Otrăvire de nicotină în animale de companie

câine fericit

Din fericire, nu trebuie să ne facem griji pentru fumatul nostru de animale, dar sunt încă în pericol pentru expunerea la nicotină și, prin urmare, sunt expuși riscului de toxicitate de nicotină datorită produselor prezente în mediul lor.

Ce este otrăvirea cu nicotină?

Otrăvirea cu nicotină se referă la toxicitatea legată de produsele de nicotină. Câinii și pisicile, ca și oamenii, au numeroși receptori de nicotină pe parcursul sistemelor lor nervoase care funcționează în mod normal în circumstanțe normale. Dacă acești receptori sunt suprasolicitați prin expunerea la nicotină excesivă, simptomele se dezvoltă.

Nicotină toxicitate In câini și pisicile este mai frecventă decât majoritatea oamenilor cred și a devenit mai răspândită în ultimii ani cu țigări electronice și nicotină lichidă pură. Nicotina se găsește într-o varietate de surse, în principal țigări, trabucuri, tutun, tutun de mestecat, gumă de nicotină, inhalatoare de nicotină, patch-uri nicotine nicotină spray nazal și insecticide nicotine. Este important să menționăm că guma de nicotină conține, de obicei, îndulcitorul xilitol, care este, de asemenea, toxic pentru animale de companie.

Gradul în care animalele noastre sunt afectate de nicotină depinde de cât de mult este ingerat și greutatea animalului. Simptomele au fost raportate la doze la fel de scăzute ca 1 mg / kg (miligram pe kilogram de greutate corporală) și doza medielă medietală la câini este de 9 ani.2 mg / kg.

Țigara medie (în funcție de marcă și de amestec) conține 9-30 mg de nicotină și nicotina devine concentrată în fundul țigărului, astfel încât o țigară deja afumată poate fi în continuare foarte periculoasă. E-țigaretele sunt dispozitive acționate cu baterii care utilizează un cartuș care conține o soluție formată din diluant și nicotină. Cartușele plastice subțiri care sunt ușor de mestecat, iar soluția "E-suc" aromată este o combinație periculoasă. Fiecare cartuș conține oriunde de la 6 mg la 24 mg de nicotină.

Nicotina poate fi toxică chiar și atunci când este administrată în cantități mici la pisici și câini. Chiar și 5 mg de nicotină poate fi toxic pentru canini mai mici. Este dificil să se stabilească dacă o gumă de nicotină sau un plasture cauzează toxicitate, deoarece acest lucru poate depinde de dimensiunea animalului dvs. de companie și dacă mestecă plasturele sau guma înainte de înghițire.

Semne de otrăvire de nicotină la câini

Simptomele se pot dezvolta rapid și depind de cantitatea și tipul de nicotină ingerat în raport cu dvs Greutatea corporală a pisicii sau a câinelui. Simptomele apar în general în decurs de 30 până la 60 de minute de ingerări, dar uneori pot fi amânate câteva ore. Acest lucru poate pune viața pe animalele de companie, deci contactați imediat medicul veterinar dacă observați aceste simptome.

Inițial, ați putea vedea că animalul dvs. de companie este hiperactiv sau acționând supraexplicat. S-ar putea, de asemenea, să înceapă să strică, să experimenteze vărsături sau diaree, sau chiar arata ca au probleme cu respirația. La doze mai mari sau pentru expuneri mai lungi, animalul dvs. de companie ar putea arăta semne de slăbiciune, începe să se răsucească sau să aibă tremururi musculare și convulsii, au o ritm cardiac ridicat, colaps și chiar mori.

Păstrați un ochi pentru hiperactivitate, drooling, elevi constricți, vărsături, diaree, tremur / răsucire, incoordonare și / sau poticnire, Convulsii, respirație anormală și colaps.

Odată ce nicotina este ingerată, semnele se dezvoltă de obicei în termen de o oră. Care face ca o ingestie suspectată de nicotină să fie o situație de urgență reală. Apelați-vă medicul veterinar și treceți la cel mai apropiat spital de urgență rapid dacă animalul dvs. a ingerat sau suspectați că au ingerat nicotină.

Cauze de otrăvire de nicotină la câini

Cauza otrăvirii de nicotină în câinele dvs. este ingestia oricărui dintre aceste elemente care conțin nicotină: țigări, țigări, țigări electronice, lichide și cartușe de țigări electronice, tutun de mână, gumă de nicotină, pierderi de nicotină, spray-uri de nicotină, Plăci de nicotină, țevi și tutun de țeavă.

Intoxicarea de nicotină poate apărea similară cu alte toxicități, deci asigurați-vă că ați menționat medicului veterinar dacă aveți produse de nicotină în casa dvs.

Tratament și prognostic

Ca și în cazul oricărei toxicitate, Tratamentul precoce și diagnosticul sunt esențiale. Veterinarul dvs. va împiedica absorbția, va promova excreția nicotinei care a fost deja absorbită și oferă tratament medical pentru simptomele pe care îl afișează animalul dvs. de companie.

Acest lucru va include cel mai probabil inducerea vărsăturilor și administrarea cărbunelui activ, dacă este sigur să faceți acest lucru, pentru a reduce cantitatea de nicotină absorbită de corpul animalului dvs. de companie.

Tratamentul include, de asemenea, gestionarea convulsiilor și convulsiilor, tratarea anomaliilor inimii și a tensiunii arteriale, asigurând o respirație adecvată și furnizarea de fluide intravenoase pentru a spori eliminarea nicotinei.

Prognoza pentru toxicitatea de nicotină depinde în mod semnificativ de doza de expunere. De exemplu, expunerea la doză mică are un prognostic bun la excelent, în timp ce expunerea la doză mare este slabă. Cu toate acestea, dacă animalele de companie pot fi stabilizate pentru primele 4 ore după intoxicație pentru expunerile cu doze mari, prognoza lor pentru recuperarea completă este îmbunătățită semnificativ.

Cum să preveniți otrăvirea cu nicotină

Păstrați toate produsele care conțin nicotină, inclusiv țigarete, e-țigări și patch-uri de nicotină și guma departe și la îndemâna animalelor de companie. La reumplerea e-țigaretelor, umpleți-le departe de animale de companie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Nicotina este toxică pentru câiniLinia de asistență pentru otravă PET, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Otrăvire de nicotină în animale de companie