De ce câinii dorm atât de mult?

De ce câinii dorm atât de mult

Luni dimineața este momentul în care majoritatea oamenilor suferă de blues, mai ales când vine vorba de trezirea devreme pentru a merge la muncă. La un moment ca acesta, un amuzant dintr-un prieten blană este cu adevărat binevenit și vă propulsează în acțiune. Cu toate acestea, o mare parte din această apreciere este de scurtă durată atunci când vă plac cu ușurință la caninul dvs. curbați pe covor sau sub masă, luând unul din somnul său în timp ce aveți nevoie să vă confruntați cu ziua. Te simți mai mult agravată când, la întoarcerea de la locul de muncă, pooch-ul este încă să se rătăcească. Te face să te întrebi - de ce dormi câinele meu atât de mult?

Vestea bună este că nu sunteți singuri în această lume pentru a pune această întrebare. De fapt, puteți fi siguri că, mai devreme sau mai târziu, această întrebare este obligată să pop în mintea fiecărui câine. Acest lucru se datorează proclivității caninei pentru a dormi - indiferent de ce timpul zilei poate fi, câinii au o cale de a se târî în cele mai înalte și mai confortabile paturi disponibile și să se așeze pentru un pui de somn.

În comparație cu ființele umane, câinii dorm mai mult timp, dar în același timp au și somn reglementat, datorită cărora se trezesc la intervale frecvente. De obicei, un câine cheltuiește 50% din orice zi datorită, 30% din el și restul de 20% din anumite activități fizice. Desigur, acest lucru ar putea varia ușor în funcție de scopul că canina este menită să servească, în care un câine de salvare sau un a câine de fermă ar fi mult mai activ decât unul care trăiește ca un animal de companie într-o casă.

De ce câinii dorm foarte mult

Acestea fiind spuse, există și alți factori care joacă un rol seminal în determinarea numărului de ore de somn pentru un câine și unele dintre acestea sunt discutate după cum urmează:

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de câine

Cât de vechi este canina ta?

Ca și bebelușii umani, puii tind să doarmă foarte mult. În timp ce se trezește, ele sunt un epitome de energie și petrec fiecare minge de trezire pe o activitate fizică riguroasă. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că de îndată ce se simt obosiți, ei se prăbușesc din epuizarea pură la acel loc și la adormire în cel mai scurt timp. Modelele de somn devin mai reglementate ca Câinii îmbătrânesc și caninele tind să încetinească ca parte a îmbătrânirii. Deci, este perfect normal ca un câine de îmbătrânire să-și petreacă majoritatea dintre anii ei amurg să se rătăcească în mod pașnic într-un loc bine ales și confortabil.

Este canina ta mare sau mică?

Dificil, deși ar putea fi să creadă, durata somnului este, de asemenea, determinată de mărimea caninului. La acest efect, rasele mai mari ca Păstoriștii germani și Retrieveri de aur ar cheltui mai multe ore de dormit în comparație cu rasele mai mici, cum ar fi Corgis și Cocker Spaniol.

În medie, un câine mai mare ar avea tendința de a petrece cât mai multe 18 ore snoizând în comparație cu 14 ore, care este standardul pentru alții Câini de dimensiuni mai mici. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care câinii mai mari sunt o opțiune convenabilă dacă aveți nevoie de un apartament de companie; Deoarece ei păstrează sănozze în cea mai mare parte a zilei, nu există nici o chestiune de vecini care se tulbură din cauza activității sau lătratului neîncetat.

Care rasă este câinele tău?

Indiferent dacă câinele dvs. este o rasă de lucru sau nu este ceva care poate determina de fapt numărul de ore pe care un câine doarme în timpul zilei. Câini de fermă, câini de salvare, subțire și așa mai departe aparțin rasei de lucru în care sunt obligați să rămână conștienți și să alerteze în timpul în care sunt la datorie. Astfel de câini sunt relativ mai activi și, prin urmare, tind să doarmă mult mai puțin mai mică.

În comparație, câinii care stau acasă ca animale de companie tind să conducă un stil de viață sedentar și, prin urmare, petreceți multe ore de dormit din plictiseală. Ca și oamenii, câinii au nevoie, de asemenea, de stimulare mentală și fizică care să le păstreze angajați și să trezească. Un câine care ar putea să se simtă plictisit este probabil să doarmă în cea mai mare parte a zilei, în timp ce este atras în jocuri și activități, ar petrece destul de mult timp în mișcare.

Știați că câinii au un model de dormit?

Spre deosebire de oameni care se întâmplă să fie traverse adânci, caninii sunt cel mai bine descriși ca traverse flexibile în care pot dormi oriunde doresc și ori de câte ori doresc, dar încă reușesc să se trezească instantaneu.

Câinii au un model de dormit în care, mai degrabă decât să se bucure de somn prelungit, continuând timp de cel puțin 8 ore în timpul nopții, caninul doarme pentru mai multe durate scurte de somn punctate în întreaga 24 de ore. Somnul prelungit implică faptul că oamenii cheltuiesc 25% din timp în timp ce câinii petrec doar până la 10% în acest stat. Este de a compensa REM pierdut că câinii tind să doarmă mai frecvent și, prin urmare, pentru mai multe ore.

Ce zici de evenimentele care schimbă viața?

Amabilitatea incertitudinii vieții, uneori toată lumea trebuie să facă față unor evenimente fără precedent, cum ar fi moartea unui iubit, care se deplasează într-un loc nou sau într-o casă nouă, iar oaspeții care stau cu dvs. pentru o durată prelungită. Toate acestea sunt obligate să aibă un impact asupra comportamentului câinelui dvs. deoarece, după toate acestea, sunt evenimente în schimbare de viață și câinele dvs. are nevoie de timp să se adapteze la ei.

Deoarece câinii prin natura lor sunt Creaturi loiale, Orice eveniment care schimbă viața poate provoca o răsturnare în viața lor. Ei se scufundă într-o depresie și tind să se bazeze pe somn ca o modalitate de a se recupera până când au acceptat situația. Ori de câte ori există un eveniment în schimbare de viață care perturbă rutina normală a caninului, pooch-ul dvs. este probabil să fie deranjat și va încerca să-l doarmă. În aceste circumstanțe, ONU-ul este pe dvs. ca proprietar să realizeze suferința interioară a câinelui și să extindă sprijinul pentru ao ajuta să facă față traumei și să se recupereze de la ea.

Când este timpul să începeți îngrijorarea?

Ca proprietar conștiincios al câinelui dvs. de companie, sunteți obligat să fiți conștienți de modelul său de somn, motiv pentru care este mai ușor să se descurce chiar și cea mai mică schimbare. Deviația câinelui dvs. de la modelul său de somn reglementat ar deveni evident printr-o serie de sugestii subtile, cum ar fi nu sunteți interesați să jucați deloc, nu veniți la ușă să vă salute și să nu vă interesați de gătitul dvs.

În afară de acestea, un alt semn că ceva ar putea fi greșit este atunci când câinele dvs. continuă să se rătăcească pentru întinderi lungi, fără a se ridica la fel ca ea obișnuită. Lethargy în această măsură nu este un comportament natural câine și este o indicație puternică că trebuie să începeți îngrijorarea. Dacă acest lucru continuă, o vizită la medic veterinar este cu siguranță în ordine.

Condiții medicale care induc somnul la câini

Orice schimbare drastică a modelului de somn al câinelui dvs. solicită o verificare medicală aprofundată, deoarece ar putea exista o problemă care poate fi inducerea somnului. Unele afecțiuni medicale care ar putea provoca pooch-ul dvs. să se simtă somnoros 24/7 sunt -

  • Depresie - Această stare de spirit scufundată este la fel de comună în rândul câinilor, așa cum se întâmplă printre oameni. Denumită depresie canină, incidența sa ar putea fi atribuită unei varietăți de factori variind de la dezechilibrul chimic cauzat de neuroni la un eveniment care schimbă viața. Câinii durează mult timp pentru a accepta ceea ce s-ar fi întâmplat și, ca urmare, alunecă în depresie, simptomele fiind prelungite somn, letargie și scăderea poftei de mâncare.
  • Hipotiroidismul - uneori glanda tiroidă din canin ar putea să nu poată potrivi cerințele corpului de hormoni și acest lucru are un impact negativ asupra activității metabolice. Când se întâmplă acest lucru, câinele dvs. este probabil să afișeze mai multe simptome, altele decât somnul excesiv, și anume tulburările pielii, creșterea în greutate inexplicabilă, Pierderea parului, și aversiunea bruscă la vreme rece.
  • Diabet - Anumite rase de canină sunt deosebit de predispuse la diabet zaharat, cum ar fi Pudele și schnauzers, ca să nu mai vorbim de câini de sex feminin care sunt obezi. În afară de a dormi prea mult, a Dog Diabetic ar urina frecvent și, de asemenea, suferă de orbire.
  • Contagiuni - Rabia și virusul diferitelor tipuri ar putea determina câinele dvs. să doarmă prea mult și să nu se simtă deloc deloc. În plus față de a lua o taxă pe Sănătatea Pooch, Acestea sunt, de asemenea, extrem de contagioase, adică căutând tratament imediat este o necesitate.

Ultimul cuvânt

Din toți acești factori, este evident că câinii dorm foarte mult, dar s-ar putea datora o varietate de factori. Uneori, câinele ar putea părea să se rătăcească când de fapt ar putea fi pe deplin alertă și să stea la cel mai mic zgomot. În alte momente, ar putea dormi prea mult din plictiseală și tot ce are nevoie este o stimulare mentală și fizică de a fi scuturați din somn. Cu toate acestea, ar putea exista și probleme mai grave la joc, în special preocupările legate de sănătate, iar acestea sunt aspecte pe care trebuie să le îndepliniți.

Ceea ce face ușor de a face distincția între somnul regulat și snooze legate de sănătate este diferența de model. Orice întrerupere a modelului regulat de somn ar trebui să seteze clopotele de alarmă să sune pentru dvs. și este timpul să vă supuneți Pooch la o verificare amănunțită. Dacă ciclul de somn continuă să fie la fel de reglementat ca niciodată, atunci tot ce trebuie să faceți este să aranjați o anumită activitate ca o vânătoare de comori sau o joacă în aer liber și să vă angajați poochia pentru a vă deplasa somnul.

Surse:

  1. Robert Digiacomo, Ar trebui să-mi las câinele meu să doarmă târziu în fiecare zi?, Clubul american Kennel
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii dorm atât de mult?