Negru neon tetra de pește de pește

Neon neon tetra

Neon Neon Tetra este o frumusețe energetică mică, cu o personalitate plăcută. Puneți acest pește printre plantele contrastante și un fundal întunecat și veți avea un acvariu vibrant și frumos. Neon Neon Tetra a fost crescută cu succes în captivitate, iar cele mai multe neane negre disponibile pentru vânzare pentru comerțul cu acvariu sunt captivați. O variantă albino este uneori disponibilă și disponibilă.

Prezentare speciala

Nume comune: Negru tetra, neon tetra, neon negru

Nume stiintific: Hyphessobrycon Herbertaxelrodi

Dimensiunea adulților: 1.5 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Caractere
Brazilia
Pește pașnică, școlară
Mid to top-locuință
10 galon
Omnivore
Egglayer
Uşor
5.5 la 7.5
Până la 6 DGH
73 până la 81 f (23-27 c)

Origine și distribuție

Neon Neon Tetra este originar din bazinul Paraguay din Brazilia de Sud. În sălbăticie, acești pești preferă mici afluenți, creeks, zone de pădure inundată și nisipuri de nisip. Habitul lor natural este de obicei foarte acid, iar apa este colorată maro din taninurile eliberate prin decăderea materialului organic.

Culori și marcaje

Sporting o irizare de alb, verzui și negru, neon negru face un pește excelent de contrast. Ele se află în afară de dimensiunea similară Tetras, cum ar fi nasul rummy rosu sau neon tetra, și sunt, de asemenea, un pic mai înalt în corp. Ele pot fi identificate cu ușurință, deoarece au un smalț alb până la banda neonului verzui, în contrast cu o culoare bogată de catifelată de mai jos.

Tankmates

La o dimensiune a adulților cu puțin mai mult de 1 inch, neonii negri sunt potriviți pentru acvarii mici. Ei sunt Școala de pește și ar trebui să fie întotdeauna păstrate în grupuri de o jumătate de duzină sau mai mult. Ei fac, de asemenea, un plus frumos unui acvariu comunitar mai mare, deoarece sunt pașnici și ușor de îngrijit.

Neon Tetras se descurcă bine într-un rezervor comunitar, atâta timp cât tankii nu sunt mari sau agresivi. Ei se înțeleg bine cu tot felul de alte pești pașnici, cum ar fi Rasboras, Danios, Gouramis și alte mici tetres, precum și Corys și alte mici somn. Evitați peștele mai mare, deoarece vor mânca aceste mici tetres la prima ocazie. Regula de bază este, dacă gura peștelui se deschide suficient de mare pentru a înghiți neonul, ei o vor face mai devreme sau mai târziu.

Negru neon tetra habitat și îngrijire

Ca și alte tetra, neonii negri preferă apa acidă moale - totuși, ele sunt destul de adaptabile și sunt mai tolerante la apă neutră din greu decât alte specii de tetra. Filtrarea de turbă este recomandată pentru a scoate cea mai bună colorare, iar turba este esențială dacă încercați să le reproduceți.

Mediul ideal pentru neon negru include iluminatul supus, plante vii, spațiu deschis pentru înot, un substrat întunecat și un curent de apă sănătos la mijlocul regiunii superioare a acvariului, unde preferă să înoate. Pentru substrat, utilizați nisipul râului cu unele rădăcini răsucite și răsucite. Adăugați niște frunze uscate în rezervor, care va pata apa un maro deschis. Înlocuiți frunzele la fiecare câteva săptămâni. Utilizați iluminarea slabă pentru a dezvolta colorarea Tetra pentru cel mai bun efect de afișare.

Cum să gestionați boala de neon de neon

Neon negru tetras nu sunt extrem de greu de îngrijorat, cu condiția ca apa lor să fie păstrată curată. Cel puțin 25 până la 50% din apele rezervorului trebuie înlocuite în fiecare săptămână, mai ales dacă rezervorul este stocat dens. Deoarece sunt înotători foarte activi, este, de asemenea, recomandabil să le păstrați într-un rezervor de cel puțin 20 de centimetri în lungime și în mod ideal dețin 20 de galoane sau mai mult. Rezervorul ar trebui să fie acoperit în siguranță, deoarece acești pești sunt jumperi calificați și va demonstra probabil acest lucru dacă este dată oportunitatea.

Negru neon tetra dieta si hrana

Dieta sa naturala constă din nevertebrate și plante mici și adesea include crustacee, alge filamentoase și fructe căzute. Neonii negri nu sunt exigenți și vor mânca aproape ceva oferit; Cu toate acestea, acestea ar trebui să fie hrănite o dietă variată pentru o sănătate și o culoare optimă. Fulgiul, alimentele înghețate și înghețate sunt toate potrivite, la fel ca și viermii mici și creveții de saramură.

Diferențele dintre sexe

Diferențele sexuale nu sunt evidente în Neon Neon Tettras. În general, femeia are o burtă mai mare, mai rotunjită decât bărbatul. Abdomenul inferior al femeii se umple de ouă atunci când este matur din punct de vedere sexual.

Reproducerea neonului neon tetra

Aceste pești sunt straturi de ouă și spawn liber în școli sau în perechi. Pentru cele mai bune rezultate la reproducere, selectați perechi de reproducere de la adulți sănătoși care sunt de aproximativ un an. Peștii mai tineri se pot da naștere, dar rezultatele sunt mai bune cu pești complet maturi.

Condiționați perechea de reproducere (sau grupul de reproducere) înainte de reproducerea cu alimente vii cum ar fi creveții de saramură și larvele de țânțari. Alegeți bărbații care sunt cele mai colorate. Un grup de reproducere ar trebui să includă doar unul sau doi bărbați cu mai multe femei.

Păstrați crescătorii într-un rezervor separat pentru a produce cel mai bun număr de prăjituri. Un rezervor de reproducere de 10 galoane este adecvat. Utilizați un întuneric substrat În rezervorul de reproducere. Iluminarea trebuie să fie foarte diminuată - dacă camera este foarte luminată, plasați cardul pe părțile laterale ale rezervorului pentru a supune lumina.

Păstrați rezervorul de reproducere la 75 grade Fahrenheit (24 ° C) în timp ce condiționează crescătorii. După câteva zile, ridicați încet temperatura la aproximativ 80 de grade Fahrenheit (26.7 c). Mențineți apă acidă foarte moale (4 DGH sau mai puțin).

Filtrați apa prin turba de acvariu pentru a încuraja aceste pești să se spună. Plantele vii, texturate, pot fi furnizate ca mediu de reproducere, iar plantele plutitoare vor ajuta la menținerea rezervorului. Un strat de plasă poate servi prea, dar asigurați-vă că este suficient de larg pentru a lăsa ouăle să treacă, dar suficient de mici pentru a ține părinții afară.

Reproducerea, în general, apare la începutul zilei. Femeia va împrăștia câteva sute de ouă lipicioase pe plante și / sau substrat. După reproducerea, îndepărtați crescătorii sau altfel ouăle și prăjirea vor fi aproape cu siguranță mâncate.

Ouăle vor fi trase în aproximativ 22 până la 26 de ore, iar Fry va apărea de trei până la patru zile mai târziu. Fry sunt relativ ușor de ridicat și poate fi hrănit comercial pregătit Furnizarea de alimente, creveți de saramură proaspătă, sau alimente fulgi fin zdrobit. Peștii tineri trebuie păstrați izolați până când sunt prea mari pentru a fi mâncați de adulți.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă Neon Neon Tetras face apel la dvs., și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Negru neon tetra de pește de pește