5 Sfaturi de dietă pentru câini cu pietre vezice urinare

Sfaturi de dietă pentru câini cu pietre vezice urinare

Dacă sunteți ceva de genul meu, Îți iubești câinele cum ar fi familia. Ei sunt cel mai bun prieten al tău și ai face orice pentru a le păstra în formă și sănătoși. Dar acest lucru nu este întotdeauna la fel de ușor ca și cum sună. Pietrele de vezică sunt un exemplu tipic de acest lucru, deoarece sunt ascunse de vedere și pot exista pentru o lungă perioadă de timp fără simptome. Am tendința de a mă învinovăți când se întâmplă ceva cu animalele de companie, dar adevărul este nimeni nu poate rămâne complet sănătos pentru totdeauna, și adesea pietrele vezicii urinare se întâmplă din cauza infecțiilor sau a altor factori contributori. Cel mai important lucru este că faceți tot ce puteți pentru a le ajuta prin momentele dificile, așa că aici sunt câteva sfaturi de dietă excelentă pentru a vă ajuta câinele dacă sunt diagnosticați cu pietre vezice urinare.

Care sunt pietrele vezicii urinare?

Primul lucru este primul - trebuie să înțelegem exact ce sunt pietrele vezicii urinare! În general, pietrele de vezică sunt cunoscute a fi o experiență incomodă sau chiar dureroasă,. Mulți oameni le ia confundați cu pietrele de rinichi, care sunt raportate că sunt una dintre puținele experiențe dureroase mai rău decât nașterea! Această comparație este de înțeles, deoarece acestea sunt în esență același lucru, dar în diferite locații ale corpului.

Pietrele de vezică în câine

Pietrele de rinichi și pietrele vezicii urinare sunt ambele forme de "urolitiasis", în care pietrele sunt formate în tractul urinar din mineralele care sunt în urină. Diferite pietre pot fi formate pe baza a ceea ce este prezent în urină și aceasta este ceea ce face dieta atât de importantă în prevenirea și tratarea urolitiazei.

Dr. Dan Su al Universității din Tennessee oferă câteva exemple interesante pentru a ilustra diferitele forme Pietrele de vezică pot lua. Un exemplu tipic este o construire a calciului care formează pietre de oxalat de calciu și, în mod similar, magneziu și fosfor excesiv creează struviți în tractul urinar. Cu toate acestea, este de asemenea posibil să se experimenteze pietrele vezicii urinare ca urmare a unui exces de calciu datorită unui exces de oxalat, care altfel ar fi fost obligat să calciu în intestine.

Cauzele pietrelor vezicii urinare

Acum, că știți ce cauzează pietrele vezicii urinare, nu veți fi surprinși să știți că sunt în mod esențial cauzați de dieta sau infecția câinelui tău. Asta nu înseamnă că starea câinelui tău este în vreun fel de vina ta. Există tot felul de factori care pot crește și diminua riscul, cum ar fi:

  • Rasa câinelui tău
  • Toate condițiile existente
  • Vârstă

De exemplu, ați știut că rasele mai mici sunt mai susceptibile de a dezvolta pietre de oxalat de calciu? În mod similar, Câini mai în vârstă sunt mai predispuși la acest tip de piatră, în timp ce câinii mai tineri sunt mai probabil să dezvolte struviți.

Simptomele pietrelor vezicii urinare

Pietrele de vezică sunt adesea cunoscute a fi o experiență incomodă sau chiar dureroasă. Mulți oameni aflați doar despre pietrele lor vezicii urinare atunci când au dureri abdominale foarte severe, iar acest lucru, din păcate, poate fi adevărat și pentru câini. Aceasta înseamnă că veți dori să observați simptomele cât mai curând posibil pentru a evita cât mai mult disconfort posibil pentru tovarășul dvs.

Simptomele ar putea include:

  • Creșterea sau scăderea trecerii urinei - În cazuri severe, câinele dvs. nu poate chiar să poată urina deloc
  • Sânge în urină
  • Semne de disconfort sau dificultăți în trecerea urinei
  • Linge de organele genitale mai mult decât de obicei datorită disconfortului

Dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre aceste simptome sau schimbări în comportament, merită Luându-le la veterinar Ca un număr de aceste simptome coincid, de asemenea, cu inflexiune sau cistită. Va fi dificil să spuneți exact ce vă aflați câinele dvs. fără X-RAYS și teste.

Dacă câinele dvs. are pietre de vezică, este posibil ca acestea să solicite intervenții chirurgicale pentru a le elimina. Ocazional, este posibilă dizolvarea pietrelor cu o dietă controlată. Indiferent, este probabil ca să vă schimbați dieta pentru a trata starea lor și pentru a preveni întoarcerea acestuia.

Piatra de vezică a vezicii urinare

Cum își pot schimba dieta să-și ajute recuperarea?

Dieta este esențială pentru a ajuta câinele dvs. să se ocupe de pietrele lor de vezică, deoarece dieta lor este adesea un factor care contribuie la boala lor. În unele situații, este necesară o nouă dietă pentru a ajuta la recuperarea și este doar un pas temporar. Cu toate acestea, este frecvent necesar să fie complet Schimbați dieta câinelui pe termen lung. Iată câteva sfaturi generale pentru a vă ajuta să înțelegeți nevoile câinelui dvs. Chiar dacă câinele dvs. nu suferă de pietre vezicale, ar putea fi informații utile ca măsură preventivă.

1. Să-și mărească aportul de apă

Apa este esențială atât pentru tratarea, cât și pentru prevenirea pietrelor vezicii urinare. Destul de simplu, apa diluează urina și mineralele din urină, astfel încât acestea sunt mai dificile pentru a cristaliza. Acest lucru pare foarte ușor de făcut, dar un număr de veterinari au avertizat că mulți proprietari nu se concentrează suficient pe aportul de apă al animalelor de companie. Stai cu ochii pe vasul lor de apă și faceți un efort conștient pentru a urmări cât de des beau. Dacă credeți că câinele dvs. nu bea suficient de la castronul de apă, există trucuri pentru a obține mai multă apă în dieta lor pe care o puteți face.

  • Având mai multe boluri de apă în jurul casei
  • Conserve, alimente umede în loc de alimente uscate
  • Adăugați mai multă apă la mâncarea conservată
  • Aromărea apei, de exemplu cu supa de pui
  • Adăugând gheață la apă
  • Investiția în A Fântâna de apă de câine Pe măsură ce apa de funcționare vă poate încuraja animalul de companie să bea

Tine minte: Este foarte dificil să vă hidratezi animalul de companie dacă nu le forțezi să bea. Nu ar trebui să forțezi niciun animal de companie să bea apă când nu vor. Trebuie doar să fii creativ să-i motivezi să bei mai des.

2. Puneți-le pe o dietă terapeutică

Se crede adesea că mâncarea gătită la domiciliu este întotdeauna mai bună decât mâncarea comercială, atât de mulți părinți de câini sunt tentați să înceapă să se catering pentru cel mai bun prieten al lor atunci când aud că trebuie să-și controleze mai strict dieta. Cu toate acestea, comercial Diete terapeutice sunt de fapt soluții cu adevărat bune pentru câinii cu pietre vezice urinare.

Dietele terapeutice oferă alimente care au foarte puține substanțe care formează pietre. Această opțiune este mai bună decât mesele gătite la domiciliu, deoarece alimentele dintr-o dietă terapeutică este testat cu atenție pentru minerale care cauzează piatra, permițând o cantitate mai mare de control. În mod similar, este, de asemenea, mai bună decât dietele urinare supra-contra, deoarece aceste diete sunt adesea făcute pentru sănătatea urinară generală și nu vor fi utile pentru nevoile specifice ale câinelui dvs.

Există diete disponibile pentru prevenire și diete care vor ajuta în mod activ la dizolvarea pietrelor. Trebuie să vă asigurați că alegeți opțiunea potrivită pentru câinele dvs. și pietrele și starea lor. De exemplu, pietrele urat necesită diete cu proteine ​​scăzute pentru a reduce aciditatea, în timp ce pietrele de oxalat de calciu necesită diete cu anumite proteine, calciu, fosfor, clorură de sodiu și fibre ridicate.

Ați putea dori, de asemenea: Cele mai bune mărci de mâncare câine

3. Fii atent cu alte alimente și citiți ambalajul

Acum că animalul dvs. de companie se află într-o dietă terapeutică, trebuie să fii foarte precaut în legătură cu orice altceva pe care îl ingerăm. Ar trebui să verificați orice mâncare, tratați sau beți cu VET înainte de a vă da câinelui dvs. În general, totuși, ar trebui:

  • Evitați colagenul, cum ar fi urechile de porc și bastoanele bully
  • Alimente uscate
  • Produse lactate, în special pentru pietre de oxalat de calciu
  • Spanacul și alte alimente cu conținut ridicat de oxalat
  • Fructe de mare și carne de organe pentru cei cu pietre urat

Poate fi dificil să știți sigur ce ar trebui să fie evitată fără a consulta un profesionist care vă poate spune ce minerale sunt făcute pietrele câinelui tău. Dar, pentru a vă asigura că oferiți cel mai bun câinelui dvs. de a mânca, ar trebui să vă obișnuiți să citiți detaliile pe toate ambalajele. Verificați ingredientele și asigurați-vă că memorați tot ceea ce câinele dvs. nu mai poate mânui. Există multe cazuri de pietre de vezică a câinelui reocutandu-se din cauza adăugărilor slab alese la dieta lor terapeutică.

4. Aflați despre minerale care cauzează piatra

După cum probabil ați adunat acum, diferite minerale necesită tratamente diferite. Este de remarcat înțelegerea pietrei care cauzează problemele dvs. de câine pentru a vă asigura că le oferiți alimentele corecte.

  • Struvite Stones

Aceste pietre sunt de obicei cauzate de infecție. Acest lucru îl face mai puțin necesar, dar adesea încă util, să aibă o dietă terapeutică construită cu atenție. În aceste cazuri, este mai important să scoateți piatra și să tratați infecția. Controlul dietei poate ajuta cu acest lucru. Creșterea consumului de apă este vitală, iar controlul proteinei și al altor minerale este puternic încurajat. Recurgerea pietrelor Struvite este probabil să însemne că câinele dvs. este predispus la infecție, iar orice schimbare în dietă trebuie să reflecte acest lucru.

  • Pietre de oxalat de calciu

Aceste pietre sunt dificile, dacă nu imposibile, să se dizolve și, așadar, trebuie îndepărtate cu o intervenție chirurgicală. Ele pot fi cauzate de prea mult, sau prea puțin, de calciu sau oxalat în sânge. Acest lucru face ca aceasta să fie vitală pentru a controla dieta cu dieta terapeutică corectă după ce pietrele inițiale au fost îndepărtate pentru a preveni alte incidente.

  • Pietre urat

Adesea cauzate de boala hepatică sau de condițiile genetice, aceste pietre sunt fabricate din purine care există în dvs ADN-ul câinelui. Pietrele pot fi dizolvate folosind o dietă terapeutică controlată cu atenție și, deoarece purinele sunt deosebit de frecvente în carne, pește și fructe de mare, acest lucru trebuie controlat pentru a preveni recurența.

5. Consultați-vă pe veterinarul dvs

Chiar dacă ați avut sone-urile vezicii urinare, este puțin probabil ca înțelegerea fiziologiei umane să vă ajute câinele. 80% dintre proprietarii de câini cred în mod greșit că nutriția pentru oameni și câini sunt similare, iar mai puțin de 10% pot aminti cu exactitate numărul de nutrienți pe care câinele lor are nevoie. Acest lucru înseamnă că cel mai important sfat pentru proprietarii câinilor cu pietre de vezică urinare este să vă consultați în mod regulat VET. Pur și simplu schimbarea dietei câinelui dvs. nu va fi suficientă dacă nu știți exact ce căutați.

Piatra vezicii urinare în canini

Acest lucru este la fel de important decât apa potabilă, deoarece pietrele și condițiile diferite pot necesita tratamente opuse și încercarea de a reduce o formă de piatră ar putea duce la formarea altui. În mod crucial, există niște remedii "Do-It-Yourself" și miturile plutitoare în jurul valorii de care nu ar trebui să fie întreprinse fără a consulta un veterinar. De exemplu:

Acest lucru este adesea citată ca tratament pentru pietrele vezicii urinare, deoarece va face urina mai acidă. Cu toate acestea, urina acidă poate forma cristale de oxalat de calciu, astfel încât să fiți mai rău problema.

  • Produsele Cranberry

Sucurile, pilulele și alte produse de afine sunt adesea sugerate atât pentru oameni, cât și pentru câinii care suferă de o varietate de probleme ale tractului urinar. Există o știință în spatele acestora, deoarece proantocianidinele ar putea ajuta la infecție. Cu toate acestea, este puțin probabil ca sucul de afine să fie suficient de acid pentru a dizolva pietre existente, deci nu va ajuta cu pietrele urat.

În legătură cu o postare: Cel mai bun supliment de afine pentru câini

  • Drojdie de bere

Deși adesea a fost adaptat ca un supliment de sănătate excelent, drojdia de bere poate crește de fapt riscul de pietre urat.

  • Supliment de vitamina C / Calciu

În mod similar, supraîncărcarea câinelui cu Vitamina C sau de calciu prin suplimente poate provoca pietre de oxalat de calciu.

Ca regulă generală, ar trebui să consultați medicul veterinar despre orice suplimente pe care intenționați să le oferiți câinelui. Nu există un astfel de lucru ca o reparație ușoară sau rapidă, dacă sunteți îngrijorat că câinele dvs. nu primește o dietă echilibrată, ar trebui să întrebați sfatul VET înainte de a vă presupune că îl puteți rezolva cu o pastilă. Veți fi mult mai bine pe termen lung.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Sfaturi de dietă pentru câini cu pietre vezice urinare