Pericolele medicamentelor umane și otrăvirea animalelor de companie

Bolnav de aur retriever catelus dormit cu sticle de medicamente

Multe dintre medicamentele pe care animalele noastre le iau sunt aceleași medicamente care sunt adesea prescrise pentru oameni, dar care nu înseamnă că medicamentele pot fi administrate în condiții de siguranță între specii. Chiar și la doze mici, multe medicamente umane pot provoca vătămări grave, dacă nu moartea unui animal de companie, dacă sunt consumate.

Ce este un medicament?

Cuvintele medicamente, farmaceutice și medicamente sunt adesea folosite interschimbabil pentru a descrie un medicament. Acestea pot fi, de asemenea, medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală sau peste medicamentele contra (OTC) pe care un medic nu are nevoie pentru a autoriza o persoană sau un animal de companie să ia. Medicamentele sunt reglementate de administrarea alimentară și a medicamentului (FDA) pentru consumul uman și de companie și acest lucru permite regulamente, orientări și reguli care trebuie respectate referitoare la doze, siguranță și eficacitate în fiecare specie.

Medicamente umane care sunt periculoase pentru animale de companie

Există o varietate de tipuri diferite de medicamente pe care oamenii le pot lua și majoritatea acestor medicamente pot fi periculoase pentru animalele de companie.

Medicamente comune umane care sunt periculoase pentru animale de companie

  • NSAIDS
  • Antidepresive
  • Acetominofen
  • Adăugați / ADHD Medicamente
  • Ajutoare de somn și benzodiazepine
  • Contraceptie
  • Inhibitori Ace
  • Colesterolul de reducere a medicamentelor
  • Beta-blocante
  • Hormonii tiroidieni

NSAIDS

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sau AINS sunt luate în mod obișnuit pentru inflamație, durere și chiar și dureri de cap. Numele de marcă includ Motrin, Aleve și Advil și se găsesc în case din întreaga țară. Insuficiență renală Pe lângă ulcerele stomacului și intestinale pot rezulta chiar și una sau două pastile și preocupările nu se limitează la câini și pisici. Alte animale de companie, inclusiv păsări și animale de companie cum ar fi Ferrets și hamsteri poate fi în pericol cu ​​aceste medicamente, de asemenea. AINS specifice sunt frecvent prescrise animalelor de companie pentru a trata durerea și inflamația, dar acestea sunt de obicei diferite tipuri decât ar fi nevoie de om. Dozajele specifice ale acestor AINS care sunt mai sigure pentru animalele de companie vor fi, de asemenea, recomandate de medicul veterinar.

Antidepresive

Acest tip de medicament este ocazional prescris la animalele de companie, dar sunt luate în mod obișnuit de către oameni. Numele de marcă includ Prozac, Cymbalta, Lexapro, Paxil și Zoloft, dar multe alte existente. Dozările pentru animale diferă de cele ale oamenilor, astfel încât ingerarea antidepresivelor de către un animal de companie poate provoca probleme de hrană a sângelui, Convulsii, sedarea, o frecvență cardiacă crescută și alte simptome grave.

Acetominofen

Există multe tipuri diferite de medicamente de durere pe care oamenii le pot lua, dar acetominofenul este adesea luat de oameni, deoarece nu este un medicament cu prescripție medicală. Tylenol este numele de marcă pentru acetominofen și poate provoca leziuni ale celulelor roșii din sânge și insuficiență hepatică atât la câini, cât și la pisici. Alte medicamente de durere includ lucruri precum opioidele și pot fi prescrise pentru a trata durerea de companie, dar acetominofenul nu trebuie administrat niciodată animalelor de companie.

Adăugați / ADHD Medicamente

Medicamentele utilizate pentru tratamentul tulburării de deficit de atenție și tulburarea hiperactivității cu deficit de atenție includ Ritalin și Adderall. Aceste medicamente pot provoca probleme majore, inclusiv convulsii și o frecvență cardiacă crescută la animalele de companie.

Ajutoare de somn și benzodiazepine

Mulți oameni sunt medicamente prescrise pentru a le ajuta să se relaxeze și să doarmă. Numele de marcă includ Ambien, Lunesta și Xanaxul și aceste medicamente pot provoca hiperactivitate, o rată respiratorie scăzută și chiar insuficiență hepatică în animale de companie.

Contraceptie

Animalele de companie, evident, nu ar trebui să ia niciodată pastile de control al nașterilor, dar dacă au în mod accidental aceste medicamente și le ingerați, cantități mari pot provoca probleme de măduvă osoasă și otrăvire estrogen. Consumul de control al nașterilor se referă în special păsări de companie.

Inhibitori Ace

Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE), cum ar fi Zestril sau Altace, sunt prescrise persoanelor pentru a gestiona tensiunea arterială ridicată. Ocazional, aceste medicamente de inimă sunt folosite și în animale de companie, dar la doze mari pot provoca tensiune arterială scăzută, slăbiciune și colaps.

Colesterolul de reducere a medicamentelor

Deseori menționate ca statine, medicamentele folosite pentru a reduce colesterolul în oameni includ Crestor, Lipitor și Zocor. Aceste medicamente nu sunt adesea prescrise la animalele de companie, dar dacă un animal de companie le consumă accidental, pot provoca vărsături și diaree, dar din fericire nu mai mult decât atât.

Beta-blocante

Un alt tip de medicamente pentru inimă, beta-blocante sunt utilizate pentru a trata tensiunea arterială ridicată la oameni. Uneori sunt folosite în animale de companie, dar acest lucru nu este obișnuit. Numele de marcă includ Toprol, Coreg și Tenormin și, dacă sunt consumate de un animal de companie, pot provoca presiuni crescute ale sângelui și a ratelor cardiace. Consumul de cantități mari de beta-blocante de un animal de companie poate pune viața în pericol.

Hormonii tiroidieni

Sinthroidul este un medicament frecvent prescris pentru a trata boala tiroidiană la oameni și, în timp ce animalele de companie se diagnosticate cu hipotiroidism, cantitatea de medicamente tiroidiene pe care un animal de companie este mult mai mare decât cea a unei persoane. Din acest motiv, dacă un animal de companie consumă medicamente tiroide destinate unei persoane, este puțin probabil ca orice negativ să apară, cu excepția cazului în care o cantitate foarte mare a fost ingerată. Cantități mari pot provoca tremururi musculare, gâfâie, agresiune, o creștere a ritmului cardiac și a altor simptome.

Ce ar trebui să faceți dacă animalul dvs. ți-a luat medicamentul?

Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie a consumat unul dintre medicamentele dvs., ar trebui să apelați linia de asistență pentru otravă PET la (855) 764-7661OR Centrul de control al otrăvurilor ASPCA la (888) 426-4435 pentru a vedea exact ceea ce se recomandă să se facă pe baza tipului de tip de medicamente, cât de mult mânia animalul, tipul de animal care a mâncat-o și cât de mare este animalul. Aceste linii de asistență telefonică percep o taxă pentru serviciile lor, deoarece angajează veterinari, toxicologi, tehnicieni veterinari credentiale și alți profesioniști.

O vizită de urgență veterinară poate fi justificată pe baza liniei telefonice de control al otrăvurilor, dar dacă sunteți preocupat de animalul dvs. de companie, luați-l la veterinar nu este niciodată un răspuns greșit. La vărsăturile medicale veterinare pentru a expulza medicamentul poate fi indus împreună cu administrarea de cărbune activat pentru a absorbi toxinele. Uneori alte medicamente sau suplimente pentru a contracara efectele negative ale medicamentelor care au fost consumate pot fi, de asemenea, administrate pentru a vă proteja animalul de daune grave, în funcție de ceea ce a mâncat.

Dacă medicul veterinar vă recomandă Inducerea vărsăturilor la domiciliu sau pe drumul spre spital, se recomandă deseori o peroxid de hidrogen 3%. Un câine ar trebui să înghită 1 linguriță la 5-10 kilograme de greutate corporală și dacă peroxidul de hidrogen va fi eficient, acesta ar trebui să funcționeze în termen de 10-15 minute de administrare. Peroxidul de hidrogen poate fi repetat dacă nu funcționează prima dată.

Prevenirea otrăvirii medicamentelor în animale de companie

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a împiedica ca animalul dvs. să fie otrăvit de una dintre medicamentele dvs. este de a păstra medicamentele din atingerea animalelor de companie. Acest lucru este, desigur, întotdeauna mai ușor de spus decât făcut, mai ales dacă animalele de companie pot ajunge la contra-tops. Containerele de pilule din plastic și sortare fac ca pastilele mai dificil pentru un animal de companie decat pungile de plastic si stocarea medicamentelor departe de animalele dvs. de companie este, de asemenea, utila in prevenirea unui amestec-up. În cele din urmă, nu lăsați niciodată pastilele în aer liber.

O aplicație gratuită smartphone este, de asemenea, disponibilă de la Centrul de control al otrăvurilor ASPCA pentru a ajuta la educarea proprietarilor de animale de companie cu privire la preocupările potențiale cu diverse medicamente. Aceasta este o aplicație bună pentru a examina pentru a vedea dacă medicamentele pe care le luați sunt toxice pentru animalul dvs. de companie. S-ar putea, de asemenea, să vă pregătiți mai bine în cazul în care animalul dvs. de companie ingerați accidental ceva ce nu ar trebui.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pericolele medicamentelor umane și otrăvirea animalelor de companie