Profilul familiei parrotfish scaridae și scarus

Coral recif cu parrotfish

Familia Parrotfish are aproximativ 80 de specii care locuiesc în apele tropicale din întreaga lume. Parrotfishii își iau numele din faptul că dinții ambelor fălci sunt fuzionați pentru a forma un cioc de parrot. Ele au, de asemenea, plăci de măcinare cunoscute sub numele de dinți faringieni situați în partea din spate a gurii. Acestea sunt utilizate pentru măcinarea materialelor luate în gură.

  • Nume științifice: (Calododon-Tidae, Sparisomidae și Shaichthyidae)

Obiceiurile de hrănire

Ele sunt luate în considerare erbivores, mănâncă alge marine, dar mănâncă în același timp toate tipurile de corali. Parrotfish joacă un rol semnificativ în distrugerea recifelor noastre în timp ce mușcă și mănâncă coraliile. Ei pot excreta cantități extraordinare de corali digerați, care iese ca nisip. Aici provine o mulțime de nisip de ocean.

Obținerea parrotfishului de a mânca în captivitate poate fi dificilă, deoarece dieta lor constă în atâta corală. Considerăm că vor mânca Nori și creveți, dar nu este o sarcină ușoară de a le face să facă acest lucru. În cartea Martin Moe Manualul de acvariu marin - Începător la crescător, Are o rețetă pentru amestecul de ipsos. Poate fi folosit pentru aproape orice tip de pește, dar este deosebit de potrivit pentru parrotfishes. Mixul de alimente hard de ipsos permite parrotfish să muște în ceva greu și ferm, care este modul în care sunt obișnuiți să mănânce.

Socializare și sex

Nu este a recif pește sigur să aibă, dar se înțelege bine cu aproape orice alte pești marini. Ei călătoresc în grupuri în sălbăticie și vor ajunge, în general, împreună cu alte specii de același fel. Acestea variază de la speciile mai mici de aproximativ șase centimetri la speciile mai abundente de până la două sau trei picioare.

Parrotfish poate fi unul dintre cele mai provocatoare pește pentru a identifica. Deoarece bărbații și femelele au atât de multe combinații de culori diferite și o gamă largă de faze de culoare pe care fiecare specie trece în diferite etape ale vieții lor, este greu de dat seama care dintre voi. Culorile pe parrotfish-uri masculine sunt nuanțe foarte vii de culoare galbenă întunecată sau ușoară, roz, roșii, verdeață, blues și turcoaze. Femelele sunt foarte drabe, nuanțe de culoare roșie, maro și verde de măslini.

Când există prea multe femele, natura preia și schimbă unele dintre ele în bărbați. Este calea naturii de a păstra speciile în viață. Multe specii de pești fac acest lucru, dar pentru pești ca Bird Wrases și pești de cutie, este o schimbare foarte vizibilă. Vor avea ambii modele de culori pe corpurile lor pentru o perioadă scurtă de timp când se produce schimbarea sexuală și puteți vedea că se întâmplă. Unele parrotefuri fac acest lucru.

Mucus cocon

Multe parrofturi formează un cocon mucus noaptea să doarmă. Uneori veți găsi o mare grămadă de șuvoi plutitoare în jurul rezervorului dvs. Doar scoop-l cu o plasă de plasă fină, deoarece masa subțire poate contribui la bio-sarcina organică în rezervorul dvs. Parrotfishul dvs. va înceta să-și facă coconul noaptea când devine mai confortabil în rezervorul tău și nu se simte amenințat, mai.

Cu grijă adecvată, acest lucru poate fi un pește minunat care să aibă, în special bărbații cu culorile lor luminoase și vii. Acesta este un pește pe care îl sugerăm pentru acvarist avansat și mai experimentat. Parrotfish ar trebui să aibă un rezervor de cel puțin 90 de galoane, deoarece fac o mulțime de înot în sălbăticie și vor dori să facă acest lucru într-un acvariu.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul familiei parrotfish scaridae și scarus