Cât de mult dormi melcii?

Giant melc de teren pe podea

Unele animale de companie sunt la fel de lente ca Sloths Deci, poate fi dificil de spus dacă sunt în viață. Melcii sunt un astfel de animal pe care unii proprietari de animale de companie au un timp greu de determinat dacă dorm sau nu. Este important să știți dacă melcul dvs. dormește sau face altceva care este mai mult mai mult, pentru a se asigura că carcasa sa este adecvată, totuși.

Dormi melcii?

Melcii dorm, dar nu foarte mult. Nu sa știut cum un melc doarme până în 2011, când cercetătorii canadieni au studiat melci de iaz și au descoperit că fac, de fapt, un stat asemănător somnului. Cele opt melci de iaz în studiu au dormit intermitent într-un model care repetă la fiecare două până la trei zile, spre deosebire de ciclul de 24 de ore pe care majoritatea animalelor îl folosesc. Aproximativ șapte perioade de dormit timp de 21-23 minute la un moment dat au avut loc într-o perioadă de 13 ore. Acest model de dormit a fost apoi urmat de 33-41 ore de activitate înainte de a repeta. Timpul zilei nu părea să joace un rol în momentul în care au apărut melodiile de dormit. Diferite specii de melci pot avea modele diferite de dormit, dar nu au fost studiate. Acest lucru este comparat cu oamenii care doarme timp de șapte la opt ore la fiecare perioadă de 24 de ore și de obicei noaptea.

Cum să spui dacă melcul tău dormește

Studiul de melc de iaz a arătat că melcii au avut un picior relaxat, manta și tentacule, iar radula (limba) nu a apucat nimic când erau într-o stare asemănătoare somnului. Coaja se poate flopa datorită mantalei relaxate, dar melcii de dormit nu au crescut în cochilii lor. A existat, de asemenea, un răspuns redus la atingere și la alimente. Deoarece melcii dorm pentru scurt timp de aproximativ 20 de minute la un moment dat, dacă după ce se uită la ea și încă nu poți spune dacă dormește, așteptați pur și simplu o jumătate de oră și vezi dacă este mai alertă.

Cât timp trăiesc melcii?

În timp ce melcul tău poate pur și simplu să dormi, este, de asemenea, important să-ți amintești cât timp un melc trăiește de obicei. Dacă aveți un melc de grădină sălbatic pe care l-ați găsit în curte, speranța de viață este de obicei mai mică de cinci ani, dar nu este, de asemenea, nemaiauzită să trăiască în două cifre în captivitate. Mai mari melci de teren ca gigant melci de teren african sunt de asemenea de așteptat să trăiască pentru a fi de cel puțin 10 ani sau mai mulți ani. În funcție de speciile de melc și cât de vechi a fost atunci când ați primit-o (pe care nu o cunoașteți întotdeauna dacă ați găsit-o în grădină), melcul dvs. poate fi doar în îngrijirea dvs. pentru o perioadă scurtă de timp sau ați putea fi Bucurați-vă de micul dvs. gastropod pentru următorul deceniu sau mai mult.

Cum să treziți un melc de dormit

Dacă din anumite motive trebuie să vă treziți melcul de dormit, mâncând-o este cea mai bună modalitate de a-l provoca. Punerea alimentelor în fața feței sale poate, de asemenea, să o trezească, dar acest răspuns nu poate funcționa, precum și atingerea melcului. Nu ar trebui să luați niciodată un melc de coajă, indiferent dacă dormi sau trezesc, totuși, deoarece acest lucru poate deteriora mantaua și chiar provoacă moartea. O lovitură delicată sau zgârietură va fi suficientă. Din moment ce melcii dorm doar timp de aproximativ 20 de minute la un moment dat, este pur și simplu cel mai bine să-i aștepte să se trezească pe cont propriu.

Face melcii hibernare sau estivate?

Dacă melcul dvs. a dormit mai mult de 24 de ore, este estivarea sau hibernarea. Unele specii de melc vor intra în hibernare dacă ajung prea rece și uscați. Acest lucru apare de obicei în timpul iernii în melci sălbatici. Ritmul cardiac va scădea și pot părea că au murit, dar ei sunt de fapt doar conservarea energiei lor. Unele melci de teren pot hiberna de până la trei ani, deși acest lucru nu este același cu somnul. Această hibernare lungă este, de asemenea, o indicație că mediul dvs. melc este prea rece și uscat. Încălzirea incintei și adăugarea unor umiditate ar trebui să-ți trezească melcul de hibernare.

Pe de altă parte, dacă carcasa dvs. este prea caldă și uscată, melcul poate intra în estimare. În sălbăticie, acest lucru apare în timpul verii, dar dacă incinta dvs. nu are umiditate și este prea caldă, acest somn lung poate începe. O acoperire de mucus poate fi vizibilă ca dovadă a încercării melcului de a se proteja de căldura uscată - aceasta este o indicație pe care trebuie să o aveți răciți în jos incinta. Unele specii de melci vor urca, de asemenea, în substratul lor în timpul estimării. Dacă carcasa dvs. de melc este între idealul 65 și 80 de grade Fahrenheit, nu trebuie să vă așteptați să vedeți hibernarea sau estivarea melcului.

Ce ar trebui să știți înainte de a obține un melc de animale de companie
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Dovezi comportamentale pentru o stare de somn de somn într-un molusc de pulmonare, Lymnaea Stannalis (Linnaeus), publicat pentru prima dată online 9 februarie 2011. Jurnalul de Biologie Experimentală 214, 747-756 (2011) DOI: 10.1242 / JEB.050591

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de mult dormi melcii?