Anemie la câini

Câine negru obosit

Anemia este un simptom care apare atunci când numărul de celule roșii din sânge sau nivelurile de hemoglobină sunt mai mici decât ar trebui să fie. Există mai multe cauze posibile, deci este important să știți ce sunt.

Ce este anemia?

Anemia este o afecțiune care are ca rezultat o reducere a numărului de celule roșii din sânge, hemoglobină sau ambele, în fluxul sanguin al câinilor. Nu este o boală specifică, ci este rezultatul unui anumit proces de boală, un simptom.

Celulele roșii din sânge sunt produse de măduva osoasă și apoi eliberați în circulație. Pe măsură ce vârsta de celule roșii din sânge sau devin deteriorate, ele sunt îndepărtate din sânge și sunt reciclate pentru a forma noi celule roșii din sânge. Numărul de celule roșii din sânge circulante poate scădea dacă există o scădere a producției lor în măduva osoasă, liza (acestea sunt distruse) sau dacă există o pierdere crescută a acestora din circulație așa cum se vede cu hemoragia (sângerări).

Hemoglobina (o parte a sângelui) oferă oxigen la celulele și țesuturile corpului și un câine care este anemic va arăta simptome legate de lipsa de oxigen.

Deoarece acestea sunt responsabile pentru transportul și livrarea oxigenului în organism, o deficiență a celulelor roșii din sânge (număr scăzut de celule roșii din sânge) poate fi potențial fatală. Anemia are o varietate de cauze, de la pierderea de sânge legate de traume (pierderea de sânge asociată cu rănire) bolilor mediate de imunitate (infecție sau cancer), iar tratamentul se bazează pe cauze specifice. Deși anemia severă este amenințătoare și necesită o atenție veterinară imediată, cazurile ușoare pot fi mai ușor de reversat sau gestionate. Amintiți-vă, dacă credeți că câinele dvs. poate fi anemic, duceți-i la medicul veterinar, astfel încât cauza poate fi stabilită.

Semne de anemie la câini

  • Letargie
  • Exercițiu de intoleranță
  • Scăderea apetitului
  • Membrane mucoase palide
  • Gingii galbene
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Pierdere în greutate
  • Scaun negru
  • Sânge în vărsături
  • Rata de inimă ridicată
  • Respirație rapidă
  • Confuzie mentală

Cauzele posibile ale anemiei

  • Scădere bruscă (acută) de sânge: Acest lucru se întâmplă acolo unde există o pierdere severă de sânge intern sau extern, de obicei datorită unei leziuni severe, chirurgiei sau tulburărilor de sângerare.
  • Boala mediată de imunitate: O condiție în care sistemul imunitar al organismului atacă propriile celule roșii din sânge.
  • Reacțiile la medicamente: Unii câini pot reacționa la medicamente, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. Acestea pot provoca sângerări gastrointestinale sau ulcere la anumiți câini care ar putea duce la anemie. De obicei, acești câini vor arunca ceva care arată ca terenurile de cafea sau vor avea scaune negre. Alte medicamente pot afecta producția de celule roșii din sânge.
  • Pleași și infestări de parazite: Căpușe și purici pot contribui la pierderea sângelui de la animale. Pierderea rezultată a celulelor roșii din sânge poate duce la anemie, în special în puii și câini mai mici.
  • Expunerea la toxine: Consumul accidental sau inhalarea substanțelor chimice și otrăvuri, cum ar fi momeala de zinc sau de șobolani, poate duce la anemie în timp ce se răspândește prin sângele unui câine și îi afectează celulele roșii sau capacitatea de a coagula. Chiar mai rău: aceste toxine și otrăvuri pot fi fatale.
  • Boli non-infecțioase (cronice): Câini cu boli cum ar fi ficatul cronic sau boala renală, Hipotiroidismul, Boala de colier, și cancerul, pot fi, de asemenea, în pericol de a fi anemic.
  • Boli infecțioase: Infecțiile bacteriene, bolile de biciclete și bolile infecțioase, cum ar fi Babesia, pot afecta, de asemenea, celulele roșii din sânge și pot provoca anemie.
  • Nutriție și hormonale dezechilibre

Cum de a diagnostica anemia

Dacă animalul dvs. de companie este diagnosticat cu anemie, este posibil să auziți că medicul îl numește regenerativ sau non-regenerativ. Aceasta este o diferență importantă și vă poate ajuta să determinați cât de gravă este condiția animalului dvs. de companie, ce tip de tratament necesită și va indica diferite cauze.

Anemia regenerativă este atunci când pacienții roșii din sângele din sânge sunt scăzute, dar formele imature ale celulei roșii din sânge se găsesc în număr crescut. Aceasta înseamnă că corpul animalului dvs. de companie lucrează în timp pentru a înlocui celulele sanguine care sunt pierdute.

Anemie ne-regenerativă este atunci când pacienții cu numărul de celule roșii din sânge sunt scăzute și corpul nu funcționează în timp pentru a le înlocui.

Tratament

După cum sa menționat anterior, tratamentul pentru anemia la câini depinde de tipul și cauza stării. Multe cauze ale anemiei pot fi tratate, gestionate sau vindecate cu ajutorul medicului veterinar.

VET dvs. va examina câinele dvs. și va efectua teste pentru a forma un diagnostic. Acestea vor include cel mai probabil un număr total de sânge (CBC) cu numărul de reticulocite (nume pentru celulele roșii roșii imature), teste pentru paraziți, evaluări ale ficatului, renalei și funcțiilor pancreatice, testele electroliților pentru a verifica deshidratare, o analiză de urină pentru a verifica infecțiile tractului urinar, raze X sau ultrasunete pentru a căuta sângerări interne și alte teste pentru a exclude anumite cauze.

Obiectivele de tratament pentru câinii cu anemie trebuie să controleze sângerarea, să restabilească volumul sanguin, să găsească și să rezolve cauzele subiacente ale pierderii cronice de sânge și să ofere îngrijire de susținere.

Cum de a preveni anemia

Deși nu putem preveni întotdeauna anemia, există unele măsuri pe care părinții de companie le pot lua pentru a reduce riscul ca câinele lor să devină anemic. Acestea includ Managementul Flea și Tick, prevenirea accidentelor și traumelor, păstrarea toxinelor cum ar fi otravă de șobolan și ingestia medicamentelor umane (cum ar fi ibuprofenul și acetaminofenul) departe de câine, păstrând alimentele umane cum ar fi ceapa și usturoiul departe de câinele dvs. și păstrarea anuală vizite veterinare. Îngrijirea preventivă este la fel de importantă pentru animalele de companie, așa cum este pentru proprietarii lor. Adesea, câinii nu vor prezenta simptome ale unei chestiuni de sănătate, iar la vizitele veterinare anuale, veterinarii pot ajuta la detectarea și uneori prevenirea bolilor și a altor condiții care pun în pericol viața, inclusiv anemia.

De ce câinele meu dorm atât de mult?
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Medicină internă: Condiții medicale. Colegiul de Medicină Veterinară, Universitatea Cornell.

  2. Paraziți de sânge al câinilor. Merck Manual veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Anemie la câini