Horseface loach (horsehead loach) profilul speciilor de pește

Horseface Loach

Calfața sau Horsehead Loach este un locuitor de fund relativ timid, care îi place să se îngroape în substrat - va schimba nisipul prin branhii în căutarea microorganismelor sau a altor alimente. Modul său lung se reamintește de un bot de cal, de aici numele său. Păstrăvul și tolerant la viața acvariului, acest pește interesant este distractiv să se uite în timp ce se ascunde cu succes de la alte pești chiar lângă.

Prezentare speciala

Nume comune: Banana Pește, Horseface Loach, Horsehead Loach, Loach Longfaced, Loach Nosed

Nume stiintific: Acantopsis dialuzona

Dimensiunea adulților: 8 inci (22 cm)

Speranța de viață: 10 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cobitidae
Asia de Sud-Est
Pașnic
Lipsa de fund
15 galon
Omnivore, se bucură de alimente vii
Necunoscut, nu a crescut cu succes
Intermediar
6.0 la 6.5
Până la 10 DGH
75 la 82 F (25 până la 28 c)

Origine și distribuție

Horsehead Loach este găsit pe scară largă pe toată Asia de Sud-Est, inclusiv Borneo, Java, Malaezia, Myanmar, Sumatra, Thailanda și Vietnamul. Această distribuție largă a condus unele la întrebare dacă aceasta este într-adevăr o singură specie sau mai degrabă un grup de specii strâns legate care nu au fost încă diferențiate. În sălbăticie, Acantopsis Specii se găsesc în râuri și fluxuri care curg rapid, care au noroi, nisip sau un fund de pietriș fin.

Primul importat în Europa în 1929, această specie este acum exportată extensiv. Până în prezent, aceste pești nu au fost crescute cu succes în captivitate, astfel încât toate specimenele vândute în comerțul cu acvariu sunt prinși sălbatici.

În timpul unei revizuiri de limanții de către comunitatea științifică în 2012, numele științific pentru Loach Horsehead a fost schimbat de la Acantopsis choiorhnicos la Acantopsis dialuzona. Cu toate acestea, este obișnuit să se considere că este menționată de fiecare nume, precum și de mai multe sinonime mai vechi.

Culori și marcaje

Alungit în formă, acest loah are pete întunecate stropite peste o culoare galben-maro. Modelele de culoare variază într-o oarecare măsură pe baza habitatului natural în care a provenit peștele special. La capătul botului de carare sunt trei perechi de barbelluri mici.

Caudad Fin din lotul de călărie este ușor forțată, iar burta este plină și mai ușoară în culoare decât restul corpului. Ca și alți membri ai acestei familii, această specie este echipată cu o pereche de spini extrem de ascuțiți sub orbitele ochiului. Aceste spini pot fi extinse ca un mijloc de apărare atunci când peștele este amenințat sau atacat. Îngrijirea ar trebui luată la conectarea acestei specii, deoarece aceste spini pot deveni cu ușurință în plasă.

Tankmates

Este destul de comun să găsiți acest pește amplasat sub substrat. Ei vor rămâne chiar sub suprafața nisipului, cu doar ochii lor care vor permite să monitorizeze activitățile din apropiere. În timp ce sub suprafață, ei vor schimba substratul fin pentru particule mici de alimente. În general, această specie este un înotător destul de lent, dar este capabil să facă darts surprinzător de rapid despre rezervor când este surprins. Această specie este predominant nocturnă.

În general, o specie pașnică, loanul de călărie poate fi combinat cu alte împrumci pașnice, precum și cu alte specii pașnice care ocupă straturile de mijloc și de sus ale rezervorului. Acestea includ Barbs, Danios, Rasboras și Tetras. Cu toate acestea, această specie va face mai bine atunci când este păstrat cu alții de-a ei. În mod ideal, păstrați cel puțin o jumătate de duzină dintre ei împreună, dacă spațiul permite. În cadrul grupului propriu de specii, ei își vor stabili deseori propria ierarhie și pot chiar să stabilească teritoriile pe care le vor apăra. Pentru a sprijini o școală de împrumuții, ia în considerare întotdeauna un acvariu mai mare.

Horsehead Loach Habitat și îngrijire

La construirea unui habitat pentru această specie, substratul este deosebit de important. Deoarece își petrec o mare parte din timpul îngropat, trebuie să aibă un substrat fin de nisip sau pietriș fin. Dacă plantele vii vor fi folosite în rezervor, nu le plantați cu rădăcini goale, deoarece acestea vor fi dezrădăcinate repede. În schimb, plantați-le în ghivece pentru a le menține în poziție. Plante robuste cum ar fi Anubias sunt ideale. O altă opțiune pentru plantele vii este de a folosi plante plutitoare, care, de asemenea, supuneți iluminatul, ceea ce preferă această specie.

Driftwood și roci neted pot fi de asemenea utilizate în decor, fiind plasate astfel încât să ofere locuri de ascundere. Mișcarea bună a apei este importantă, deoarece această specie necesită un mediu bogat în oxigen. Frecvent schimbări de apă sunt, de asemenea, necesare, datorită sensibilității la Horseface Loach la deșeurile organice. Rezervorul trebuie să fie matur, deoarece acest pește nu face față bine cu chimia rapidă a unui acvariu nou stabilit.

Horsehead Loach Dieta și hrănirea

Relativ ușor de mulțumit, această specie va mânca cele mai multe alimente oferite. Acest pește se bucură în special de alimente vii și este obișnuit să mănânce crustacee mici și larve de insecte în habitatul lor nativ. Oferirea unei diete variate le va păstra în sănătatea optimă.

Deoarece acestea sunt alimentatoare de fund, asigurați-vă că alimentele ajung la fund. Acest lucru poate necesita furnizarea de alimente scufundate în plus față de alte tipuri de alimente. Creveți de saramură live sau înghețată, Larve de țânțari, Daphnia, Tubifex și Bloodworms sunt toate opțiunile bune pentru această loah. Lodge Mâncare vii lângă partea de jos cu clește. Suplimentele de alge sau tablete suplimentare sunt binevenite.

Deoarece sunt mai activi pe timp de noapte, oferind a lumina lunii este o modalitate bună de a obține o oportunitate de a observa aceste pești. Odată ce iluminarea primară este oprită, uneori vor ieși în lumina slabă pentru a fura activ pentru alimente. Căderea unui pic de mâncare scufundată în rezervor după ce luminile principale sunt oprite, îi vor ajuta să iau să iasă din locurile lor de ascundere.

Diferențele dintre sexe

Există foarte puține diferențe sexuale clare între bărbați și femei, altele decât dimensiunea. Adulții pot atinge o lungime de opt centimetri, dar în majoritatea cazurilor, specimenele captive rămân mai mici. Femelele adulte vor fi de obicei mai mari decât bărbații și vor fi, de asemenea, rotunjite.

La bărbați, primele câteva raze ramificate ale aripioarelor pectorale sunt extinse. Cu toate acestea, această diferență subtilă nu este întotdeauna ușor de observat, mai ales când peștele își petrece o mare parte din timpul îngropat în substrat.

Reproducerea loach-ului de călărie

Nu au existat cazuri documentate ale acestei specii care au apărut în captivitate - aceasta include și reproducerea comercială. Toate eșantioanele vândute în comerțul cu acvariu sunt prinși sălbatici, dar populațiile lor în sălbăticie rămân robuste.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă lovește-l pe Horsehead, și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți-vă:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Horseface loach (horsehead loach) profilul speciilor de pește