Led-uri led pentru acvariul dvs. De apă dulce

Aquarium cu iluminare cu LED-uri

Luminări dreapta este esențială pentru o persoană sănătoasă Aquarium de apă dulce. Dioda emitentă de lumină (LED) are multe avantaje pentru rezervorul dvs. Opțiunile dvs. pentru acest tip de iluminare sunt numeroase, deci aveți alte opțiuni decât iluminarea tradițională incandescentă, fluorescentă sau metalică. Dar va trebui să alegeți cu înțelepciune pentru a vă asigura că veți obține lumini suficient de luminoase și aveți gama spectrală potrivită pentru a susține plantele din rezervor și pentru a menține creșterea algelor la minimum.

LED-uri vs. Alte opțiuni de iluminat

Cele mai bune opțiuni de iluminare pentru rezervoarele de apă dulce sunt becuri fluorescente standard, becuri fluorescente compacte, lumini de halogenură metalică și lumini LED. Doriți să evitați becurile incandescente, deoarece sunt potrivite numai pentru acvariile mici și dau prea multă căldură.

Luminile standard fluorescente alimentează o intensitate bună a luminii și produc puțină căldură. Becurile fluorescente compacte oferă o ieșire mai mare (la o dimensiune mai mică) și sunt adesea construite într-un Capota de acvariu. Luminile de halogenuri metalice au avantajul de a avea un spectru complet, astfel încât acestea sunt bune la reproducerea iluminării tropicale pe care multe pești de apă dulce aveau în mediul lor natal și susțin Photosinteza pentru plantele de acvariu. Cu toate acestea, ele pot produce o mulțime de căldură.

În contrast, luminile LED-uri funcționează mult mai rece decât fluorescentele standard și halogenurile metalice. Ei au multe culori și intensități personalizabile de iluminat și vor face bine cu rezervoarele numai pe bază de pește, atâta timp cât selectați cele cu ieșirea corectă.

Profesionistii

Poate doriți să configurați un nou rezervor cu LED-uri sau să înlocuiți sistemul de iluminare din rezervorul dvs. existent pentru a profita de avantajele de la acest tip de iluminare. Acestea includ:

  • Consum redus de energie: Ei iau mai puțină energie pentru a alerga - destul de puțin mai puțin. Luminile cu condus de acvariu utilizează până la 80% mai puțină energie electrică decât alte lumini de acvariu. Economiile costului dvs. de energie vor face diferența în costul sistemului LED în primul an la 18 luni.
  • Ieșire scăzută de căldură: LED-urile LED nu generează căldura pe care becurile fluorescente le fac și astfel că nu vor încălzi apa de acvariu. Cu toate acestea, ei au nevoie de o circulație bună de aer, astfel încât căldura pe care au pus-o nu degradează durata de viață a chipului LED și le ține departe de alte tipuri de iluminat.
  • Viata lunga: Un avantaj foarte popular al luminilor cu LED-uri este faptul că acestea durează mult mai mult decât alte tipuri tradiționale de iluminare. LED-urile durează până la 50.000 de ore (aproape șase ani) comparativ cu două până la patru luni pentru becurile cu incandescență, șase până la 18 luni pentru becurile fluorescente standard și becurile de halogenuri metalice și până la 28 de luni pentru becurile fluorescente compacte. În timp ce costa mai inițial, veți salva 500- $ 1.000 de dolari pe care l-ați cheltui în becuri de înlocuire pe o perioadă de cinci ani pentru becurile cu halide metalice, T5 sau Fluorescente Compact.
  • Intensitatea luminii reglabile: LED-urile pot fi estompate și programate, permițând o diminuare naturală la apusul soarelui și la invers la răsăritul soarelui. Acest lucru este deosebit de bun pentru peștii nocturni, deoarece o lumină albastră slabă poate fi lăsată pe rezervor pentru a simula lumina lunii și pentru a permite hrănirea și vizualizarea scopurilor. Există chiar benzi de iluminare cu LED care replică ciclul lunar lunar. Puteți să vă distrați schimbarea luminii cu telecomanda sau aplicația. Sau, permiteți sistemului dvs. inteligent de iluminare să se determine temperatura și stadiul creșterii plantelor și selectați culorile potrivite și lungimile de undă.
  • Opțiuni de culoare: Luminile LED vin într-o varietate de culori, care pot fi folosite pentru a accesa rezervorul în moduri interesante. Ele sunt comercializate de spectru (adesea în sistemul Kelvin sau K) și puteți alege care se potrivește scopului dvs. De exemplu, spectrul alb de 8.000k promovează fotosinteza plantelor dvs. și îmbunătățește culorile de pește portocaliu, roșu și galben. Adăugați o magenta sau magenta / LED-ul albastru și, de asemenea, scoateți verdele, blues și roșii în timp ce dovedesc mai mult suport pentru plantele dvs. Combinația de 12k alb și magenta poate fi perfectă pentru acvariile plantate. Dacă doriți o lumină lunară de noapte care vă va face strălucirea de pește fluorescentă, luminile albastre de 445 nanometri sunt populare. Există chiar și matrice cu diferite culori de lumini LED pe care le puteți programa pentru nevoile dvs.
  • Acoperire: Deoarece luminile LED sunt, de obicei, amplasate într-o bandă, puteți obține o acoperire pe o suprafață largă a rezervorului.

Contra

LED-ul de iluminat de acvariu are puține contra, dar trebuie să luați anumite limitări în cont.

  • Disponibilitate: Multe kituri de acvariu care includ o lumină sau o capotă cu lumină, nu oferă lumini LED. Unitățile de combinație populare, cum ar fi sistemele Eclipse, sunt oferite numai cu becuri standard fluorescente. Cu toate acestea, puteți găsi opțiuni LED pentru a vă adapta capacele Eclipse. De asemenea, majoritatea corpurilor de iluminat sunt încă oferite în primul rând cu lumini fluorescente.
  • Cost: LED-urile au tendința de a fi un pic mai costisitoare pentru a achiziționa în față. Bugetul dvs. inițial va trebui să fie mai mare, chiar dacă veți compensa acest lucru în timp în economiile de energie, precum și costurile de înlocuire a becului.
  • Utilizați pentru acvariile plantate: O altă slăbiciune primară este în zona de Acuzate de acvariile. Multe corpuri de lumini cu LED-uri sunt potrivite doar pentru nevoile de iluminare scăzute până la medie. Care va face frumos pentru aproape toate peștii și pentru o serie de plante. Evaluările Kelvin de 6500k la 7000K sunt cele mai bune pentru cele mai multe acvarii plantate. Pentru plantele care au ridicat nevoie de lumină, Cu toate acestea, va trebui să căutați opțiuni de iluminare cu LED-uri bune.

Câmpul LED se extinde rapid cu produse noi. Majoritatea experților sunt de acord că viitorul este luminos pentru LED-uri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Led-uri led pentru acvariul dvs. De apă dulce