Orientări și dietă pentru câinii cu cristale struvite

Câinii pot dezvolta pietre La fel ca oamenii. O mare parte a terapiei pentru cristalele Struvite la câini este dieta. Dacă câinele dvs. suferă de pietre de tractare urinară, acest articol explică în detaliu elementele de bază ale dietei pentru câinii cu cristale și linii directoare ale celor mai bune practici de hrănire.

Ce sunt cristalele Struvite la câini?

Pietrele Struvite, sau pietrele tractului urinar, sunt unul dintre cele mai multe tipuri de pietre (urolitiasis) care se pot forma într-o vezică a câinelui. Ele sunt formate din cristale struvite, care sunt un eveniment normal. Cu toate acestea, atunci când aceste cristale reprezintă împreună și formează pietre mari în tractul urinar al câinelui, atunci când apar problemele.

Dieta pentru câini cu cristale StruviteCâinii de sex feminin sunt mai susceptibili la această problemă. Se observă că doar 15% dintre câinii de sex masculin vor suferi de pietre de tractare urinară. În majoritatea cazurilor, pietrele de vezică Struvite sunt cauzate de o infecție a tractului urinar. Cu toate acestea, un procent mic de cazuri mai puțin complicate a înregistrat pietre structurate metabolice sau sterile, care nu sunt cauzate de o infecție. Aceste pietre tind să se dizolve mai repede, dar sunt tratate în același mod ca orice alt tip de cristale struvite la câini.

Struvetele se formează în urină alcalină și unul dintre lucrurile pe care le va trebui să le tratați și să le împiedicați în viitor este să găsiți modalități de a face urina câinelui mai acid. Aici se ajustează la o dietă pentru câinii cu cristale struvite va ajuta. Acest articol nu va acoperi starea, deci dacă doriți să aflați mai multe despre acest tip de pietre de tractare urinară la câini, consultați Ghid manual Merck Vet aici.

Aici arată piatra de vezică a câinelui:

Cristale Struvite la câini

Hrănirea câinilor cu pietre Struvite

Pentru restul articolului, voi discuta ghiduri de hrănire și dietă pentru câinii cu cristale struvite și cum vă puteți îmbunătăți starea animalelor de companie. Asigurați-vă că vă consultați cu un veterinar înainte de a face ajustări dietetice ca acestea.

Proteină redusă, dietă de sodiu superioară

O modalitate de a ajuta la cristalele Struvite la câini este printr-o dietă cu proteine ​​reduse, deoarece proteina este foarte impozită pe rinichii câinelui. Fiți conștienți de faptul că hrănirea câinilor diete scăzute de proteine ​​nu înseamnă că nu vor dezvolta pietre de tractare urinară. in orice caz, Câteva studii cu pisicile au arătat că dietele mari de proteine ​​pot crește riscul de pietre vezice urinare.

În timp ce o dietă cu proteină scăzută nu este menită să prevină formarea de piatră, poate accelera dizolvarea lor în teorie. Dieta cu proteine ​​reduse ar trebui să fie însoțită de tratament cu antibiotice.

Cel mai Produse alimentare cu câini cu proteine ​​scăzute au un conținut de proteine ​​care este de aproximativ 25%, deci căutați alimente care au cel puțin două ori mai puțin cantitatea de proteine, în jur 10-15 la sută. Dacă gătiți pentru câinele dvs., încercați să respectați și acest procent (mai multe despre acest lucru).

Câinele dvs. ar trebui să bea multă apă. Cristalele struvite sunt formate în urina alcalină, bea mai multă apă va ajuta urina lui să devină mai diluată și acidă. O modalitate de a obține câinele dvs. să bea mai multă apă este să-și mărească aportul de sodiu.

Nu exagerați fie pe apă, fie pe sodiu, totuși. Prea multă sare poate fi periculoasă pentru câini și poate avea ca rezultat prea multă apă intoxicarea apei. Acesta este motivul pentru care este important să se consulte cu un medic veterinar pentru a continua să monitorizeze starea câinelui.

În plus, câțiva câini, în special cei care au o istorie de boală renală, boli de inimă sau hipertensiune arterială, ar trebui să evite dieta ridicată de sodiu. Dieta nu este bună pe termen lung. Folosind doar pentru o perioadă scurtă de timp până când pietrele Struvite ale câinelui se dizolvă și apoi l-au pus pe o dietă regulată, bine echilibrată.

Minerale pentru a evita

Unele minerale contribuie la formarea de cristale struvite la câini. Evitarea mineralelor menționate mai jos este bună atât pentru prevenirea și terapia pietrelor tractului urinar. Rețineți că mineralele sunt importante pentru sănătatea generală a câinelui, astfel că restricția lor ar trebui să fie doar temporară și monitorizată îndeaproape.

Fosfor

Fosforul se găsește în alimente cum ar fi ouăle, laptele și peștele în diferite cantități. Fie urmăriți cantitatea și ajustați dieta după cum este necesar sau evitați aceste alimente cu totul.

Magneziu

Magneziul se găsește în cea mai mare parte în legume, în special în spanac și broccoli. De asemenea, trebuie să evitați fasole verde și boabele întregi, cel puțin în timp ce câinele dvs. este în terapie. După aceea, includeți aceste lucruri în mod moderat deoarece sunt bune pentru digestia câinelui dvs. și îl vor ajuta să rămână sănătoși. Fructele de mare este, de asemenea, bogat în magneziu.

Amoniac

Amoniacul se găsește în mod natural în carne de vită, precum și în alte proteine ​​animale. Aceasta înseamnă că dieta cu proteine ​​reduse va reduce deja nivelurile de amoniac pentru câinele dvs. Cu toate acestea, ar trebui să evitați, de asemenea, brânzeturile de orice fel și alimente prelucrate. Nu vă alimentați și mâncarea umană a câinelui.

Dieta pentru câini cu cristale Struvite

Apă pentru câini cu pietre structurateAmintiți-vă că, chiar și după ce câinele dvs. scapă de pietrele de vezică Struvite, este posibil să fie nevoie să monitorizați dieta pentru a evita reapariția și formarea acestora. În plus față de verificarea periodică a pH-urilor de urină, ar trebui să faceți și o dietă în funcție de nevoile sale.

Dacă faceți hrană pentru câini de casă pentru pietrele de vezică Struvite sau pur și simplu doriți să vă oferiți câinele și gustările dvs., alimentele de mai jos sunt cele mai bune atunci când se ocupă de această condiție.

Alimente pentru a include

Cranberries sunt bune pentru prevenirea infecției tractului urinar, ceea ce le face bine pentru a preveni formarea de cristale struvite la câini. Ei opresc bacteriile de la aderarea la țesutul care liniile tractului urinar și vezica urinară. De asemenea, puteți folosi suc proaspăt și natural de afine sau capsule de afine.

Probiotice sunt bune pentru câinele dvs., deoarece cresc numărul de bacterii bune în tractul său digestiv. Poți să folosești Suplimente probiotice, sau utilizați alimente naturale cum ar fi iaurtul. Adăugați doar câteva linguri de iaurt la masa câinelui dvs. Cu toate acestea, suplimentele probiotice vor avea o concentrație mai mare și pot beneficia mai mult câinele.

Morcovi, mere, cartof dulce, dovleac, și alte fructe și legume ar trebui să fie o parte din dieta câinelui tău. Aceste alimente sunt bogate în vitamina C care are un puternic efect antiinflamator. Chiar dacă câinii își produc propria vitamină C, cantitatea poate să nu fie suficientă pentru a preveni formarea pietrelor vezicii urinare. Hrăniți aceste alimente în mod moderat deoarece sunt, de asemenea, cunoscute pentru a alcaliza urina câinelui.

Utilizare Sare de mare nerafinată În loc de sare de masă rafinată când gătiți pentru canin, deoarece această sare are mai multe minerale și oligoelemente decât sarea rafinată. Amintiți-vă, o mică sare este bună pentru câinele dvs., deoarece îl face să bea mai multă apă și să urineze adesea; Cu toate acestea, prea multă sare poate fi periculoasă pentru câini.

Include UVA URSI În dieta câinelui tău. UVA URSI este o plantă care este utilizată pe scară largă pentru infecțiile vezicii urinare, deoarece are proprietăți antibacteriene puternice. Fiți atenți dacă utilizați această plantă și urmați instrucțiunile etichetei cu atenție. Uva URSI ar trebui să fie utilizat numai pentru perioade scurte de timp, deoarece poate irita rinichii dacă îl utilizați în mod regulat.

Tradiţional bulion osos este, de asemenea, un lucru bun pentru a vă hrăni câinele pentru prevenirea pietrelor vezicii urinare. Doar fierbe orice oase, fie că este de pui sau carne de vită în apă pentru o zi și adăugați unele legume pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă a acesteia, cum ar fi morcovi sau cartofi.

Alimente pentru a evita

Limita aportul de lactate. Dând laptele de câine sau brânza în cantități mici este bine, dar dacă câinele dvs. este predispus la formarea pietrelor de vezică Struvite, atunci ar trebui să încercați să păstrați produsele lactate la un nivel minim. Încercați să rămâneți la brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi brânza de vaci.

Evitați hrănirea câinelui Diete de înaltă proteine. Nu trebuie să vă păstrați câinele pe o dietă cu proteine ​​reduse pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât echilibrul adecvat va fi cheia. Dacă vă hrăniți câinelui dvs. o dietă cu conținut scăzut de proteine ​​cu aproximativ 10-15% din consumul zilnic de proteină atunci când are pietre de vezică Struvite, trebuie să-i păstrați aportul de proteine ​​la aproximativ 20% (nu mai mare) chiar și după diluarea pietrelor sale vezicii urinare.

Alimente de cereale, ca grâul, orezul sau porumbul, ar trebui să fie, de asemenea, limitat, dacă nu ați făcut deja acest lucru. Unele dintre aceste alimente, cum ar fi orezul, pot fi sănătoase și utile în dieta altfel.

Hrană pentru câini de casă pentru pietrele de vezică Struvite

Gătitul pentru un câine care are sau a avut pietrele de vezică Struvite poate fi un pic de provocare. Chiar dacă dieta câinelui dvs. nu poate împiedica în totalitate formarea pietrelor struvite, ea poate juca cu siguranță un rol major în apariția lor. Această rețetă simplă de hrană pentru câini de casă pentru pietrele de vezică Struvite este una dintre preferatele mele, dar puteți găsi mai multe baze de date online, Top Dog Sfaturi Produse alimentare de casă de casă, sau creând unul singur.

Cookie-uri de câine cu proteine ​​reduse

Aceste cookie-uri sunt minunate pentru câinele dvs. deoarece sunt scăzute în proteine ​​și conțin, de asemenea, niște legume și pline de substanțe nutritive.

Ingrediente

  • 2 1/2 cești de făină de orez (puteți folosi, de asemenea, făină albită albă
  • 6 linguri de bulion de pui scăzut de sodiu și cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1/2 ceașcă de apă rece
  • 1 cană gătită de iarnă, cartofi dulci și dovlecei, în sus

Pregătirea

Combinați bulionul de pui, făina și legumele într-un castron de amestecare și se toarnă apă rece peste ea pentru a forma aluatul. Pat în acest aluat până când este o jumătate de inch gros și a tăiat-o în orice formă pe care o vrei.

Odată tăiat, puneți aceste cookie-uri pe o foaie non-stick și puneți-o într-un cuptor preîncălzit pentru al coace. Coaceți la 350 ° C timp de aproximativ 20 de minute. Lăsați-i să se răcească și să le servească la câinele tău. Le puteți păstra și le puteți folosi mai târziu.

Structurarea unei diete pentru câini cu cristale Struvite și hrănirea PET-ului dvs. în mod corespunzător poate ajuta cu siguranță să se ocupe de această afecțiune și să o împiedice în viitor. Făcându-ți băutura câinii o mulțime de apă este, de asemenea, cheia, pentru că trebuie să-l faci urina mai mult. Urinarea constantă va opri formarea de cristale Struvite la câini și vă poate ajuta pe animalul să-i dilueze mai repede.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Orientări și dietă pentru câinii cu cristale struvite