Vremea loach pentru acvariul tău

Vremea Loach

În Statele Unite, urmăm raportul meteorologic despre știrile de seară. În țările europene, oamenii se pot întoarce la un pește asemănător cu anghilă pentru a prezice furtunile. Uimitor, experții noștri meteorologici ar putea primi o alergare pentru banii lor atunci când au fost împovărați împotriva peștilor talentați meteorologic. Când furtunile se apropie de vremea calmă anterior Loach începe să înoate sălbatic, apărând să caute o cale de ieșire. Ea a crezut că schimbările în presiunea barometrică, în special presiunile mici care apar adesea înainte de furtuni, reprezintă un comportament sălbatic.

Oricine deține o iah de vreme poate depune mărturie că prezicerea vremii nu este singurul motiv pentru a păstra unul. Personalitățile lor active și interesante, împreună cu ușurința de îngrijire, le-au făcut una dintre cele mai populare loțiuni.

Caracteristici

Nume stiintificMisgurnus angullicaudatus
SinonimCobitis anguilllicaudata, Misgurnus Crossochilus, Misgurnus Fossilis AnguillAlautatus, Misgurnus Lividus, Misgurnus Mizolepis, Misgurnus Mohoity, Misgurnus Multimaculatus, Ussuria Leptocephala
Denumirea comunăAmur noroi loah, dojo loach, japonez loach, Weatherfish japonez, oriental Weatherfish, iaz iah, vremea meteo
FamilieCobitidae
OrigineChina, Coreea, Japonia, Vietnamul de Nord, Siberia, Sakhalin
Dimensiunea adulților12 inci (30 cm)
SocialPașnic, potrivit pentru un rezervor comunitar
Durată de viață10 ani
Nivelul rezervorului

Locuitorul de Jos

Dimensiunea minimă a rezervorului20 galon
DietăOmnivore, mănâncă cele mai multe alimente
CreștereEgglayer - dificil de ras
ÎngrijireUșor de intermediar
ph6.0 - 8.0
Duritatela 12 DGH
Temperatura40 la 77 F (4 până la 25 c)

Origine și distribuție

Lachetele de vreme sunt originale din Australia, Canada, China, Japonia, Coreea, Northern Vietnam, Insula Sakhalin și Siberia. Cu toate acestea, au fost introduse în locații din întreaga lume, iar populațiile sălbatice pot fi găsite acum în Germania, Italia, Kazahstan, Filipine, Spania, Turkmenistan, U.S., și Uzbekistan. Această distribuție care se extinde mereu se datorează mai multor factori, inclusiv lansări de acvariu și ferme în care peștele sunt ridicate ca o sursă de hrană și pentru utilizare ca momeală de pescuit.

Culori și marcaje

Adesea confundate pentru un anghilă, meteo Loach are un corp alungit de măslini, care este fie dungat de la cap la coadă (așa cum se vede în Misgurnus Fossilis, rareori văzută în Statele Unite și Europa de Vest), sau stropită cu multe pete, așa cum se vede în Misgurnus angullicaudatusis.

Șase barbelii sensibili înconjoară gura Loach-ului vremii, oferindu-i aspectul de a fi un mop de praf viu. Printre cele mai mari din Loach-uri de apă dulce, Există rapoarte despre lotul de vreme care ajung la 20 de centimetri în lungime. Lupta medie meteo păstrată în acvariu ajunge la 5 până la 8 inci în lungime. Natura sa hardy o face a Fish de vis al începătorului. De fapt, este aproape imposibil de ucis. Mulți proprietari pot relaționa povestiri ale lotului lor sărituri de la rezervor și supraviețuind peste noapte fără efecte rele.

Deși nu este extrem de colorat, ei au maniere foarte expresive. Nu este neobișnuit să vedem o iah de vreme care se odihnește pe aripioarele pectorale ca și cum ar fi fost arme, urmând cu atenție mișcările tale cu ochii lui. Unii proprietari raportează că vremea lor Loach îi place să fie atinsă și chiar mângâiată. Cu toate acestea, este înțelept să păstrați întotdeauna rezervorul bine acoperite Pentru a vă asigura că nu fac o pauză pentru asta.

Tankmates

Luptele de vreme sunt pașnice și pot fi păstrate cu aproape orice alt pește pașnic. Ei nu trebuie să fie păstrate într-o școală, dar vor tolera pe alții de-a lor. Țineți minte că vor fi loviți rapid ouăle și nu ar trebui să fie păstrate într-un rezervor cu Pește de pește.

Vremea Habitat și îngrijire

Capacitatea meteorologiei de a prospera în situații mai puțin decât cele optime datează la habitatul său natural din China și Japonia. Acolo trăiesc în râuri superficiale, paduri și chiar șanțuri. Deoarece posedă capacitatea de a-și folosi intestinul pentru a deriva oxigenul din aer, pot supraviețui când nivelurile de oxigen scade foarte scăzute.

În timpul vrăjilor uscate atunci când sursele de apă dispar, meteorologia industrială supraviețuiește prin înflorire în noroi pentru a-și proteja pielea de uscare. Acest obicei de înflorire este o distracție preferată și nu este neobișnuită pentru ca un proprietar să creadă că peștele a dispărut doar pentru a descoperi loach-ul înflorit sub substrat. În cazul în care burrowing nu oferă o protecție suficientă în timpul unor condiții deosebit de severe, jumătatea meteo este capabilă să secrete mucus de protecție pentru a preveni uscarea acestuia.

Deși această specie este adaptabilă la aproape orice condiții, este preferată apa mai rece. Loach-ul meteo se bucură de ascundere a locurilor, cum ar fi roci și alte materiale de amenajare a teritoriului, sau chiar ceva la fel de simplu ca un tub de plastic lăsat în rezervor. Aveți grijă să păstrați tuburile de admisie a filtrului bine acoperite, deoarece nu vor ezita să înoate un tub neacoperit. Nu este neobișnuit ca proprietarii să raporteze că și-au găsit loach-ul în interiorul filtru.

Deoarece vremea meteorologică se îndreaptă spre substrat destul de viguros, va dezmembra adesea plantele care nu sunt bine înrădăcinate. Plantele din ghivece sunt o opțiune bună. Substratul ar trebui să fie destul de bine pentru a împiedica dreptul să se deterioreze atunci când se rădăcină pentru alimente sau se înmoaie în substrat. Nisip sau pietriș fin sunt alegeri bune pentru substrat. Iluminarea ar trebui să fie supusă sau o mulțime de capace au oferit că pot fi găsite locuri de ascundere atât de umbroasă.

Vremea Dieta

Lachetele de vreme sunt mari aspiratoare, suge aproape orice cade în partea de jos a rezervorului și scuipă ce nu-i pasă că sunt deosebit de îndrăgostiți de ouă de pește, așa că păstrați-vă în minte dacă vă gândiți la reproducerea ouălor pește în același rezervor. În sălbăticie, dieta lor constă din larve de insecte, crustacee mici și moluște și detritus. Cu toate acestea, ei vor mânca, de asemenea, cu ușurință legume proaspete. Mazărea sunt o delicatețe apreciate, dar ar trebui să fie jupuite înainte de a fi plasate în rezervor.

Abilitatea lor de a-și adapta dieta le-a făcut un subiect de îngrijorare din cauza impactului pe care l-ar putea avea asupra populației de insecte acvatice în cazul în care numărul de lăcuri în sălbăticie. Ca urmare a lansărilor de acvariu, lotele de vreme au fost găsite în sălbăticie din California, Florida, Hawaii, Idaho, Illinois, Michigan și Tennessee. În unele cazuri, lansările au avut loc atunci când pescarii au folosit înclinarea meteorilor ca momeală. Alte versiuni pot apărea încă din anii 1800, când au fost folosiți ca sursă de alimente.

Statele Unite nu sunt singura parte a lumii în care lotele de vreme au fost servite la masa de masă. Acestea sunt vândute în direct pe piețele deschise în Coreea, unde sunt adesea folosite pentru a face o supă foarte gustoasă. Se spune că supa promovează sănătatea bună.

Diferențe sexuale

Femelele sunt, în general, un pic mai mari și mai pline de corp decât bărbații. Bărbații adulți au extins aripioarele pectorale și pot avea, de asemenea, umflături în spatele aripii dorsale, care poate fi văzută când este văzută de sus.

Reproducerea meteorologiei

Creșterea este destul de dificilă, în primul rând datorită lipsei de cunoștințe despre obiceiurile lor de reproducere. Ei sunt apă rece pește și necesită câteva luni de temperaturi la rece pentru a induce reproducerea. Reproducerea apare în primăvara până la începutul verii, înainte ca temperaturile apei să devină prea calde.

Ele pot fi sexe pe baza aripioarelor pectorale, care sunt mai mari la bărbați decât la femei. Reprovizionarea urmează un ritual de curte care include mișcări sinuoase înainte și înapoi de către perechea de reproducere, uneori durabilă pentru o perioadă de câteva ore. Ouăle fertilizate se termină în aproximativ trei zile. Pentru prima săptămână, se hrănește FRY infuzorii, După care pot fi hrăniți creveți de saramură proaspăt.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt animal de companie Profile de rasă de pește de apă dulce.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Oriental Weatherfish (Misgurnus anguilllicautatus) - Profilul speciilor. U.S. Studiu geologic, 2020

  2. Belle, Christina C. și colab. Identificarea speciilor genetice în materie de meteo și prima confirmare moleculară De vreme orientală Misgurnus anguilllicautatus (Cantor, 1842) din Europa Centrală. Cunoașterea și gestionarea ecosistemelor acvatice, Nu. 418, 2017, p. 31. Științele EDP, DOI: 10.1051 / KMAE / 2017025

  3. Pyrzanowski, KaCper și colab. Rolul de detritivor ca o tactică de hrănire într-un mediu dur - un studiu de caz de vreme (Misgurnus Fossilis)Rapoarte științifice, vol 9, nu. 1, 2019. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1038 / s41598-019-44911-Y

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vremea loach pentru acvariul tău