Câinii pot mânca arahide?

Fata de hrănire cu animale de companie unt de arahide pe podea camera de zi

Răspunsul scurt este da. Arahide, spre deosebire de alte nuci, nu sunt toxic pentru câini. Ca și în cazul oricăror alimente noi, este întotdeauna înțelept să-l introduceți la câinele dvs. încet, astfel încât să puteți determina cu ușurință dacă câinele dvs. are o alergie sau orice problemă digerați-le.

Ce fel de arahide sunt în siguranță pentru câinele meu?

Ca și în cazul tuturor, moderarea este cheia. Câteva arahide sunt în siguranță pentru caini să mănânce. Arahidele și untul de arahide pot fi o sursă excelentă de proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru câinele dvs. Cu toate acestea, câinii au un timp mai dificil digestând grăsime. O concentrație ridicată de grăsime poate provoca probleme de stomac, inclusiv vărsături, diaree, oboseală și inappetență.

Dacă vă hrăniți peanuturile câinilor, este mai bine să le oferiți nuci nefolostate, nesalterate care sunt brute, fierte sau uscate prăjite. De asemenea, doriți să evitați să le dați arahidele cu cochilia. Cojile pot fi un pericol de sufocare și pot provoca iritarea când este înghițită.

Ce fel de unt de arahide este sigur pentru câinele meu?

În timp ce majoritatea mărcilor de unt de arahide sunt sigure pentru câini, nu toate tipurile de unt de arahide sunt sigure. Ca și cu arahidele, untul de arahide și un câine de unt de arahide tratează ar trebui să fie hrănit cu moderatie alături de o dietă echilibrată sănătoasă. Încercați să puneți un unt de arahide pe măr Pentru un tratament sănătos.

Avertizare

Unele branduri de unt de arahide conțin un ingredient numit xylitol, care este toxic pentru câini și chiar consumul de cantități mici pot fi fatale. Verificați întotdeauna eticheta înainte de a vă oferi untul de arahide de câine și nu le dați dacă xilitolul este listat în ingrediente. De asemenea, doriți să evitați untul de arahide cu ciocolată.

Untul de arahide fără xilitol sau ciocolată este un minunat tratament și majoritatea câinilor o iubesc. Iată câteva sfaturi despre cum să utilizați untul de arahide pentru câini

  • Medicamente: Când vă medicați câinele dvs., ascundeți-l într-o cantitate mică de unt de delicios de arahide
  • Îmbogățirea: răspândiți unii într-o jucărie puzzle ca un kong. Acest lucru vă va oferi câinele cu îmbogățire și vă va ajuta să le păstrați distrați pentru o vreme. Puteți chiar să vă înghețați jucăriile de puzzle pentru a fi mai dificil pentru câine.
  • Distracție: Deoarece mulți câini iubesc untul de arahide, poate fi un tratament de mare valoare pentru a ajuta câinele să se simtă mai confortabil și să creeze asociații pozitive cu experiențe Mulți câini nu se bucură, cum ar fi tanuri de unghii și băi. De exemplu, răspândirea unui unt de arahide pe țiglă din cadă pentru ca câinele dvs. să lingă.

Ce este xylitol?

Xylitol este o substanță naturală care este utilizată pe scară largă ca înlocuitor de zahăr. Chimic, este un alcool de zahăr și găsit în mod natural în fructe de padure, prune, porumb, ovăz, ciuperci, salată, copaci și alte fructe. Se folosește în mod obișnuit în multe gingii de mestecat, monetări, pastă de dinți și într-un unt de arahide. Deși xylitolul este în regulă pentru consumul uman, este extrem de toxic pentru câini. Chiar și cantități mici de xilitol pot provoca hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge), convulsii, insuficiența hepatică sau chiar moartea la câini. Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie a consumat un produs care conține xilitol, vă rugăm să contactați imediat linia de asistență medicală veterină sau otravă (800-213-6680).

Cainii pot avea alergii de arahide?

La fel ca oamenii, câinii pot avea și alergii de arahide. Deși alergiile de arahide sunt mai puțin frecvente la câini, este încă bun să fii conștient de simptome.

Aceste alergii pot fi ușoare până la severe. Simptomele unei reacții alergice pot include pielea roșie și mâncărimală, lingerea excesivă a pielii, a petelor chel, agitație și în cazuri severe, dificultăți de respirație.

În concluzie, arahidele pot fi administrate câinilor ca o tratare ocazională, cu condiția ca acestea să fie proaspete, nesoluționate și nesalterate. Dacă este prima dată câinele dvs. pentru a mânca arahide, dați doar câteva pentru a vedea cum răspunde câinele dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca arahide?