Toxicitatea de struguri și raisin la câini

Câine și struguri

De mult timp, nu era cunoscut cât de nocivi struguri și stafide au fost la câini. În ultimii ani, sa raportat că strugurii și stafidele pot fi otrăvitoare pentru câini, provocând chiar și fatalități dacă tratamentul nu este instituit. Acest articol va discuta despre cum să identifice toxicitatea strugurilor și stafidei, semnele clinice văzute, tratamentul disponibil, modul de prevenire a expunerii la aceste alimente potențial periculoase și alternative mai sigure.

Evitați hrănirea acestor oameni alimente la câinele dvs

Ce este toxicitatea strugurilor și stafidei?

Cu ani în urmă, Centrul de control al otrăvurilor ASPCA (APCC) a creat o bază de date numită baza de date APCC ANTOXTM. Acesta este un sistem computerizat care conține aproximativ 500.000 de afecțiuni medicale legate de animale. Această bază de date permite medicilor veterinari să identifice rapid expunerile substanței toxice, să recunoască semnele clinice și să administreze un tratament adecvat. APCC a reușit să urmărească cazurile în acest registru, asemănările în condițiile medicale animale la nivel național pot fi înregistrate, iar sindroamele pot fi identificate.

În 1999, APCC a început să observe o tendință la câinii care au mâncat struguri sau stafide. Aproape toți câinii au dezvoltat acute insuficiență renală. După cum au fost raportate mai multe cazuri, au fost generate suficiente date în baza de date pentru a ajuta medicul veterinar să identifice și să trateze câinii la risc. În toate cazurile, ingredientele pentru insuficiența rinichi acută potențială au fost aceleași, struguri și stafide. Nu pare să conteze unde provin strugurii sau stafidele, toate au provocat aceeași problemă. De asemenea, suma ingerată a fost variabilă, iar cazurile nu au fost din nici o zonă specifică, dar au fost raportate în Statele Unite.

Nu se știe ce face strugurii și stafidele toxice pentru câini. Strugurile de struguri și stafide au fost testate pentru pesticide, metale grele, cum ar fi zinc sau plumb și contaminanți fungici. Data TOD, aceste elemente nu au fost găsite pentru a provoca toxicitate de struguri și stafide. În cazurile în care strugurii au fost crescuți în metri private, sa confirmat că niciunul dintre aceste produse nu a fost utilizat.

Avertizare

Dacă câinele dvs. a ingerat struguri sau stafide, indiferent de suma, căutați imediat atenția veterinară!

Simptomele de ingestie de struguri și raisin la câini

  • Vărsături
  • Diaree
  • Anorexie
  • Letargie
  • Durere abdominală
  • Deshidratare
  • Creșterea aportului de apă
  • Tremor
  • Reducerea producției în volumul de urină (oliguria)
  • Nici o producție de urină (anuria)

Cei mai afectați câini vor dezvolta vărsături și / sau diaree în termen de șase până la douăsprezece ore de ingerarea strugurilor sau a stafidelor. Alte semne includ letargie, anorexie, durere abdominală, slăbiciune, deshidratare, polidipsia și tremore. Laboratorul va dezvălui creșteri ale nivelului enzimelor renale foarte devreme. Pot fi, de asemenea, creșteri ale glucozei serice, enzimele hepatice, enzimele pancreatice, calciul seric sau nivelurile fosforului seric. Dacă insuficiența renală netratată, oligurică sau anurică se va dezvolta în termen de 24-72 ore de expunere. Odată ce rinichii nu mai produce urină, prognoza este gravă și majoritatea câinilor fie mor sau sunt uman eutanass.

Tratament

Decontaminarea gastrointestinală ar trebui să înceapă cu promptitudine după ingestie. Inducerea vărsăturilor va fi efectuată inițial urmată de administrarea cărbunelui activat, care leagă toxina și îl îndepărtează de la corp. Atunci când cantități mari de struguri sau stafide au fost ingerate în decurs de 12 ore sau în cazurile în care vărsăturile și / sau diaree au fost dezvoltate în mod spontan, se recomandă o terapie cu fluid agresivi timp de minimum 48 de ore. Funcția renală și echilibrul fluidului sunt monitorizate în timpul administrării fluidului. Câinii care nu produc multă urină pot fi stimulați să producă mai mult cu anumite medicamente. Câinii care nu au nici o producție de urină sunt puțin probabil să supraviețuiască, cu excepția cazului în care se efectuează dializă peritoneală sau hemodializa. Chiar și în acest caz, prognosticul este păzit.

Prevenirea

Educarea tuturor în gospodărie pe pericolele strugurilor și a stafidelor este crucială. Urmăriți-vă câinele foarte îndeaproape pe plimbări, pentru a vă asigura că nu iau lucruri care pot reprezenta un risc de sănătate. Nu permiteți altora să vă ofere câinele dvs. să trateze că nu vă aprobă. Păstrați câinele departe de produsele alimentare care conțin struguri sau stafide, cum ar fi granola, mixul de traseu și smoothies cu struguri.

Alternative mai sigure

Există câteva fructe pe care câinele dvs. îl poate mânca în siguranță:

  • Bananele (bananele înghețate pot provoca mai puține mizerie)
  • Mere (asigurați-vă că scoateți miezul)
  • Zmeură

Înainte de a schimba dieta câinelui, vă rugăm să verificați cu medicul veterinar pentru a vă asigura că acest lucru este potrivit pentru sănătatea lor generală.

Referințe

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Toxicitatea de struguri și raisin la câini