Frog dropsy și blotat

Broasca africană pitic care se odihnește pe pietriș alb într-un acvariu

Broaștele africane dwarf sunt, de obicei, animale de companie cu întreținere, dar sunt încă creaturi vii care pot obține o multitudine de boli. Dropsy sau Bloat, este una dintre acele boli care afectează cel mai adesea broaștele africane dwarf. Dropsy poate afecta, de asemenea, alte specii de broasca care sunt păstrate ca animale de companie.

Despre Dropsy

Cuvântul dropsy este din punct de vedere tehnic un alt cuvânt pentru edem. Dacă Exoticul dvs. Vet se referă la Frog Dropsy ca edem, hidropsy, umplutură sau ascite, probabil referindu-se același lucru.

Dropsy (cunoscut și ca edem, hidropsy, ascite, umplutură) prezintă o balonă severă în dvs Pet Frog. Frogul tău african pitic poate arăta ca un balon care va pluti doar dacă ar fi dat ocazia, dar ele nu sunt pline de aer. Motivul pentru care broasca ta este atât de umflată se datorează întregului fluid care a construit în interiorul corpului lor mic. Acest fluid poate chiar să părea că va apărea peste noapte și face ca broasca să fie foarte incomodă.

Cauze

Procesul de boală al Frog Dropsy nu este pe deplin înțeles, adică nu știm cu adevărat ce face o broască să devină dropsy, dar știm că această edem este cauzată de sistemul limfatic.

În cazul dropsiei de broască, limfa, substanța fluidă care circulă în sistemul limfatic, umple ganglionii limfatici, nu se scurge în mod corespunzător, se acumulează în afara țesuturilor normale pe care le rămâne, de obicei, și umple cavitatea abdominală a unei broaște, determinând astfel edemul.

Diagnostic

Desigur, nu presupuneți niciodată că broasca dvs. are dropsy fără a consulta mai întâi un veterinar exotic. Este posibil să existe un alt motiv pentru care broasca dvs. este umflată. Uneori broaștele mănâncă lucruri care nu ar trebui să facă parte din Dieta lor, cum ar fi pietrișul și pietrele din incintă și sunt de fapt afectate, nu umflată de la dropsy.

O broască cu picurare pare a fi umflată. O radiografie poate exclude ingerarea unui obiect străin, dar de multe ori palparea simplă și introducerea unui ac în abdomenul broaștei este suficient pentru a determina dacă o broască o are sau nu.

Efecte

La fel ca presiunea ca lichidul să se așeze pe un glob ocular cu glaucom, lichidul limfatic provoacă o presiune extremă asupra aproape toate organele interne dintr-o broască cu dropsy. Rinichii, ficatul, splina și alte organe au brusc o cantitate extremă de presiune pusă pe ele. Imaginați-vă un balon de apă, umplut la maxim și pe punctul de a izbucni cu apă. Dacă îl depășiți, va apărea, făcând balonul în stare să-și facă treaba de apă. În mod similar, dacă atât de mult fluid împinge un organ, este atât de subliniat că nu poate face loc de muncă desemnat. După cum vă puteți imagina, și când cineva cu glaucom poate atesta, această presiune extremă este dureroasă. Este posibil ca broasca să fie foarte letargică și să nu mai mâncați din cauza disconfortului și a durerii (și, evident, o broască nu poate supraviețui fără a mânca).

Tratament

Din moment ce nu știm exact ce cauzează că nu-l putem vindeca exact. Dar putem trata cu siguranță simptomele. Acest lucru include adesea exotica voastră, drenându-vă abdomenul broaștei din Africa Dwarf al fluidului excesiv. Acest lucru va atenua presiunea pusă pe organe și va face ca broasca să se simtă mai bine aproape instantaneu. Unii oameni recomandă adăugarea de sare în carcasa dvs. de apă dulce pentru a ajuta o broască cu dropsy, dar acest lucru este foarte periculos. Mai des decât sarea ucide broasca ta. Ideea din spatele sare este că ajută la atragerea o parte din excesul de fluid din broască, dar deoarece broaștele africane dwarf nu sunt amfibiene de apă sărată, de obicei mor de la adăugarea de sare.

Din păcate, nu există nimic pe care îl puteți face în siguranță acasă pentru a ajuta o broască cu dropsy. Dacă adăugați sare în incinta lor, executați riscul de a determina un sfârșit dureros în viața lor. Dacă încercați să scurgeți singur lichidul, ați putea perfora ceva care nu poate fi fixat. Prin urmare, aceasta este o boală care necesită o anumită experiență. Eutanasia, din păcate, poate fi o opțiune discutată cu medicul veterinar dacă nu se simte ca și cum ar fi multe speranță pentru broasca ta.

Prevenirea

Din moment ce nu știm ce anume cauzează Frog Dropsy, este greu de spus cum să împiedice o broască să o primească. Știm că nu este contagioasă și un gând a fost îndreptat spre echilibrul electrolit al apei care cauzează tulburarea. Indiferent, nu este niciodată o idee proastă de a vă menține apa cât mai curată posibil, scoateți clorul din apă și să încercați apă ph pentru a menține un nivel neutru (7.0-7.2).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Frog dropsy și blotat