Ajutor! Câinele meu a mâncat ciocolata! Ce trebuie să fac?

câine-ate-ciocolată
Vet-fapte-check-box

Câinii au obiceiul de a mânca lucruri pe care nu ar trebui să le, ​​iar ciocolata nu este o excepție. Chiar și cei mai diligenți proprietari de animale de companie se pot găsi într-o situație dificilă dacă Fido primește un gust de acest tratament toxic.

Ciocolata poate otravă câini, așa că doriți să primiți în acțiune dacă descoperiți că pooch-ul dvs. sa răsfățat.

Câinele dvs. a mâncat ciocolata: Răspuns rapid

Vom explica detaliile otrăvirii de ciocolată mai jos, dar dacă câinele dvs. a mâncat doar ciocolată, mai întâi faceți următoarele:

  1. Luați orice ciocolată rămasă departe de câine și curățați orice împachetare sau containere, astfel încât câinele dvs. nu mai poate ingera nici o ciocolată.
  2. Încercați să determinați ce fel de ciocolată a mâncat câinele și cât de mult a consumat.
  3. Contactați-vă pe veterinarul dvs și urmați sfatul furnizat.

Nu trebuie să vă panicați când ați confruntat cu o criză de cacao canin. În schimb, stați liniștit și citiți mai departe pentru a afla despre modul în care ciocolata afectează câinii, cum diferite bomboane prezintă diferite niveluri de pericol, iar lucrurile pe care VET-ul dvs. le poate face pentru a vă ajuta să vă tratați poochoch-ul.

Câinele meu a mâncat ciocolata: tay-uri cheie

  • Ciocolata conține doi compuși diferiți care sunt toxici pentru câini: theobromină și cofeină. Câinii nu pot metaboliza acești compuși cât mai repede sau eficient, deoarece oamenii pot, astfel încât să poată face caini foarte bolnavi.
  • Intrarea de ciocolată este gravă și poate ucide câinii în unele cazuri. Cu toate acestea, mulți câini se vor recupera rapid cu ajutorul îngrijirii veterinare.
  • Severitatea otrăvirii de ciocolată depinde de o serie de lucruri. Unii dintre cei mai importanți factori includ dimensiunea câinelui tău, cantitatea de ciocolată consumată și tipul de ciocolată a mâncat câinele.

De ce este ciocolata toxica pentru caini?

Așa cum ar fi tentant, cum ar fi să-ți dai pooch un tratament dulce, ciocolata nu ar trebui să fie în sus pentru apucare. din pacate, Ciocolata conține un compus numit Theobromine, care este toxic pentru câini.

tipuri de ciocolată

Câinii au un timp dificil de rupere sau metabolizând teobromina, cunoscută și sub numele de Xantheose. Pur și simplu pune, Theobromina face rău pe corpul câinelui tău & # 8212; în special sistemul său nervos, sistemul circulator și rinichii.

Theobromina funcționează ca un diuretic și neted, relaxant de perete musculare și stimulează inima puiului tău în timp ce se dilau simultan vasele de sânge.

Ciocolata conține, de asemenea, cantități diferite de cofeină și # 8212; o vărul chimic apropiat al Theobrominei & # 8212; care este, de asemenea, toxic pentru câini în doze mari.

Nu toată ciocolata este aceeași: Clasament de ciocolată Pericole pentru câini

Pentru a înțelege scopul situației, este important să vă dați seama ce fel de ciocolată a mâncat câinele dvs. Ciocolatele au niveluri diferite de toxicitate în funcție de conținutul lor de teobromină.

În general, cu cât este mai mare conținutul de cacao, cu atât este mai mare teobromină și, prin urmare, cu atât mai mare pericolul.

Iată câteva tipuri de ciocolată comună clasate în ordinea toxicității, începând cu cea mai toxică de tip cu cea mai mare concentrație de teobromină.

  1. Pudră de cacao
  2. Ciocolată de brutărie necorespunzătoare
  3. Ciocolata neagra
  4. Ciocolata cu lapte
  5. Ciocolata alba
Câini de ciocolată

Dacă este un bara de ciocolată tradițională, asigurați-vă că acordați atenție procentului de cacao, care uneori este listat pe ambalaj. Procentajul de pe bar vă permite să știți cât de mult cacao este prezent în ciocolată.

Un bar care este de 70% cacao este mai toxic pentru Fido decât un bar care este de 40% cacao.

Acest Toxicitate Meter este o resursă excelentă pentru calcularea pericolului potențial. Pur și simplu introduceți greutatea corpului câinelui, tipul de ciocolată consumată și suma consumată pentru a obține o citire rapidă pe Fido.

Cu toate acestea, veți dori totuși să contactați medicul veterinar cât mai curând posibil cu aceste informații, deoarece fiecare câine este diferit.

Iată câteva vinovate comune de ciocolată împreună cu aproximativ aproximativ Nivelurile de teobromină pentru trimitere:

  • 1 kit kat bar & # 8212; 48.7 mg de teobromină
  • 9 Kisses Hershey & # 8212; 61 mg de teobromină
  • 1 bară de ciocolată neagră (70 - 85% solide cacao) & # 8212; 810 mg de teobromină
  • 1 cană de pudră de cacao olandeză & # 8212; 2266 mg de teobromină
Kit Kat

Semne de otrăvire de ciocolată la câini

Otrăvirea cu ciocolată vine cu o întreagă gamă de simptome pe care Pooch dvs. poate sau nu o poate experimenta. Obișnuit, Simptomele vor apărea în termen de 6 până la 12 ore de consum și pot dura până la 72 de ore.

Să fie extra vigilenți dacă câinele dvs. este mai în vârstă sau are o condiție de inimă, Pe măsură ce acești factori pot face ca câinele să fie mai susceptibil la moarte subită sau alte simptome grave de toxicitate de ciocolată.

Câinii se îmbolnăvesc de ciocolată

Simptomele otrăvirii de ciocolată la câini pot include:

  • Vărsături și stomac deranjat
  • Temperatură ridicată
  • Diaree
  • Nelinişte
  • Convulsii
  • Creșterea ratei cardiace
  • Scăderea tensiunii arteriale
  • Creșterea urinării
  • A crescut setea

In general vorbind, Poochul dvs. poate începe să prezinte simptome de toxicitate de ciocolată oricând consumă aproximativ 20 de miligrame de teobromină pe kilogram de greutate corporală.

Simptomele cardiace apar undeva în jur de 40 de miligrame pe kilogram de greutate corporală cu simptome cum ar fi convulsii care apar la cantități mai mari de 60 de miligrame pe kilogram de greutate corporală.

Exemple concrete de consum de ciocolată

Este greu pentru majoritatea proprietarilor să înțeleagă intuitiv cât de multă ciocolată este nevoie pentru a scufunda un câine. Deci, am pus împreună câteva exemple de mai jos.

Pur și simplu, câinii mici sunt mult mai probabil să se îmbolnăvească de a mânca ciocolată decât câinii mari sunt. 

Cu toate acestea, tipul de ciocolată consumată este, de asemenea, un factor important.

  • Pentru a ajunge la nivelul de 20 miligrame de teobromine-pe kilogram la care apar simptome, un câine de 55 de lire ar fi trebuit să consume 500 de miligrame de teobromină. Asta este cam jumătate de bar de întuneric ciocolată sau puțin mai mică de 1/4 cană de pudră de cacao.
  • În schimb, un câine de 15 lire ar fi trebuit să consume aproximativ 136 miligrame de teobromină pentru a ajunge la pragul de 20 de miligrame pe kilogram. El putea să se apropie de acest nivel prin a mânca pur și simplu o gogoașă de ciocolată.
  • Un câine foarte mic nu trebuie să mănânce mult pentru a se îmbolnăvi, deoarece un pooch de 5 lire ar trebui doar să consume aproximativ 45 de miligrame de teobromină pentru a începe să prezinte simptome. Aceasta este aproximativ echivalentă cu o bară de bomboane cu ciocolată mică sau jumătate de linguriță de pulbere de coacere de ciocolată.

Ce ar trebui să faceți dacă câinele dvs. mănâncă ciocolată?

De îndată ce aflați că câinele dvs. a ingerat ciocolata, dați medicului veterinar imediat un apel.

Chiar dacă pooch-ul tău pare să acționeze normal, este întotdeauna o idee bună să rămâi în partea sigură. Amintiți-vă că poate dura până la 12 ore pentru ca câinele dvs. să înceapă să prezinte simptome grave.

Veți dori să Ia greutatea animalelor de companie, istoricul sănătății, cantitatea și tipul de ciocolată pe care le-a mâncat și orice medicamente pe care le ia gata pentru a obține cele mai bune sfaturi posibile.

De acolo, veterinarul dvs. va fi capabil să vă dea un plan de îngrijire pentru a vă executa de la domiciliu sau pentru a cere să aduceți Fido în clinică.

Dacă medicul veterinar obișnuit nu este disponibil, poate doriți să încercați Cereți un veterinar. Alternativ, puteți contacta o unitate de companie de 24 de ore în zona dvs. sau Linia de asistență pentru otravă PET.

Vet grija după ce a mâncat ciocolată
Experiența mea cu câinii & # 038; Ciocolată

Am avut personal mai multe experiențe cu câinii care mănâncă ciocolată de-a lungul anilor.

Câinele meu de copil de 65 de lire s-au furat odată o pungă de trufe de scame de pe blat care conține bomboane de lapte și ciocolată întunecată. Le-a mâncat toate. Dar nu a suferit niciodată simptome, nici tratament necesar și # 8212; Era complet bine.

Un alt moment, am fost un animal de companie așezat un păstor german care a mâncat un bar de 75% CACAO Ciocolată neagră. Am folosit un calculator on-line de toxicitate care mi-a dat un rating Orange, practic spunând că câinele ar putea avea nevoie de asistență medicală. Sincer, dacă a fost câinele meu, l-aș fi ținut acasă și l-am monitorizat, dar din moment ce era câinele altcuiva, nu am vrut să-l risc.

Am dus-o la clinica de urgență Vet, conform instrucțiunilor personalului prin telefon. Ei și-au luat vitalele și au spus că a fost bine & # 8212; Nu avea nevoie de îngrijire sau tratament veterinar.

VET a spus că cantitatea de ciocolată pe care câinele a fost ingerată într-adevăr nu a fost suficientă pentru a face nici un rău (în ciuda faptului că a fi o întreagă bară de ciocolată neagră). Când am întrebat de ce - la telefon - au insistat că vin, VET a recunoscut că de obicei îi spun întotdeauna proprietarilor să-și aducă câinii, doar în caz.

În timp ce nu am nici o problemă eronată pe partea de prudență atunci când vine vorba de bunăstarea unui câine, aceasta a fost o experiență frustrantă pentru mine, deoarece acest proiect de lege de urgență neașteptat a fost o lovitură semnificativă în acel moment.

Takeeaway este că, în timp ce ciocolata este într-adevăr un ingredient periculos pentru câini, câinii mari trebuie să mănânce o cantitate destul de semnificativă pentru a se îmbolnăvi.

Desigur Vă sfătuim să contactați întotdeauna veterinarul dvs. și să urmărim sfatul oferit, dar nu există niciun motiv pentru a panica Dacă găsiți că câinele dvs. a mâncat ciocolată și # 8212; mai ales dacă pooch-ul dvs. este mare.

Ce să așteptați la veterinar

Dacă VET solicită să vă aduceți în pooch, asigurați-vă că ați ajuns acolo cât mai repede și mai sigur posibil. Deoarece toxicitatea de ciocolată poate fi extrem de gravă, echipa dvs. veterinară va anticipa probabilitatea dvs. de sosire.

Odată ce medicul veterinar este cu pooch, medicul veterinar poate executa una dintre următoarele proceduri pentru a ajuta Fido:

  • Induceți vărsături și # 8212; Dacă Fido a consumat ciocolată cu mai puțin de 2 ore în urmă, medicul veterinar poate fi capabil să faceți ca câinele să arunce în sus și curățați o bună parte a ciocolatei din sistemul de pui înainte de a fi digerat. Acesta este un alt motiv pentru care este important să luați acțiunea rapidă atunci când aflați că câinele dvs. a ingerat ciocolată. 
  • Administrați cărbune activat & # 8212; Poochul dvs. ar putea primi, de asemenea, cărbune activat pentru a ajuta la absorbția unor toxine din tractul său gastrointestinal înainte de a putea deveni absorbită de corp. 
  • Administrați medicamente și fluide și # 8212; Fiecare câine reacționează diferit față de substanțele toxice, astfel încât medicul veterinar poate avea nevoie să dea medicamente pentru câini și / sau fluide suplimentare pentru a trata simptomele de toxicitate de ciocolată.
  • Asigurați îngrijirea peste noapte și # 8212; În funcție de severitatea situației, pooch-ul dvs. poate fi necesar să rămână peste noapte la instalația veterinară pentru observare. 

Prevenirea este întotdeauna cel mai bun pariu

Cea mai bună modalitate de a evita toxicitatea de ciocolată la câini este să se concentreze asupra prevenirii. Deși este necesar, facturile VET din cazurile de toxicitate grave pot costa un penny destul, astfel încât păstrarea câinelui departe de ciocolată este minunată pentru bunăstarea câinelui tău și portofelul tau.

Iată câteva modalități de a vă menține canina departe de cacao:

  • Supraveghere & # 8212; Mai ales în timp ce câinele dvs. este un cățeluș, este important ca pooch-ul dvs. să fie supravegheat în mod corespunzător. O înaltă calitate ladă poate fi un loc minunat pentru cainele dvs. să se relaxeze pentru perioade scurte de timp când nu puteți fi lângă el. De asemenea, puteți utiliza Porțile de câine pentru a vă menține canina din necazuri.
  • Depozitare & # 8212; Păstrați ciocolata în dulapuri ridicate, securizate sau în alte zone care sunt inaccesibile câinelui dvs. Nu lăsați doar un castron de ciocolată care se așează pe masa de cafea.
  • Fii atent în jurul sărbătorilor & # 8212; Sărbătorile aduc, de obicei, un atac de dulciuri, iar ciocolata nu este o excepție. Fiți foarte atenți în acest moment al anului și asigurați-vă că orice membri de familie vizitați sau prieteni se află pe aceeași pagină. Este dificil să se opună cerșind ochilor catelului, dar vital important pentru a vă menține câinele sănătos.
  • Blocarea cutii de gunoi "# 8212; Asigurați-vă că vă păstrați coșuri de gunoi închise corect și blocate astfel încât Fido să nu poată intra în nimic pe care nu-l ar trebui.
  • Învățați-vă câinele "Dați-l"Command & # 8212; O comandă puternică "cădere" poate fi extrem de utilă dacă vă prindeți câinele în act. Această comandă poate fi, de asemenea, utilă pentru prevenirea câinelui dvs. să mănânce "gustări de stradă" în timp ce sunteți pe o plimbare.
  • Salvați ciocolata pentru dvs. "# 8212; Există o mulțime de modalități de a tratați pooch-ul în siguranță Fără ciocolată. Dacă căutați o alternativă de ciocolată de câine, roşcovă este o alegere excelentă.
Câini și ciocolată

Câini și chocolate Întrebări frecvente

Am încercat să răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări de chocolate de ciocolată de multe ori mai de multe ori mai jos! Dar nu ezitați să împărtășiți alte întrebări pe care le puteți avea în comentarii!

Cât de multă ciocolată are nevoie pentru a ucide un câine?

Cantitatea de ciocolată necesară pentru a ucide un câine va varia în funcție de o varietate de factori, inclusiv tipul de ciocolată, cantitatea de teobromină pe care o conține, iar biologia individuală a câinelui. Acestea fiind spuse, câinii încep adesea să prezinte simptome grave (inclusiv lucruri cum ar fi problemele cardiace și convulsii) atunci când ingestim aproximativ 40-60 miligrame de teobromină pe kilogram de greutate corporală.

Cât durează ca un câine să se îmbolnăvească după ce mănâncă ciocolată?

Debutul simptomelor după ingestia de ciocolată va varia de la un câine la altul, dar în general încep în aproximativ 6 până la 12 ore.

Ce remediu la domiciliu pot să-mi dau câinele pentru ingestia de ciocolată?

Nu există remedii în siguranță pe care le puteți oferi câinelui dvs. pentru ingestia de ciocolată fără îndrumarea veterinului dvs. Pur și simplu contactați medicul veterinar și luați în considerare sfatul oferit.

Poate un sărut al lui Hershey să omoare un câine?

Un singur kiss Hershey conține doar aproximativ 8 miligrame de teobromină. Deci, chiar și un Yorkie de 5 kilkie ar trebui să mănânce aproximativ 8 sărutări ale lui Hershey pentru a obține nivelul de 20 miligrame pe kilogram la care simptomele încep să apară. Dar, ar trebui să vă contactați în continuare veterinar, doar pentru a fi în siguranță.

Dacă câinele meu a mâncat tort de ciocolată sau brânză?

Nu contează ce formă are ciocolata în & # 8212; Este cantitatea de teobromină (și, într-o măsură mai mică, cofeina) ciocolata conține că este factorul important. Acestea fiind spuse, produsele de coacere sunt adesea făcute cu pudră de cacao, care are destul de multă teobromină. În consecință, obiectele de ciocolată coaptă sunt probabil mai periculoase decât o bară tipică, cu ciocolată din lapte.

Ar trebui să dau vărsături dacă câinele meu mănâncă o ciocolată?

Numai dacă medicul veterinar vă sfătuiește să faceți acest lucru. Este puțin probabil ca ciocolata să provoace deteriorări suplimentare în timp ce călătoresc înapoi esofagul (cum ar fi unele substanțe chimice caustice), dar ar trebui să vă abțineți de la a face acest lucru dacă nu sunteți instruit de veterinarul dvs.

***

În timp ce ciocolata poate fi irezistibil delicioasă, poate fi extrem de toxică pentru cei mai buni prieteni blană. Pentru a păstra Fido în condiții de siguranță, este important să stocați ciocolata în condiții de ciocolată și să luați o acțiune rapidă dacă există un consum neașteptat de cacao canin.

Are câinele dvs. a consumat vreodată ciocolată? Cum ați navigat în caz de urgență? Ne-ar plăcea să auzim despre experiența dvs. în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor! Câinele meu a mâncat ciocolata! Ce trebuie să fac?