Phantom negru tetra profil specii de pește

Negru fantomă tetra

Phantomul Negru Tettra provine din nordul Paraguay și din Brazilia centrală. Este un pește de școlarizare liniștită și o alegere excelentă pentru un acvariu comunitar. Phantomul Negru Tetra își primește numele de la "patch-urile de ochi" din spatele galeriei ca și cum o fantomă se uită înapoi la tine. Deși bărbații sunt în cea mai mare parte un Silver Smokey, femelele afișează o culoare strălucitoare. Dacă adăugați aceste pești la acvariul dvs., puteți obține chiar șansa de a observa "lupta mock" afișează între bărbați. Nici un pește nu sunt răniți, iar evenimentele pot fi interesante să se uite.

Prezentare speciala

Nume comune: Negru Phantom Petra, Phantom Tetra

Nume stiintific: Megalamphodus megalopterus

Dimensiunea adulților: 1 3/4 inci (4 1/2 cm)

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Caractere
Paraguay, Brazilia
Pașnici, bărbați rivali, mai
Mijlocul locuitorului
10 galoane
Omnivore, mănâncă cele mai multe alimente
Egglayer
Intermediar
6.0 la 7.5
la 18 DGH
72 la 82 F (22 la 28 c)

Origine și distribuție

Phantomul Negru Tetra își face casa în America de Sud în Bolivia și în zonele din Brazilia de Vest, inclusiv bazinul râului Guaporé și Rio Sao Francisco. În unele zone, cum ar fi Guapore (Brazilia) și Paraguay, pot fi găsite în ape limpezi care curg în zonele umede ale Pantanal. În alte zone, totuși, preferă apele pline de mișcare, care sunt groase cu vegetația. Negru tetras fantomă sunt SHALING pește care trăiesc în grupuri mari. În sălbăticie, mănâncă insecte, viermi și crustacee. Specia nu este sub nici o amenințare și este distribuită pe scară largă.

Culori și marcaje

Phantomii negri fac un pește de contrast uimitor când sunt asociate cu verișorii lor roșii, cum ar fi fantoma roșie, bijuterie sau Serpae Tetras. Ei au un corp atractiv, plat, oval, care este gri argintiu, cu o stropire distincta, verticala de negru pe partea din față si spate cu un alb albastru, chiar in spatele branhii. O locație ciudată pentru un loc de ochi, această stropire aproape seamănă cu colorarea unui ochi uman. Ochiul real al acestui pește este tăiat în negru pe partea de sus și de jos.

Tankmates

Negru Phantom Tetras înot în grupuri mari în sălbăticie, astfel încât acestea fac cel mai bine în grupuri de cel puțin opt sau mai multe în captivitate. Ei fac, de asemenea, bine cu alte tetras și arată deosebit de izbitoare atunci când sunt asociate cu fantoma roșie Tetra. Fantomele negre sunt, de asemenea, compatibile cu alte specii pașnice, dar pot fi amenințate de pește mai agresiv. Unele opțiuni bune pentru Tankmates includ alte pești vii, cum ar fi Gouramis, Danios, Rasborari sau Cichlide mici, non-agresive. Locuitorii pașnici de bază pot împărtăși și habitat.

Negru fantomă tetra habitate și îngrijire

Phantomii preferă un rezervor bine plantat (în special plante plutitoare), iluminare subțire și un substrat întunecat, cum ar fi nisipul râului. Poate doriți să includeți niște frunze uscate și lemn de pluș în rezervor. Schimbați frecvent apa, deoarece acestea sunt sensibile la o calitate slabă a apei.

Phantomul negru tetras sunt o specie foarte activă, astfel încât acestea fac cel mai bine într-un rezervor care are o lungime de cel puțin 40 de centimetri. Este o idee bună să aveți o acoperire strânsă, deoarece Phantom Negru poate și să salveze. Parametrii de apă nu sunt critici și pot fi moi la greu, acid la ușor alcalin.

Nu este neobișnuit ca bărbații ușor ierarhici să pretindă mici teritorii și să se certe cu alți bărbați la marginile gazonului lor. Tussurile pot fi intrigative de a urmări, deoarece comportamentul implică "oglindirea" neobișnuită, care uneori arată ca înotul tandem. Battlele sunt minore și trec fără prejudiciu, cu toate acestea, provocările frecvente se adaugă la o stare de stres cronic care va scurta durata de viață. Dacă peștele sunt în conflict zilnic, vă reconstruiți sistemul într-un rezervor mai mare.

Negru fantomă tetra dieta și hrănirea

Fantomii negri sunt mâncători fericiți și vor accepta cele mai multe alimente. Dați-le o dietă variată de fulgi fină și alimente uscate prin îngheț, precum și alimente mici vii, cum ar fi creveții de saramură, pentru a le menține în stare de sănătate optimă.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Masculii pot fi identificați prin aripioarele mai lungi și lipsa totală a culorii roșii. Bărbații adulți au aripioare negre sau aripioare care sunt tăiate în negru - aripioarele dorsale, ventrale și anale sunt mărite în comparație cu femeia. Femelele sunt mai profunde și tind să aibă aripioare pelvine roșiatice, anale și adipoase. Dacă nu pe deplin roșu, ei au o nuanță roșie definită la aripioarele lor și chiar la mijlocul corpului, care este, de asemenea, mai plin decât bărbații. Această nuanță roșiatică la femele uneori îi determină să fie confundată cu alte specii de tetra.

Reproducerea fantomului negru TETRA

Configurați un rezervor de reproducere cu plante plutitoare abundente și iluminare slabă. Setarea acestuia fără un substrat va face ca rezervorul să fie mai ușor de a menține curat în timp ce creșteți prăjirea. Înainte de reproducere, condiționați perechea de împerechere cu alimente mici vii, cum ar fi larvele de țânțari. Odată plasată în rezervorul de reproducere, continuă să hrănească la un minim pentru a păstra curățenia.

Declanșator de declanșare prin scăderea pH-ului la 5.5 și abandonarea durității apei la 4 dgh. Filtrarea turbă este cea mai bună metodă de realizare a parametrilor de apă necesari. Bărbații se vor angaja în vapoare de curte elaborate care se termină cu eliberarea feminină și împrăștierea până la 300 de ouă.

Odată ce ouăle au fost așezate, îndepărtați perechea de reproducere din rezervor. Fry sunt foarte sensibile la lumină, deci acoperiți trei laturi ale rezervorului cu carton. Calitatea perfectă a apei este esențială pentru a preveni creșterea fungică asupra ouălor acestei specii. Feed la fiecare câteva ore cu foarte mici Preparate din punct de vedere comercial sau creveți de saramură proaspătă. După 10 zile, alimentele cu fulgi fin zdrobit. Efectuați schimbări de apă cel puțin o dată pe săptămână.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Phantomul negru Tetras face foarte bine cu alte specii de tetra, iar colorarea lor relativ întunecată, în contrast cu unele dintre speciile mai spectaculoase, le face să iasă în evidență. Dacă sunteți interesat de specii similare, citiți:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Phantom negru tetra profil specii de pește