Bordetella la câini

Un Grifon de la Bruxelles caută la proprietarul său în blugi și șosete

Bordetella este o infecție bacteriană care este o componentă a tusei canisei la câini. Caracterizată de tusea clasică de gâscă de gâscă și descărcarea nazală, Bordetella se rezolvă din fericire fără o intervenție mult drastică. Cel mai adesea câini captura Bordetella de la alți câini în setările de grup, dar animalul dvs. de companie poate fi protejat mai bine prin vaccinarea acestora la examenul veterinar anual.

Ce este Bordetella

Bordetella Bronchieseptica este o bacterie care este frecvent asociată cu tusea de canisa. Tusea de la Kennel este un nume comun pentru traheobronchita infecțioasă canină, care provoacă o tuse persistentă care poate dura până la trei săptămâni. Câinii devin infectați cu Bordetella prin picături de aer de la câinii infectați. Aceste picături pot fi în aer sau stagniu pe suprafețe ca jucăriile și bolurile alimentare. Când un câine este testat pentru a găsi exact ce tulpini de bacterii sau de virus cauzează tuse de canisa, nu este neobișnuit ca alte componente cum ar fi parainfluenza, reovirus, adenovirus și alții să fie găsite. Ca un întreg, tusea colectivă poate fi numită "tuse de canisa".

Orice câine de orice vârstă poate obține tuse de canisa, dar se vede în mod obișnuit la câinii care vin din adăpostul sau un mediu multi-câine revolving, cum ar fi un parc de câine, îngrijire de zi, îngrijire și facilități de îmbarcare. Chiar și câinii spunând "salut" în trecere se pot infecta din neatenție reciprocă.

Semne de Bordetella

Bordetella poate începe cu un apetit scăzut și o energie mai mică. La puii sub șase luni, acest lucru poate fi foarte pronunțat. Orice sau toate acestea pot fi prezente:

  • Descărcarea nazală, variind de la culoarea clară la verde
  • Febră
  • Tuse persistentă (adesea cu un sunet "holking")
  • Letargie
  • Anorexie

Cauzele Bordetella

Un câine devine infectat cu Bordetella după ce este expus secrețiilor respiratorii ale unui câine infectat. Un câine infectat poate lătra și vărsa particulele infecțioase în aerul în care un alt câine îi va inspira. Atunci când este inhalat, bacteria se leagă de fibrele delicate de cilia căptușind tractul respirator și provoacă infecții. Câinii pot deveni, de asemenea, infectați prin împărtășirea jucăriilor la un parc de câine, lingându-vă reciproc fețele, și bea dintr-un intestin comun de apă comunal. A trăi până la numele său, spațiile închise, cum ar fi facilitățile de îmbarcare și adăposturile, au o ventilație limitată în cazul în care boala aeriană prosperă. Timpul de la expunerea la Bordetella și un câine care arată simptomele active pot fi de 2 zile până la 2 săptămâni.

Diagnosticarea Bordetella

Diagnosticarea Bordetella sau a canisei este un eveniment comun, în special la puii tineri care au fost recent transportați. În timpul unui examen fizic, temperatura câinelui este luată împreună cu ascultarea pieptului pentru orice sunete de fluid în piept. De obicei, istoria proprietarului de animale de companie, împreună cu semnele clinice de tuse, febră, descărcare nazală sunt suficientă confirmare pentru un diagnostic al Bordetella. Pentru a diagnostica definitiv Bordetella un tampon nazal poate fi supus unui laborator de referință pentru testarea PCR, un procedeu în care ADN-ul de pe tampon este evaluat pentru semnătura genetică specifică a infecției.

La câinii care au un profil facial brahicefalic sau smushed, cum ar fi buldogi și pugs, tratamentul precoce este prudent, deoarece acești câini sunt predispuși la complicațiile respiratorii datorită anatomiei lor. Câinii pot dezvolta pneumonie dacă Bordetella este lăsată netratată.

Tratamentul Bordetella

Bordetella poate rezolva în mod obișnuit fără intervenție, dar după ce a fost examinat un medic veterinar care examinează o presupvență de câine de tuse de canisa va prescrie un antibiotic, de obicei doxiciclină. Medicamentele pentru scăderea tusei vor fi, de asemenea, prescrise pentru a îmbunătăți confortul câinelui în timp ce se recuperează. Pentru a compensa deshidratarea, VET-ul dvs. poate administra fluide sub piele și poate recomanda adăugarea de apă caldă pentru alimentele conservate, deoarece majoritatea câinilor vor mânca mai puțin dacă nu își pot mirosi mâncarea.

În termen de două zile de la inițierea antibioticelor, un câine ar trebui să înceapă să se îmbunătățească vizibil. Dacă nu, decât fiind reevaluat este imperativ să se asigure că pneumonia nu sa dezvoltat. Complexul tusei de la Kennel poate avea mai mult de un organism în plus față de Bordetella, acest lucru poate complica situația, deoarece numai antibioticele vor funcționa la componenta bacteriană a bolii. În cazuri mai severe, un câine poate fi spitalizat și are suporturi și antibiotice de fluide intravenoase și sau sau terapie cu oxigen.

Cum de a preveni Bordetella

Prevenirea lui Bordetella poate fi mai ușoară decât tratarea acestuia. Vaccinurile din Bordetella există și sunt incluse în mod obișnuit la câinii adoptați, cât și în puii dobândiți prin crescători. Cele mai frecvente vaccinuri protejează împotriva Bordetella Bronchiseptica, iar vaccinurile există, de asemenea, care combină protecția Bordetella cu protecția parainfluenza canin.

Câinii care sunt expuși riscului de contractare a Bordetella sunt câini care au alți prieteni câini sau merg în locuri unde se pot întâlni cu alți câini adăpostiți sau au nasul la contact cu alți pui. Chiar și câinii care vor fi într-un mediu de antrenament ar trebui să fie vaccinați împotriva Bordetella dacă vor merge într-o unitate în care alți câini frecvenți. La vizita dvs. de veterinar anual, asigurați-vă că discutați cu veterinarul dvs. Câinele social întâlnește animalul dvs. de companie și care vaccinurile pot să-l protejeze cel mai bine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bordetella la câini