Planurile de acvariu din sticlă diy și instrucțiunile pas cu pas

pește într-un rezervor

Construirea unui lucru proaspăt sau cu apă sărată (DIY) acvariu poate fi distractiv, precum și o provocare. Utilizați această listă de materiale, instrucțiuni de pre-asamblare și instrucțiuni complete pas cu pas pentru a construi un acvariu de sticlă de 55 de galoane cu sticlă de 1/4 inch. Acest acvariu este construit cu cele două bucăți de sticlă de fixare din panourile din spate și din față, din față, spate și două panouri laterale așezate pe partea superioară a panoului de bază din sticlă.

Lucrul cu sticla

Acvariu construit folosind aceste instrucțiuni măsoară 14 inci înălțime, lățime de 4 metri și 14 inci adâncime, dar poate fi, de asemenea, personalizată pentru dimensiuni mai mici, de asemenea. Dacă intenționați săconstruiți un rezervor mai înalt sau mai mare, se referă la Calculator de grosime a sticlei de acvariu Pentru a vă asigura că sticla dvs. va avea factorul de siguranță potrivit.

Utilizați aceste sfaturi pentru a lucra cu sticlă:

  • Planificați înainte înainte de a tăia paharul prin desenarea unei scheme bune. Dacă nu vă simțiți confortabil cu tăierea sticlei, aveți un glazier profesionist tăiat și pregătiți piesele pentru dvs.
  • Utilizați măsurători precise pentru a vă asigura o potrivire adecvată și ajutor Evitați scurgerile.
  • Fără îndoială, veți pune un a Hood luminat pe rezervor, Deci, design-o în consecință. Nu puneți o acoperire de sticlă solidă pe un acvariu, deoarece aceasta limitează eficiența schimbării de gaz de dioxid de tip oxigen-carbon, rezultând aerația slabă sau inadecvată a acvariului.

Lista materialelor

În afară de un fund, un front, unul înapoi și două bucăți de sticlă de sticlă, veți avea nevoie de următoarele elemente pentru a vă construi acvariul.

  • Lame de ras cu o singură tăiș
  • Acetonă
  • Non-toxic de etanșare siliconică de silicon de 100%. Brand de brand de 100% de etanșare siliconică sau un produs similar este recomandat.
  • Rulați prosoape de hârtie
  • Marcator de vârf lavabil
  • Roll de bandă de conducte
  • Pânză de emeer sau șmirghel de carbură de silicon
  • Pentru un acvariu mai mare de peste 30 de galoane în dimensiune, este recomandat să instalați cel puțin o "braț de sprijin" în centrul rezervorului. Acest lucru se poate face prin tăierea unei bucăți de sticlă de șase inci măsurate pentru a se potrivi marginilor "exterioare" ale panourilor din față și din spate, apoi atașați-o în poziție cu silicon. Pentru o forță suplimentară, puteți clăti și lipiți două bucăți de braț împreună folosind silicon, sau în special pentru rezervoare mai lungi, instalați două bucăți separate de flacon de sticlă egală de la fiecare capăt al rezervorului.
01 din 06

Pregătindu-se să se asambleze

Înainte de a începe Adunarea acvariului Trebuie să obțineți mai întâi elemente gata de utilizare și să aflați despre următoarele puncte importante de construcție.

Pregătiți geamurile tăiate din sticlă

Odată ce bucățile de sticlă sunt tăiate, folosind stofa de emeer sau șmirghelul de carbură de siliciu, aruncați toate marginile brute ale sticlei doar pentru a scoate claritatea.

Curățați toate zonele de îmbinare a panoului de sticlă și marginile de aproximativ 1/2 inch spre interior (orice loc unde se aplică siliconul) cu acetonă pe un prosop de hârtie.

Pregătiți banda de dulare

Tăiați 16 benzi de bandă de duct, aproximativ 5 inci lungime. Lipiți-le la ceva apropiat de o distanță ușoară, care are o suprafață curată și că banda nu va lipi prea mult la, cu cel puțin jumătate din bandă care se află în jos liber. Dacă în timpul montajului se scurge din bucăți de bandă, înainte de a instala un alt panou, tăiați mai multe bucăți.

Bacsis: Dacă, în orice moment, în timpul construcției, aveți probleme cu banda care nu lipsește de sticlă, curățați zona cu o anumită acetonă pe un prosop de hârtie și încercați din nou.

Continuați la 2 din 6 de mai jos.
  • 02 din 06

    Instalarea panourilor din sticlă

  • După ce toate piesele dvs. de sticlă sunt tăiate și pregătite, așezați sau aranjați piesele afară, astfel încât știi ce piesă merge acolo. Odată ce plasarea geamurilor a fost determinată, pentru a vă ajuta să urmăriți unde se duce fiecare piesă (care marginea sau partea panoului de sticlă se va ridica în sus sau în jos, în interiorul sau în exterior etc.), marcați-le cu cuvinte sau săgeți direcționale folosind un marker de vârf lavabil.
  • Luați bucata de bază de bază de sticlă, puneți-o pe o suprafață plană, nerabrazivă, apoi apăsați ferm și fixați opt bucăți de bandă de conducte (două bucăți pe fiecare parte) la geam din partea de jos cu laturile lipicioase ( Vedeți vizualizarea diagramei 1).Bacsis: Acest lucru este ușor de făcut prin ridicarea sticlei din fiecare parte suficient de suficientă pentru a lipi piesele de bandă în loc.
  • Continuați până la 3 din 6 de mai jos.
  • 03 din 06

    Montați panoul din sticlă din față

    Începeți prin instalarea panoului din sticlă frontală. Acest pas este mult mai ușor de făcut cu un asistent de a ține panoul din sticlă din față și în poziție în timp ce completați instalarea primei piese laterale în pasul următor. Consultați Vizualizarea diagramei 2 Pentru instalarea panoului din sticlă frontală.

    Veți folosi aceeași tehnică de instalare a sticlei cu fiecare panou:

  • Aplicați o linie subțire, dar adecvată de siliconă la fiecare margine interioară a tuturor zonelor care urmează să fie îmbinate, apoi, la un unghi ușor înainte, aliniați și introduceți bucata de sticlă pe geamul din sticlă inferioară și înclinați lent în poziție verticală, apăsați-l ușor , dar ferm în silicon, montați-o solid în poziție.
  • Nu ștergeți nici un exces de silicon care ar putea stoarce la marginile exterioare ale geamului. Acest lucru poate fi curățat sau tăiat mai târziu, odată ce siliconul sa vindecat complet.
  • Odată ce geamul din față este în poziție, rotiți cele două bucăți de fund de bandă de conducte în sus și le lipiți în partea din față a sticlei.

    Continuați până la 4 din 6 de mai jos.
  • 04 din 06

    Instalați un panou din sticlă laterală

    Utilizând aceeași metodă de instalare cu siliconul, instalați primul panou lateral (vezi diagrama 3).

    Îndoiți cele două bucăți de fund de bandă de duct în sus și le lipiți în partea din față a sticlei și fixați piesa laterală la bucata de sticlă frontală prin împachetarea a 2 benzi suplimentare de bandă de conducte de la o parte dintr-o parte la alta (a se vedea diagrama Exemplul de vizualizare capăt).

    Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Montați panourile laterale și din spate

  • După aceeași procedură ca mai sus, instalați cealaltă parte laterală și, în final, panoul din spate.
  • Cu toate piesele în loc și rezervorul construit, rulați o linie subțire, dar adecvată de silicon în cele opt zone comune de pe interiorul rezervorului, apoi rulați degetul mare peste silicon de la un capăt la altul din fiecare cusătură, de preferință într-o singură mișcare continuă, pentru a netezi siliconul în jos și pentru ao forța în zonele comune. (Instalați "Bretele" "aici, dacă adăugați unul).
  • Continuați până la 6 din 6 de mai jos.
  • 06 din 06

    Întărirea și completarea construcției rezervorului

  • Permiteți siliconului să se vindece timp de 24 de ore.
  • Reumpleți rezervorul cu apă proaspătă și lăsați-l să stea cel puțin 12 ore, 24 este mai bun. Acest lucru vă oferă o perioadă bună de testare și vă veți simți mult mai încrezător în succes atunci când în cele din urmă Umpleți rezervorul cu apă sărată, puneți-l înapoi împreună și Adăugați locuitorii.
  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Planurile de acvariu din sticlă diy și instrucțiunile pas cu pas