Canții pot mânca somon?

câine care se uită la somon

Somonul este un pește popular pentru ca oamenii să mănânce și este, de asemenea, uneori folosit în mâncare pentru câini. Dar când proprietarii de animale de companie pregătesc somon pentru a mânca, ei pot dori, de asemenea, să o împărtășească cu câinii lor. Știind dacă acest somon este sau nu sigur pentru câini este important pentru proprietarii de animale de companie care doresc să-și păstreze câinii sănătoși și fericiți să înțeleagă.

5 alimente care sunt toxice pentru animalele de companie (și unele alternative sănătoase)

Câini ca somon?

Somon, împreună cu mai multe tipuri de pește, este o opțiune de hrană populară pentru câini. Se poate găsi în alimentele de câine formulate, deoarece este o carne bună pentru a furniza acizi grași benefic, vitamine, minerale și proteine. Din acest motiv, este o alternativă bună la carnea de vită și puiul tradițional. Majoritatea câinilor se bucură de mâncarea câinilor de somon și pot, de asemenea, să mănânce somon proaspăt pregătit acasă, dar fiecare câine are propriile preferințe.

Somon Nutrition

Somonul nu este doar un pește gustos, dar este și unul nutritiv. Trei uncii de somon atlantic gătit, cu fermitate, conțin peste 18 grame de proteine, peste 1900 mg de acizi grași omega-3, peste 35 mg de seleniu, peste 200 mg de fosfor, peste 2 mcg de vitamina B12 și aproape 7 mg de niacin, în plus față de mulți alți nutrienți. Somonul oferă o sursă foarte bine rotunjită de nutriție și unii dintre acești nutrienți ajută la susținerea sistemelor corporale, inclusiv pielea, inima și rinichii.

Preocupări cu somonul pentru câini

Nu toate tipurile sau preparatele de somon sunt aceleași, deci aveți multe opțiuni de luat în considerare înainte de a vă alimenta somonul de câine. Unele opțiuni sunt mai sigure decât altele.

Specii de somon

Somonul sunt clasificate de unde se găsesc în sălbăticie, astfel încât să găsești fie somon Atlantic sau Pacific. Toate somonurile Atlanticului pe care le puteți achiziționa în SUA sunt fermi, dar există și cinci tipuri de somon Pacific puteți găsi în magazine care sunt prinse sălbatice: King (Chinook), Coho (argint), roz, Sockeye (roșu, Sockeye (roșu) ) și somon chum (keta). King, Coho, și somonul Sockeye sunt cele mai bune de a mânca proaspete sau gătite la domiciliu, în timp ce somonul roz și chum sunt adesea folosite în industria alimentară pentru congelare, îngheț și fumat. Specia de somon nu contează atunci când alegeți o opțiune pentru câinele dvs.

Ferma ridicată sau prins sălbatic

În plus față de diferitele specii de somon, aceste pești pot fi prinse sălbatice sau ferma ridicată. Ferma ridicată somon au parcurs un drum lung, deoarece au fost inițial crescuți pentru cantitatea de masă, dar mai există preocupări nutriționale și durabile. Salonul de salvare a fermei au mai multe grăsimi, calorii, poluanți, contaminanți și preocuparea pentru expunerea la antibiotice decât somonul prins sălbatic posedă. Din cauza acestor lucruri, somonul prins sălbatic sunt considerați a fi mai sănătoase și mai sigure decât somonul ridicat de ferme, dar este de obicei mai costisitoare.PCB-urile, dioxinul și mercurul sunt cele trei preocupări principale contaminante găsite atât în ​​peștele sălbatic, cât și în peștele fermecat. Somonul consumă în mod natural acești contaminanți în sălbăticie în peștii pe care o mănâncă și dacă mănâncă de pește pe fermă, dar unele pești de crescuți au fost trecute la diete care sunt mai grele în soia decât lameal tradițional. Din acest motiv, somonul prins în fermă și sălbatic au niveluri similare de contaminanți în ele.

Fierte sau crude

Somonul brut este adesea folosit în sushi și sashimi și deoarece nu este gătit, paraziți live, bacteriile și alte lucruri pot fi în continuare prezente în carne. Aceste lucruri pot provoca probleme atât pentru oameni, cât și pentru câini care consumă carne neplăcută, astfel încât somonul gătit este opțiunea mai sigură. Coacerea, grătarul și somonul de salmuire sunt metode populare de gătit de somon, dar cu cât mai puțin ulei și untul care este folosit, cel mai sănătos va fi atât pentru oameni, cât și pentru câini.

Ulei

Uleiul de somon este un tip de ulei de pește disponibil pentru câini și conține acizi grași benefice. Uleiul de somon este somon foarte concentrat, astfel încât trebuie să fie purificat pentru a îndepărta contaminanții care pot fi dăunători unui câine, altfel prea mult ulei poate fi problematic.

Cât de mult somon este prea mult?

Câinii nu ar trebui să mănânce niciodată doar un singur lucru, dacă nu este o mâncare de câine formulată, deoarece o varietate de articole sunt necesare pentru a oferi o dietă echilibrată. Prea multă somon poate fi, de asemenea, problematică datorită contaminanților pe care îi conține, indiferent dacă este sau nu ferma crescută sau prins sălbatic. Mercurul, PCB-urile și dioxinul pot provoca probleme grave dacă sunt ingerate cantități mari, dar somonul este considerat a fi un pește cu mercur scăzut, astfel încât mâncarea de câini care conțin somon și chiar mâncarea somonului gătit de mai multe ori pe săptămână nu se referă la. Dacă câinele dvs. nu este obișnuit să mănânce somon, totuși, pot apărea unele vărsături și diaree datorită schimbării dietetice, dar este de obicei auto-limitată și rezolvă odată ce câinele dvs. se ajustează la noua mâncare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Canții pot mânca somon?