic și simplu, ca un pește. Dacă sunteți îngrijorat serios de orice modificări ale aspectului sau comportamentului lor, atunci este întotdeauna o idee bună să vizitați un veterinar. Dar, dacă știți ce este greșit și doriți să îl înțelegeți sau dacă doriți să știți ce probleme ar trebui să căutați, un pic de cercetare pe internet poate fi foarte util. Pentru a vă ajuta să luați cea mai bună îngrijire a peștelui dvs., aici este ghidul nostru despre Dropsy în pește.

Cauze

În timp ce dropsy ar putea suna ca un nume drăguț pentru Bunny Pet pentru copii, este de fapt un nume alternativ pentru edemul sau edemul condiției medicale. La om, apare o edemă atunci când există o creștere a fluidului în interiorul unei cavități din corp. În pește, se referă mai frecvent la apariția unei burte umflate, care este "abandonată" ca urmare a retenției apei. Există două cauze potențiale de dropsie: insuficiență renală sau o tulburare urogenitală.

Pentru a înțelege dropsy, trebuie mai întâi să înțelegi cum se respiră peștele tău. Dacă vă amintiți lecțiile de biologie de liceu, vă puteți aminti procesul cunoscut sub numele de osmoză. Pentru cei dintre noi care nu au fost la liceu de mai mulți ani decât ne-am îngrijit, osmoza este un proces prin care apa cu o concentrație ridicată de săruri, oxigen și alte substanțe nutritive se deplasează pe o membrană, cum ar fi un GIL, la apă cu o concentrație mai scăzută a acelor nutrienți. Prin acest proces, peștele tău poate respira, dar odată ce au luat în această apă, ei trebuie să aibă o modalitate de ao expulza după absorbția oxigenului. Rinichii lor fac acest loc de muncă și apa pleacă prin galerie și tractul urinar. Mai degrabă decât numele unei boli sau stări medicale, se produce dropsy atunci când acest proces eșuează și cauzează retenția apei.

Pește în acvariu

Insuficiență renală

Înțelegerea insuficienței renale înseamnă înțelegerea relației dintre rinichii de pește, infecția și mediul lor. Cele mai multe cazuri de dropsie sunt rezultatul unei bacterii foarte comune numite AEROMONAS. Această bacterii este prezentă în majoritatea rezervoarelor și peștilor și, în mod normal, nu ar trebui să afecteze negativ niciunul din peștele dvs. Cu toate acestea, dacă sistemul lor imunitar este compromis, acest lucru se poate schimba.

Rinichii de pești sunt mai importanți pentru sistemul lor imunitar decât la om. Acest lucru se datorează faptului că aceștia își asumă și rolul de a face celulele roșii și albe din sânge care se fac în mod normal de măduva osoasă. Orice care afectează producția acestor celule sanguine va afecta capacitatea lor de a lupta împotriva infecției. Factorii care pot compromite un sistem imunitar pești includ:

  • Calitate slabă a apei
  • Concentrații de amoniac sau nitrați
  • Picături în temperatura apei
  • Transport
  • Furajarea și dieta
  • Boală
  • Supraaglomerare
  • Materii rezervorului necorespunzător
  • Poluare fonică
  • Paraziți

O a doua cauză potențială a insuficienței renale care poate duce și la dropsy este boala de rinichi polichistică (PKD). Din păcate, nu se știe foarte mult despre PKD, dar este o boală care are ca rezultat chisturi care se formează în rinichi care distrug țesutul înconjurător. A fost teoretizată că este cauzată de un parazit, dar cercetarea a fost până acum neconcludentă. Dacă sunteți preocupat de faptul că peștele dvs. are PKD, aveți grijă de tulburări de flotabilitate alături de abandile lor. Aceasta înseamnă că peștele tău ar putea:

  • Se află în partea de jos a rezervorului
  • Plutește în partea de sus
  • Au o poziție anormală
  • Rulați pe partea lor
  • Fi cu susul în jos

Tulburări urogenitale

Nu în ultimul rând, tulburările urogenitale sunt o cauză mai puțin frecventă a dropsiei. O boală urogenitală apare de obicei ca urmare a unei creșteri a țesutului în țesutul lor reproductiv, cum ar fi o tumoare sau o neoplazie. Natura exactă a tulburării și predispoziția relativă a peștelui dvs. de a suferi de ea, variază în funcție de rasa lor. KOI, de exemplu, suferă de tumori interne mult mai mult decât alte rase de pește. Deși merită remarcat faptul că umflarea peștelui Koi se poate datora și retenției de ouă.

Simptome

În timp ce Dropsy în sine poate fi văzută ca un simptom al unei probleme de rinichi sau urogenitală care să vă ajute la diagnosticarea peștilor aici sunt descrieri detaliate ale simptomelor de dropsie, precum și câteva alte simptome și semne comune care ar putea sugera că peștele dvs. este Suferind de bacteriile Aeromonas:

  • O schimbare în formă de burtă, cel mai frecvent o burtă umflată, variind de la o rotundă ușoară la o schimbare dramatică în dimensiune
  • Lipirea scalelor, care este adesea comparată cu un pineconă
  • Ochi bulbucati
  • Galoane palide
  • Un anus roșu sau umflat
  • Fecale palid sau stricte
  • Ulcere
  • Curbarea coloanei vertebrale
  • Aripile fixate împreună
  • Refuzul de a mânca
  • Letargie

Tratamente

Dacă nu sunteți sigur dacă peștele dvs. are dropsy datorită bolii renale, puteți verifica chimia apei înainte de a merge la veterinar. VET-ul dvs. vă poate cere să faceți acest lucru după consultarea dvs., deci vă poate ajuta să utilizați preemptiv un kit de testare bazat pe lichide înainte de a vă întâlni cu VET dvs. Ele pot apoi să utilizeze rezultatele atunci când își fac diagnosticul. Dacă chimia dvs. de apă este în afara nivelurilor normale, este probabil că aceasta este sursa problemelor dvs.

Odată ce aveți un diagnostic de dropsie datorită bolii renale, stresului sau bacteriilor Aeromonas, soluția este de a carantina peștii afectați într-un mediu complet curățat. Apoi, trebuie să vă curățați cu grijă rezervorul normal. Păstrați peștele separat până când abandonul este vindecat și s-au întors la dimensiunea și forma lor normală. S-ar putea să le returnați în rezervorul lor.

Carantina sau "rezervorul de spital" ca unii ca unii o numesc, ar trebui sa ainta:

  • O linguriță de sare pe galon de apă
  • Apa lor sa schimbat săptămânal
  • Produse alimentare proaspete, de înaltă calitate
  • Antibiotice, dacă peștele nu încep să se îmbunătățească

Păstrați un ochi pe peștele afectat, deoarece simptomele lor se pot întoarce. Dacă se întoarce dropsy, este un semn că problema nu se datorează igienei sau chimiei mediului lor, ci datorită unui stresor subiacent, cum ar fi un partener de rezervor agresiv. Trebuie să porniți din nou carantina și să faceți tot ce puteți pentru a elimina orice cauze potențiale de stres înainte de a le întoarce. Poate lua unele încercări și erori de încercare și de a găsi problema.

Vestea proastă este că, deoarece cauza este în prezent necunoscută, boala de rinichi polichistică nu are în prezent nici un tratament. Cu toate acestea, vestea bună este că au existat cazuri în care problema a rezolvat spontan totul de la sine. Dacă peștele dvs. este diagnosticat cu PKD, nu poate niciodată să rănească să-și curățe mediul și este o idee bună să carantină peștele afectat pentru a preveni răspândirea la oricare dintre prietenii lor. Sperăm că acest lucru va ajuta pe peștele să se vindece și le puteți întoarce în rezervorul lor normal.

Tulburările urogenitale sunt de obicei tratate prin intervenție chirurgicală, dacă acest lucru este posibil. Acest lucru se datorează faptului că este necesar să se elimine creșterea sau tumorile pentru ca abandonarea peștelui dvs. să înceapă să se vindece. În funcție de dimensiunea, rasa și costul peștelui dvs., această soluție nu poate fi fezabilă și multe veterine pot sugera eutanasia. Dacă aveți un KOI care suferă de retenție de ouă, care poate avea simptome similare ca dropsy, veterinarul dvs. va dori să inducă reproducerea prin injectarea hormonilor.

Pește de acvariu

Prevenirea

Dropsy este o problemă medicală dificilă și, din păcate, carantining peștii dvs. nu funcționează întotdeauna. De asemenea, poate fi dificil de diagnosticat datorită varietății cauzelor și asemănătorilor între diferite probleme medicale. Uneori se face daunele și prioritatea este apoi plasată pe prevenirea răspândirii infecției. VET dvs. este probabil să sugereze că cel mai bun lucru de făcut este să vă puneți peștele, deoarece tratamentul este dificil și este puțin probabil să reușească.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face ca proprietar de pește este asigurați-vă că nu trebuie să vă confruntați cu aceste circumstanțe dificile, împiedicând abandonul să se țină în primul rând. Dropsy este cauzată predominant de probleme de igienă sau de stres, iar acestea sunt foarte evitate. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă păstrați fără pește.

  1. Schimbați în mod regulat apa
  2. Curățați rezervorul și filtrați
  3. Nu supraaglomerați rezervorul
  4. Nu le-au depășit
  5. Nu utilizați hrana mai în vârstă de o lună
  6. Furnizați o dietă variată

Deși înțelegerea dropsy poate fi dificilă și confuză, folosind aceste sfaturi, ar trebui să puteți lupta cu multe probleme potențiale de sănătate din rezervorul dvs., permițând peștelui dvs. să trăiască vieți lungi și fericite. Ca întotdeauna, nu ezitați să vizitați medicul veterinar dacă aveți orice preocupare sau doriți orice sfat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dropsy în pește: cauze, simptome și tratament