Câinii pot mânca cereale?

câine caută la cereale

Cereale este un mic dejun ușor, ieftin, astfel încât, dacă vă bucurați de un brand nutritiv de fulgi sau de tărâțe sau un iubit de copii cainele tau.

Câinii pot mânca cereale?

Când vine vorba de cereale, nu există o regulă tare și rapidă asupra consumului câinelui, deoarece fiecare varietate conține diferite ingrediente. Cu toate acestea, în timp ce poate fi bine ca copilul tău să-și furiscă prietenul cu patru picioare o mână de Cheerios din când în când, cereale care conțin ingrediente potențial toxice la câini, cum ar fi ciocolată, stafide, sau nuci, sunt întotdeauna un nu-nu.

Dacă vă oferiți cerealele de câine, ar trebui să fie întotdeauna dată în mod strict și veți dori să rămâneți la soiuri de zahăr judiciar, care au mai multă valoare nutrițională și mai puțină dulceață și umpluturi. Aceste tipuri de cereale pot avea chiar și unele beneficii pentru sănătate pentru câinele dvs., cum ar fi ajutarea la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului și chiar și creșterea energiei poochei.

Avertizare

Proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți de faptul că conținutul ridicat de fibre în unele dintre cerealele sănătoase nu poate fi ușor pentru fiecare câine să digerați.

Dacă câinele tău gărește câteva piese de cereale care au căzut pe podea la micul dejun, este probabil bine - dar, în cea mai mare parte, veți dori să oferiți cereale, deoarece produsele lactate cum ar fi laptele nu stau bine cu fiecare Câine - și, ca vârsta câinilor, toleranța lor pentru lactate și lactoză continuă să scadă.

Este cereale sănătoase pentru câini?

Deși există o mână de cereale care sunt considerate nutritive atât pentru oameni, cât și pentru câinii lor, în cea mai mare parte, cereale nu împachetează același pumn nutrițional pentru pooch-ul tău. Cu toate acestea, unele tipuri de cereale, cum ar fi ovaz (realizată cu apă), poate fi recomandată ocazional de către veterinari pentru a vă ajuta câinele cu probleme digestive cum ar fi constipația și poate fi servită ca un tratament rar, cu binecuvântarea medicului veterinar.

În plus, deși multe cereale sunt fortificate cu vitamine și minerale considerate benefice pentru oameni, câinele dvs. ar trebui să mănânce o mulțime de cereale pentru acele vitamine și minerale pentru a face un impact - și nu ar fi niciodată o idee bună să vă oferiți câinele dvs. cantitatea semnificativă de cereale, chiar dacă este "sănătoasă" varietate, din cauza riscului ridicat de tulburări de burtă. În timp ce unele cereale sunt bine de oferit ca un tratat ocazional, cereale nu ar trebui să înlocuiască niciodată dieta obișnuită a animalului de companie, deoarece conținutul său ridicat de cereale înseamnă că nu este deosebit de hrănitoare pentru puii. Multe cereale au tendința de a fi prelucrate cu aditivi care fac ca micul dejun să fie mult mai puțin hrănitoare atât oamenilor, cât și pentru omologii lor canine.

Vestea bună este că, deoarece cele mai multe cereale sunt relativ scăzute în grăsimi și calorii, nu este posibil să promoveze creșterea în greutate în animalul dvs. de companie, atâta timp cât oferiți cereale în mod moderat.

Pericole de cereale pentru câini

Când vine vorba de cereale cu un conținut ridicat de zahăr sau orice branduri care conțin ciocolată sau alte ingrediente toxice, cum ar fi stafidele sau piulițele, aceste soiuri ar trebui să fie întotdeauna în afara limitelor dvs. de companie. Exemple de cereale care nu sunt doar nesănătoase, dar potențial nesigure, pentru câinele dvs. sunt cereale care au peste 10 grame de zahăr pe servire, și chiar această cantitate poate fi prea mult. Cerealele zaharoase pot provoca simptome de primejdie digestivă în animalul dvs. de companie, cum ar fi diareea, consumând cereale care conțin ciocolată sau stafide ar putea fi potențial morți.

Consumul pe termen lung de cereale zaharoase ar putea provoca, de asemenea, obezitate în animalul dvs. de companie, pe lângă creșterea riscului lor de boli grave cum ar fi pancreatita. La fel ca oamenii, prea mult zahăr poate provoca, de asemenea, probleme dentare la câini, inclusiv decăderea dinților și pierderea dinților, iar cerealele este adesea un vinovat pentru degradarea dentară, deoarece mărcile mai dulci pot obține lipicioase și se agăță de dvs dinții câinelui.

În funcție de dimensiunea animalului de companie și de cereale în cauză - există, de asemenea, o șansă ca acest mic dejun popular să poată fi un pericol de sufocare. Uneori, bucățile de cereale pot aglomera, mai ales dacă sunt deja înmuiate în lapte, care pot fi atât dificil pentru câinele dvs. să înghită, cât și pentru a avea potențialul de a se depune în tractul digestiv al animalului dvs. de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Oameni alimente pentru a evita hrănirea animalelor de companie. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor

  2. Craig, J.M. (2019), Intoleranța alimentară la câini și pisici. J Animale mici, 60: 77-85. https: // Doi.Org / 10.1111 / JSAP.12959

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca cereale?