Cum de a trata otrăvirea cu ciocolată la câini

Pinscher Mix Câine situată prin bara de ciocolată pe placă

Ciocolată otrăvire este comună în jurul sărbătorilor - Halloween, Ziua Recunoștinței, Crăciun, Ziua Îndrăgostiților și Paști - Când sunt disponibile o mulțime de bomboane. Toți câinii sunt expuși riscului de otrăvire de ciocolată, dar puppies intră cel mai adesea în ciocolată din cauza naturii lor curioase, iar dimensiunea lor mai mică crește riscul de otrăvire de ciocolată, chiar dacă consumă o cantitate mică.

Ce este otrăvirea cu ciocolată?

Ciocolata este fabricată din semințele prăjite ale plantelor de cacao și conține Theobromine, o chimică legată de cofeină. Câinii nu pot metaboliza teobromina cât mai repede ca oamenii - prin urmare, acest compus devine toxic pentru ei. Consumarea prea multă ciocolată afectează sistemele nervoase și cardiovasculare ale unui câine, provocând un comportament hiperactiv și o frecvență cardiacă ridicată, împreună cu alte semne.

Simptomele otrăvirii de ciocolată la câini

Animalele de companie otrăvite pot trece cantități mari de urină datorită efectului diuretic al compusului, care relaxează, de asemenea, controlul vezicii urinare. În plus, puii otrăviți cu ciocolată vor Drool, acționează sete și Vomit și / sau au diaree. Chiar dacă nu au ingerat cantități care amenință viața de ciocolată, diaree și vărsături vă pot lăsa Odty accidente a face curat.

Semne de otrăvire de ciocolată la câini

  • Tremor
  • Ritmul cardiac anormal
  • Convulsii
  • Colaps
  • Spasme musculare
  • Comă

Cauze de otrăvire de ciocolată

Intrarea de ciocolată apare atunci când un câine consumă ciocolată. Ciocolata întunecată sau brutarului conține mult mai mult teobromină decât ciocolata de lapte datorită concentrațiilor lor mai mari de cacao și sunt, prin urmare, mult mai periculoase - mai întunecate și mai amare ciocolată, cu atât este mai toxică. Ciocolata albă nu este toxică pentru câini, deoarece, în ciuda numelui său, nu conține niciun cacao. O regulă bună de degetul mare este pentru un câine de 50 de lire, o uncie de ciocolată de brutar este toxică, în timp ce nouă uncii de ciocolată de lapte este toxică. Înțelegerea acestei reguli înseamnă că un câine de dimensiuni medii poate consuma bucăți mici de ciocolată de lapte și nu se îmbolnăvește - este totul despre cantitatea de cacao și Dimensiunea câinelui.

Tratament

Dacă câinele sau cățelul dvs. au consumat ciocolată, o vizită de urgență la VET este importantă critic. Nu există antidot pentru otrăvirea cu ciocolată. Câinii afectați li se oferă un tratament de susținere din medicul veterinar pentru a preveni o absorbție suplimentară a otrăvirii și a eliminării gradului, împreună cu tratamentul simptomatic.

Dacă animalul tocmai a fost observat consumul de ciocolată, medicul veterinar poate alege să provoace vărsături. Dacă timpul a trecut de la ingestia, carbunele activat poate fi administrat pentru a ajuta la prevenirea absorbției suplimentare a teobrominei în sistemul circulator al catelusului. Semnele de șoc sunt abordate cu terapie fluidă, iar neregulile ritmului cardiac, vărsăturile și diareea sunt tratate în mod specific cu medicamente adecvate.

Primul ajutor pentru otrăvirea cu ciocolată

Dacă vă prindeți gustarea catelului pe ciocolată, Inducerea vărsăturilor de îndată ce poți să scapi de otravă. Chiar dacă nu vedeți ciocolata dvs. consumatoare de companie, dar găsiți dovezi suspecte, cum ar fi mestecat up ambalaje de bomboane, este o idee bună să vă aduceți animalul de companie pentru a vomita.

Poate fi periculos să inducem vărsături dacă puiul acționează letargic sau este altfel deshidratat sau bolnav. Atâta timp cât animalul este alertă, puteți folosi vărsături cu 3% peroxid de hidrogen, după cum urmează:

  • În primul rând, hrăniți pupul o masă mică. Având ceva de substanță în stomac, de asemenea, o face mult mai ușor de provocat vărsături.
  • Dați peroxidul de hidrogen PET 3%, una până la două lingurițe pentru fiecare 10 kilograme Pui cântărește. Squirt în partea din spate a limbii animalelor de companie cu un eyedropper, o seringă inutilă sau de curcan. Gustul și spuma de vărsare rapidă în decurs de cinci până la zece minute. Dacă nu funcționează prima dată, puteți repeta o singură dată. Nu dați în mod repetat doze multiple, deoarece acest lucru poate duce la vărsături incontrolabile.
  • Nu dați niciodată sare de câini pentru a induce vărsături.
  • Apelați medicul veterinar pentru instrucțiuni suplimentare după ce animalul și-a golit stomacul. Dacă nu puteți provoca vărsături după câteva încercări, îngrijirea veterinară promptă este și mai importantă.

Cum de a preveni otrăvirea cu ciocolată

Cel mai bun mod de a face față Toxicitate de ciocolată este de a împiedica problema să se întâmple vreodată. Majoritatea câinilor și căței au un dinte dulce, așa că păstrați ciocolata la îndemâna și să fiți în special vigilenți în jurul sărbătorilor. În plus, puteți ajuta la prevenirea otrăvirii cu ciocolată cu unele metode comune de antrenament.

  • Cratează-ți câinele, astfel încât să nu aibă acces la tratamente lăsate peste noapte.
  • Învățați câinele dvs. să "lăsați", astfel încât să puteți controla acțiunile animalelor de companie dacă îl vedeți pentru a gusta pe ciocolată.
  • Discutați cu toți adulții din casă despre menținerea unei zone fără ciocolată pentru a păstra animalele sănătoase.
  • Educați copiii să nu dea niciodată ciocolată animalelor ca un tratament.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Noble, Peter-John M et al. Riscul sporit de expunere la ciocolată canină la Crăciun și PașteÎnregistrarea veterinară vol. 181,25 (2017): 684. DOI: 10.1136 / Vr.104762

  2. Oameni alimente pentru a evita hrănirea animalelor de companie. Centrul de control al otrăvurilor animalelor ASPCA

  3. Cortinovis, Cristina și Francesca Caloni. Articole alimentare de uz casnic toxice pentru câini și pisiciFrontiere în știința veterinară vol. 3 26. 22 martie. 2016, DOI: 10.3389 / FVETS.2016.00026

  4. Bates, N. și colab. Întrebări frecvente în Toxicologia VeterinarăJurnalul de Practică Animală mică, vol 56, nu. 5, 2015, pp. 298-306. Wiley, DOI: 10.1111 / JSAP.12343

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata otrăvirea cu ciocolată la câini