Împeror tetra profilul speciilor de pește

Împăratul Tetra - Nematobrycon Palmeri

Dacă sunteți în căutarea unui plus atractiv la un rezervor comunitar, împăratul Tetra poate fi alegerea ideală. Nu numai că este o specie frumos și irizat, cu nuanțe de curcubeu impresionante, dar este, de asemenea, un pește pașnic și tare într-o comunitate mixtă de pește de apă dulce din America de Sud. Împăratul Tetras sunt ușor de găsit și relativ ieftin.

Prezentare speciala

Nume comune: Împăratul Tetra, Imperial Blue Rainbow Tetra, Rainbow Tetra

Nume stiintific: Nematobrycon Palmeri

Dimensiunea adulților: 2 inci (5 cm)

Speranța de viață: 6 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Caractere
Columbia
Pașnic
Mijlocul locuitorului
10 galoane
Omnivore, mănâncă cele mai multe alimente
Stratul de ouă
Intermediar
5.0 la 7.8
la 25 DGH
73 până la 81 f (23-27 c)

Origine și distribuție

Aceste pești sunt originari din bazinele hidrografice ATRATO și SAN Juan din Columbia din America de Sud. Acestea frecvente se mișcă încet, cum ar fi mici afluenți și fluxuri, unde temperatura variază de la 73 până la 80 de grade Fahrenheit.

Deși împăratul Tetra este distribuit pe o gamă îngustă în sălbăticie, a devenit un animal de companie preferat de acvariu și este de crestătură de vânzare în întreaga lume. Începând cu anul 2014, Lista Roșie a IUCN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și a Resurselor Naturale) are date insuficiente pentru a determina statutul acestei specii în habitat natural în sălbăticie - mai multe cercetări sunt necesare. În captivitate, speciile rase ușor.

Culoare și marcaje

Colorarea atractivă și aripioarele elegante ale împăratului regal Tetra lasă puțină îndoială de ce împăratul Tetra a primit numele său. Prezentat la acvaria la domiciliu În 1960, a devenit unul dintre cele mai populare ale familiei de pești de Tetra.

Aripile de ambele sexe au o nuanță galbenă și sunt tăiate în negru pe periferia exterioară - sunt roșii în cazul în care Finul întâlnește corpul. Corpul peștelui este albastru-gri cu tonuri mauve și afișează un luciu aproape irizat. O bandă întunecată rulează orizontal de la cap până la coadă, iar corpul este mai ușor în culoarea sub banda.

Tankmates

Un pește de școlarizare, împăratul Tetra face cel mai bine în grupuri de cinci sau șase, cu un singur bărbat alfa, deși se poate prospera ca o pereche mată. Este, de asemenea, o specie pașnică și, astfel, ideală pentru un rezervor comunitar relativ mic, deși va fi deranjat de speciile mai înfricoșătoare.

Unele specii compatibile includ Danios, Rasboras, alte tetras și specii pașnice de somn, cum ar fi CoryDoras sau mai mici Loricaruids. Creionul de pește și cichlidele pitic sunt, de asemenea, alegeri bune, mai ales că se bucură de aceeași regiune generală. Poate doriți să alegeți specii care contrastează vizual cu împăratul colorat Tetra pentru a crea o paletă care place ochiul.

Împăratul Tetra Habitat și îngrijire

Împărații favorizează vegetația densă și iluminatul supus care imită râurile columbiene de la care provin. Întuneric substrat și un rezervor puternic plantat va merge departe pentru a le face să se simtă acasă - acestea oferă, de asemenea, un fundal superb la culorile strălucitoare ale acestei specii.

Deși se recomandă filtrarea de turbă, acestea vor prospera chiar și moderat apă dură Atâta timp cât se schimbă frecvent pentru a menține puritatea. Acești pește preferă habitatele liniștite și ar trebui să fie păstrate numai cu alte specii pașnice care împărtășesc cerințe similare cu apă.

Împăratul Tetra Dieta și hrănirea

În sălbăticie, împăratul Tetra se hrănește în principal pe viermi și crustacee. Nedeclară în ceea ce privește dieta lor, împăratul captiv tetras va accepta cu ușurință Flake Foods, alimente uscate prin înghețare și Mancare inghetata. Alimente vii, cum ar fi Daphnia, Larve de țânțari și Brine creveți se bucură în special și sunt excelente atunci când sunt condiționate de perechi de reproducere.

Economisiți bani prin colectarea alimentelor vii pentru peștele dvs

Diferențele dintre sexe

Spre deosebire de multe dintre speciile Tetra care au un aspect unisex, împăratul masculin și feminin tetras sunt ușor de diferențiat. Aripile dorsale și caudale ale bărbatului sunt considerabil mai lungi și mai indicate decât femeia. De asemenea, destul de vizibilă la bărbat este o rază extinsă în mijlocul vârfului caudal care dă coada apariției unui trident. Femeia este, de asemenea, mai mică și mai mică în corp decât bărbatul.

Reproducerea împăratului Tetra

Școlile compuse din aproximativ un număr egal de bărbați și femei vor produce în cele din urmă una sau mai multe perechi de reproducere. Fiecare pereche de reproducție ar trebui să aibă propriul rezervor de reproducere, deoarece bărbații devin destul de agresivi atunci când reproduceți. Separați bărbații și femele unul de celălalt timp de o zi sau două, și condiție cu alimente vii înainte de încercările de reproducere.

Mențineți temperatura apei în rezervorul de reproducere la 80 până la 82 de grade Fahrenheit, cu un pH de 7.0. Apa ar trebui să fie foarte moale. Plasați un mop de reproducere sau niște plante plutitoare dense în rezervor și păstrați iluminatul supus. Rezervorul de reproducere nu trebuie să fie configurat cu un substrat sau cu alt decor. Acest lucru va permite facilitarea curățării ca și FRY (peștele pentru copii).

Reproducerea începe la zori - ouăle sunt așezate singure pe o perioadă de câteva ore până la fel de cincizeci la o sută de ouă au fost produse. Părinții vor consuma adesea ouăle astfel încât adulții să fie îndepărtați după ce reproducerea a fost finalizată. Folosește o Filtru de burete în rezervor pentru a preveni răul la prăjituri pe măsură ce crește. A executa schimbări de apă săptămânal.

FRY va trage în 24 până la 48 de ore și va mânca infusoria sau alte alimente mici, cum ar fi creveți de saramură proaspătă. Apă ph nu ar trebui să li se permită să devină prea acidă, sau în dezvoltarea tinerilor poate fi pierdută ca rezultat al tulburărilor digestive.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Există multe specii diferite de tetras, și toate sunt similare pașnice, atractive și ușor de îngrijit. Mulți acvaristici se amestecă și se potrivesc cu specii de tetra pentru a crea un mediu de rezervor interesant, activ și estetic plăcut. Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Împeror tetra profilul speciilor de pește