Câinii cu bombe-sniffing tocmai a devenit chiar mai bună prin analiza vaporilor

Instruirea câinilor de detectare a explozivilor ar putea fi îmbunătățită prin analizarea câinilor de vapori detectați în timp real, potrivit unui nou studiu.

Vă întrebați vreodată cum și de ce câinii sunt utilizați pentru a detecta bombe? Totul se odihnește pe nasul lor. Acum, știința ajută explozivii canini să facă o treabă și mai bună în rolul lor de salvare a vieții.

Câinii au un miros de miros care este despre 100x ori mai puternic decât cel al unui om. Din acest motiv, ele sunt considerate cea mai fiabilă sursă de explozivi în orice număr de situații. Dar, există întotdeauna loc pentru îmbunătățire.

În A studiu recent Publicat în Societatea Americană Chemical& # 8216;s revista Chimie analitică, Cercetătorii dezvăluie că o pregătire mai nouă și mai riguroasă a caninilor și a manipulatorilor lor ar putea rezulta după efectuarea analizei în timp real a mirosurilor canini detectarea atunci când acestea sunt expuse la explozivi.

Bomb Sniffing Studiu de câine

Câinii de detectare explozivă sunt instruiți pentru a detecta mirosurile din substanțe chimice, cum ar fi nitroglicerina, TNT și altele. Această detectare a mirosului este un prim pas crucial în procesul de apărare împotriva atacurilor cu aceste arme (cum ar fi atacurile teroriste, care folosesc frecvent aceste substanțe chimice).

LEGATE DE: Nou 12 milioane de dolari t.S.O clădire pentru câinii de sniffing cu bombă

Problema până acum a înregistrat cum să furnizeze o vapori de concentrație scăzută a acestor componente în timpul sesiunilor de instruire. Este periculos să producă sau să emită aceste substanțe chimice în orice măsură, dar trebuie făcut dacă câinii vor învăța să le recunoască.

Bomba Sniffing Dog de poliție la datorie
Bomba Sniffing Dog de poliție la datorie.

Când eșantioanele din diferite explozivi se amestecă în aer în aer și contaminate încrucișate, acest lucru poate modifica rezultatele și confunda atât câinii, cât și pe stivuitorii lor. Pentru a obține o prindere în această problemă, echipa (condusă de Ta-Hsuan Ong) a stabilit pentru a obține o mai bună înțelegere a mirosurilor tuturor componentelor conținute în explozivi, care au declanșat reacția unui câine.

Oamenii de știință au dezvoltat un spectrometru de analiză a vaporilor în timp real. Acest spectrometru a măsurat mai precis dispozitivele de vapori pe care explozivii emite și care declanșează răspunsul câinilor de detectare.

Interesant, acest spectrometru a ajutat de fapt ca câinii să-și dovedească exactitatea chiar mai departe. În timp ce inițial a crezut că câinii făceau greșeli prin identificarea "blank-urilor" ca explozivi, acest spectrometru a detectat de fapt vaporii din semnele care au fost rezultatul contaminării încrucișate. Deci, câinii au detectat cu exactitate materiale explozive, chiar dacă mânerele umane au crezut eșantioanele care să fie libere de substanțe chimice.

Pe baza acestor descoperiri, oamenii de știință sugerează acum că această analiză de vapori în timp real va fi utilizată pentru a ajuta la diferențierea erorilor caninei de contaminare încrucișată și alte probleme care apar în timpul antrenamentului.

Această știință va contribui doar la asigurarea unei precizări îmbunătățite în rândul unităților canine de bombă, care sunt deja standardul de aur în detectarea explozivilor așa cum este.

Citiți următorul: Labrador Retriever instruit de deținuții acum mirosi incendiile de incendii

Referinţă:

  1. Ta-Hsuan Ong, Ted Mendum, Geoff Geurtsen, Jude Kelley, Alla Ostrinskaya, Roderick Kunz. Utilizarea analizei de vapori spectrometrică de masă pentru a îmbunătăți eficiența de detectare a explozivului canin. Chimie analitică, 2017; 89 (12): 6482 DOI: 10.1021 / ACS.analchem.7B00451
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii cu bombe-sniffing tocmai a devenit chiar mai bună prin analiza vaporilor