Symphysodon discus - pompadour fish

Discus pește, simfysodon

Discus simfysodon sunt printre cele mai uimitoare dintre toate peștii de acvariu, au fost întotdeauna și încă rămân o ciudățenie și o adăugare frumoasă la orice acvariu mare de spectacol până în ziua de azi. Inițial, discuția a fost făcută pe plan internațional Dr. Herbert R. Axelrod.

Când dr. Axelrod a introdus mai întâi discusul la lumea minunată a păsărilor de pește, era imposibil pentru oricare dintre cei mai experimentați acvarist pentru a menține un mediu adecvat pentru a găzdui chiar și una dintre aceste fapte frumoase de natură, să nu mai vorbim de o pereche. Astăzi, mulți se bucură de colecții întregi de specimene colorate luminos, deși îngrijirea specială trebuie să fie luată în continuare pentru cele mai bune rezultate.

Originea și profilul discului

Discul, cum ar fi Angelfish (Pterophyllum) și Cichlasoma Festivum, locuiesc în regiunea gigantic inclusă sub numele Amazonas, care se extinde de la mijlocul râului Amazon prea departe în junglele bazinelor de inundații din Venezuelean și Peruvian.

Discusul se găsește destul de frecvent printre creșterea profundă a plantelor în curbele liniștite ale râurilor, sub bănci înclinate și printre cranii de rock. În zonele superficiale, îi pasă de tinerii sub numeroasele frunze de diferite specii de nymphaea.

Încă de la Discus pește a fost introdus pentru prima dată la acvariștii din 1933, au creat o senzație. De ani de zile, discuția a fost privită ca rege al peștelui de acvariu. Chiar și astăzi, mulți acvaristici consideră că discuțiile sunt cele mai personalizate peștii tropicali, cea mai dificilă a tuturor peștelui tropical de apă dulce pentru a păstra și insigna de onoare pentru acei câțiva acvariști care sunt suficient de norocoși să aibă un discus sau două în colecția lor.

Este ușor de înțeles de ce peștii de discuri mature ar trebui considerat cel mai regal de pește de acvariu. Înoate cu o rulment nobil și o atingere de timiditate. Complet cultivat, un disc adult poate ajunge la fel de mare ca și la capătul de 6 centimetri și în stare bună, ele posedă o mare frumusețe, atât în ​​rulment, cât și în colorare.

Diferențe sexuale

Pot fi sexe doar de experți - în timp de reproducere, papila genitală este îndreptată spre bărbați, plat și rotund la femei. Când este privit din partea de sus la timpul de reproducere, femelele sunt ușor mai grase, datorită umplerii cu ROE (ouă).

Comportament comun

Foarte pașnic, nu se înfurie în substrat (săpa în pietriș ca multe cichlide) și nu se scot în sus și nici nutri plante. Discusul trăiește în armonie cu alte pești, cu excepția timpului de reproducere, când vor apăra viguros tinerii lor. Cel mai bine este să obțineți un grup de tineri discuții și să le lăsați să se pereche, un disc se va împerechea pentru viață - va fi evident atunci când colegii s-au găsit unul pe celălalt și nu vor mai sta cu grupul, ci vor scădea pe cont propriu porțiunea acvariului, stabilind propriul teritoriu. Doar o pereche ar trebui lăsată în orice acvariu dacă doriți să începeți o reproducere reușită. Îndepărtați restul tinerilor la un alt acvariu, unde este posibil ca o altă pereche să se găsească reciproc.

Condiții de apă

Discusul are nevoie de apă curată foarte curată, care este Filtrate prin turbă, și într-un acvariu bine stabilit plantat. Temperatura trebuie să fie o constantă de 82f, pH 6.5 - 7.5 1 - 12 DH. Pentru reproducere vă recomandăm să citiți alte articole, cu toate acestea în Brief- 86F, pH 6 - 6.5, 0 - 5 dh.

Hrănirea discului

Discusul este un eater finic, este foarte important să dați discului o dietă de alimente vii și congelate. Dacă nu, ei vor muri rapid pe o dietă de hrană uscată de fulg, deși poate fi oferită ocazional ca un supliment. De asemenea, pentru creșterea frizilor - veți găsi că prăjirea se hrănește pe părțile părintelui, da, așa cum ați imagina un mamifer să vă hrănească mama, dar acest lucru înseamnă că ei (atât bărbatul, cât și femeia) au nevoie de proteine ​​extra.

Cerințe privind acvariul

Un absolut absolut Dimensiunea minimă Aquarium pentru un disc este de 40 de centimetri lungime până la 20 de centimetri lățime și 20 de centimetri înalți pentru tineri discuții. Discusul adult are nevoie de un acvariu lung de 5 metri sau de aproximativ 75 de galoane minime pentru a fi fericit și au nici o șansă de reproducere cu succes. Se poate întâmpla într-un acvariu mai mic, se întâmplă tot timpul, dar pentru un succes maxim cu unul dintre cei mai finți peștii din peștele de apă dulce, vă sugerăm 75 de galoane bine plantate și bine filtrate. Discus nu-i plac schimbările în condițiile de apă și cu cât este mai mare corpul de apă, cu atât este mai treptată schimbarea condițiilor de apă.

Mai multe fapte despre regele de pește de apă dulce

Văzută de la discusul din față sunt extrem de subțiri pentru dimensiunea lor, dar din lateral, sunt aproape rotunde. Așa au primit numele de discuții, care este latină pentru placă sau fel de mâncare. Culoarea corpului lor de bază în natură este maro. Barele albastre strălucitoare acoperă atât aripioarele dorsale, cât și cele anale, iar barele se extind pe spate și la stomac. Aripile dorsale, ventrale și anale sunt tăiate în roșu strălucitor. Există o varietate de discuri, de la Lacul Tefe, Brazilia, care are bare luminoase metalice sau albastre de peste aripioarele și corpul său. Acest soi este ocazional numit discus regal.

În decursul decenii, au apărut multe soiuri, roșii, galbene, chiar și o portocală frumoasă la o explozie galbenă de culoare numită discus apus de soare. Toate aceste soiuri nu sunt din natură, ca mulți dintre peștii pe care o păstrăm astăzi în acvariile noastre - au fost dezvoltate de-a lungul multor ani de reproducere atentă de către experți.

Unul dintre cele mai interesante și unice lucruri descoperite despre discus este modul în care își hrănesc tinerii sau prăjiți. În primele 4 zile sau astfel părinții se mișcă de la un loc la altul în acvariu, la fel ca peștele îngerului. Apoi, când prăjirea devin liberă înot, ei merg imediat la partea părintelui, literalmente.

La început, se pare că se agață de părțile lor de protecție, dar după o inspecție mai strânsă, veți găsi că mănâncă ceva de la scalele părintelui. FRY își va sapa capul sub o scară și jerk de la o parte la lateral de rupere "alimente". În cele din urmă, anvelopele părinte ale acestei constante și se scutură prăjirea de pe laturile ei, prăjirea merge imediat la tată și face același lucru.

Înainte și înapoi timp de câteva săptămâni, până când sunt destul de maturi că tânărul discutat este gata de viață pe cont propriu printre plantele din acvariu. Părinți mari, o mare poveste și dacă aveți răbdarea și expertiza pentru a ridica discuțiile, o mare experiență pentru a păstra regele acvariului, discuția!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Symphysodon discus - pompadour fish