Probleme de respirație în șobolanii de companie

Pet White Rat

Șobolanii sunt adesea văzuți la spitalul de animale pentru problemele de respirație, iar aceste probleme vin de obicei repede. Știind ce cauzează probleme de respirație la șobolani, cum să le împiedice să apară și cum sunt tratate sunt importante pentru ca proprietarul de șobolan să înțeleagă.

Ce cauzează problemele de respirație la șobolani?

Mai mulți factori pot contribui la problemele de respirație în PET șobolani. Tipul și starea lenjeriei de pat, curățenia mediului Întâlnit șobolanul și diverse boli și infecții pot provoca suferințe respiratorii în șobolanul dvs. de companie.

  • Infecții bacteriene - Mycoplasma este o bacterie pe care aproape toți șobolanii de companie au în mod normal. Atunci când un sistem imunitar al lui PET este slăbit, fie din cauza stresului, fie din altă boală, aceste bacterii provoacă o boală respiratorie superioară numită micoplasmoză la șobolani care, atunci când sunt lăsați netratate pot fi morph în pneumonie. Streptococcus, Bordetella (aceeași bacterie care dau câinelui dvs. o tuse), Pasteurella și alte tipuri de bacterii pot provoca, de asemenea, probleme de respirație, dar nu sunt la fel de grave și micoplasmoză.
  • Infecții virale - Există câteva infecții virale care sunt mai frecvente cu șobolanii de companie, inclusiv Choriomeningita limfocitară (LCM) și Virusul Seoul. LCM este o boală virală rară. Este transmisă prin urină, fecale, saliva sau alte materiale cuști de șobolani (și alți rozătoare). Virusul Seoul nu face șobolani bolnavi, dar pot fi foarte periculoși pentru oameni. Este un tip de hantavirus și este transportat de Norvegia RATS. Dacă un om este infectat cu virusul Seoul, ele pot varia de la nici un simptom la boli grave care pot necesita o ședere în spital.
  • Probleme de lenjerie de pat - Așternut Asta e praf, murdar sau constă din Cedar Shafings este principalul vinovat pentru boala respiratorie atunci când substratul cuștii este de vină. Nu utilizați rasurile de cedru ca substrat și asigurați-vă că așternutul rămâne curat și fără praf.
  • Agresiv - Șobolanii pot prinde răceli de la a fi prea aproape de aer condiționat, o fereastră sau o ușă. Orice schimbare bruscă a temperaturii poate fi problematică și poate provoca broutare probleme într-un șobolan.
  • Tumorile - Șobolanii primesc adesea tumori, mai ales de-a lungul lanțurilor lor mamare. Atât șobolanii de sex masculin, cât și bărbați sunt susceptibili la tumorile de sân și aceste tumori se pot răspândi în organism, inclusiv plămânii, provocând probleme de respirație. O scanare cu raze X sau CT sunt cele mai bune modalități de a spune dacă șobolanul dvs. are tumori în plămâni.

Tratarea problemelor de respirație la șobolani

Dacă șobolanul are probleme de respirație și indiferent dacă există sau nu descărcarea nazală sau oculară, solicitați ajutor de la exotica dvs. VET și începeți tratamentul cât mai curând posibil. Dacă șobolanul dvs. este diagnosticat cu o condiție mai gravă decât o răceală simplă, tratamentul va varia în funcție de problemă.

  • Mycoplasmosis - Nu există nici un tratament pentru micoplasmoză la acest timp - tratarea simptomelor bolii este tot ce puteți face pentru a vă menține șobolanul confortabil și încetinește progresia bolii. Antibioticele și alte medicamente vor fi prescrise de VET dvs. pe baza severității bolii. Tehnicile noi de tratament sunt lent surfacing, astfel că veterinarul dvs. poate alege să încerce ceva nou cu permisiunea dvs. sau poate că într-o zi vor fi găsite un vaccin sau un tratament. Până atunci, șobolanii pot trăi încă câteva luni după ce au fost diagnosticați cu micoplasmoză și mențin o calitate decentă a vieții în timp ce pe medicamente cronice.
  • Alte infecții bacteriene - Tratamentul trebuie început imediat de când infecția poate progresa rapid în pneumonie. Șobolanii mor adesea de la infecții Streptococcus, dar aveți șansa de a salva șobolanul dacă începeți antibioticele înainte ca șobolanul dvs. de companie să dezvolte pneumonie.
  • Infecții virale - Deoarece un șobolan care este infectat cu virusul Seoul poate transmite infecția altor șobolani și persoane, Centrul de Control al Bolilor (CDC) recomandă eutanasia șobolanilor infectați.
  • Probleme de lenjerie de pat - Un mediu curat este cheia unui șobolan sănătos. Încercați să utilizați hârtie mărunțită în cușcă în loc de rasurile de lemn. Este o opțiune economică și poate fi îndepărtată și înlocuită cu ușurință.
  • Agresiv - Un veterinar va veni cu cel mai bun curs de tratament pentru șobolanul dvs. specific dacă a fost răcit. Infecțiile din tractul respirator superior se transformă adesea în infecții ale tractului respirator inferior și trebuie luate foarte serios. Aceste tipuri de probleme de respirație nu pot fi datorate bacteriilor cum ar fi streptococcus sau micoplasma, dar ar trebui să fie abordate cât mai curând posibil cu medicamente și căldură adecvate.
  • Tumorile - VET dvs. va identifica tipul de tumoare și va face o recomandare de tratament. Unii pot necesita îndepărtarea chirurgicală, în timp ce alte tumori pot fi tratate cu medicamente. Unele tipuri pot fi, din păcate, netratabile.

Prevenirea problemelor de respirație la șobolani

Cea mai bună modalitate de a preveni cele mai multe probleme respiratorii la șobolani este de a-și păstra incintele curate. Nu permiteți șobolanului dvs. de companie să fie în jurul altor șobolani dacă nu sunteți sigur ce boli pot transporta, deoarece șobolanii transmit boli foarte ușor. Dacă aveți un șobolan bolnav la domiciliu cu alți șobolani din gospodăria dvs., carantină șobolanul dvs. infectat de la ceilalți și spălați-vă bine mâinile după ce ați manipulat-o.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Șoareci și șobolani ca animale de companie exotice și de laboratorManualul veterinar

  2. Prevenirea infecției virusului Seoul la șobolani și oameni de companieCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

  3. Îngrijirea șobolanilorChicago Exotice Spitalul de animale

  4. Probleme de sănătate cu șobolaniChicago Exotice Spitalul de animale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme de respirație în șobolanii de companie