Oamenii de știință dezvăluie câinii de vânătoare pot fi agenți ai unei boli care amenință viața

Un nou studiu a arătat că câinii de vânătoare austriacă sunt statistic mai probabil să contracteze Tularemia, o boală care poate infecta și oamenii.

Cercetătorii de la Vetmedi Viena au identificat o prevalență a bacteriilor cu Câini de vânătoare, Privind în zona sub-cercetată a bolilor transmise de câine la om. Tularemia nu este letală oamenilor, dar poate fi la iepuri și alți rozătoare.

Tularemia este ceea ce este cunoscut ca a zoonotic boală. Este în mod normal transmisă prin sânge infectați sau prin alte fluide corporale, dar bacteriile pot transfera, de asemenea, prin mușcături sau insecte. Deși nu este letală pentru oameni, reprezintă un risc grav și neplăcut de sănătate și poate ucide iepurele, iepurii sau rozătoarele mici. Acesta este motivul pentru care numele mai comun al bolii este Febra de iepure și # 8221;.

Patologia bolii este relativ bine cunoscută; Cu toate acestea, mijloacele prin care este transmisă de la câine la om nu sunt. Acest nou studiu de la vetmeduni la Viena investighează prezența bolii în câinii de vânătoare austriece pentru prima dată.

Febra de iepure nu are simptome vizibile la câini

Câinii de vânătoare austriacă sunt din punct de vedere statistic mai susceptibili de a contracta TularemiaFrancisella Tularensis este bacteriile patogene care cauzează Tularemia. Bacteriile se pot manifesta cu unele simptome neplăcute la om, dar câinii au o rezistență naturală la aceasta și nu prezintă în mod normal niciun simptom fără boli secundare care evidențiază tularemia ca o gândire ulterioară.

Din cauza acestui detaliu patologic, puține cercetări au fost făcute în modul în care câinii transmit bacteriile oamenilor. Institutul de Cercetare a Vetmei Viena din Ecologie Ecologie a testat câini din zonele rurale din Austria, unde sa știut că boala este mai mult sau mai puțin endemică.

Toți caninii erau Tipuri de câini de arme, De asemenea, deoarece aceștia și proprietarii lor sunt mult mai probabil să intre în contact cu fluidele corporale (cel mai probabil sânge) de la alte animale, eventual infectate. Acesta a fost primul studiu care a explorat modul în care câinii pot acționa ca transmițătoare pentru boală.

În general, cercetătorii au testat 80 de câini de vânătoare, toate din zonele rurale din Austria. Au fost întreprinse două analize independente și cinci câini (6.25%) Testat pozitiv pentru bacterii. Potrivit cercetătorilor, acest lucru arată clar că există zone ale Austriei în care Tularemia este endemică.

Acest lucru arată, de asemenea, că procentul câinilor infectați cu tularemia este mai mare decât anterior anticipat. Acest rezultat arată că o mulțime de câini pot fi purtători ai bolii fără a expune orice simptome. Probele de sânge de la câini au fost testate cu o metodă numită aglutinare, care izolează proteinele ofensatoare și le grupează împreună, astfel încât acestea să fie mai ușor de observat.

Deoarece Tularemia poate prezenta uneori ca condiții diferite, oamenii de știință au făcut două teste independente pentru fiecare câine pentru a se asigura că rezultatele lor au fost cât mai exacte posibil.

Studiu viitor privind transmiterea tularemiei

Studiul este primul de acest fel pentru a explora răspândirea și atingerea tularemiei la câini. În ciuda acestui fapt, există încă cercetări suplimentare care trebuie făcute în ceea ce privește cauzele și potențialele pericole pentru oameni, în special având în vedere că câinii pot fi transportatori.

Există factori diferiți care determină cât de probabil este un câine de a fi un transportator al bolii. De exemplu, câinii de vânătoare mai tineri sunt mult mai probabil să aibă bacteriile în corpul lor, deoarece au un contact mult mai mare cu jocul în timpul antrenamentului lor.

Oricum, un lucru este clar: Tularemia este un pericol real în rândul câinilor de vânătoare și proprietarii lor. Această cercetare este partea de lansare spre găsirea unui test pentru boală și apoi, potențial, o modalitate de a împiedica infecția să se întâmple în primul rând.

Citiți următorul: Oamenii pot obține viermi de la câini?

Referința studiului: 

  • Annika Posautz, Miklós Gyuranecz, Béla Dénes, Felix Knauer, Helmut Dier, Christian Walzer. SEROPREVALENȚA FRANCISELLA TULRENSSIS în câinii de vânătoare austriece. Vector-boli și zoonotic boli, 2017; DOI: 10.1089 / vbz.2017.2193
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oamenii de știință dezvăluie câinii de vânătoare pot fi agenți ai unei boli care amenință viața