Eclampsie la câini

Eclampsia câini de îngrijire a câinelui

S-ar putea să fi auzit despre o condiție numită eclampsie care provoacă convulsii la femeile însărcinate, dar ați știut că eclampsia poate afecta și câinii de sex feminin? Eclampsia la câini diferă de tipul care afectează oamenii prin faptul că este legat de nivelurile de calciu și nu de tensiunea arterială (așa cum este cazul femeilor gravide). Deși este relativ neobișnuit, eclampsia la câini este o condiție care pune viața în pericol poate pune în pericol viața unui câine de îngrijire medicală și a căței ei.

Ce este eclampsia la câini?

Eclampsia este o afecțiune la câinii care duce la slăbiciune, rigiditate musculară, convulsii și chiar moarte. Este cauzată de niveluri scăzute de calciu din sânge. La câini, Eclampsia este, de asemenea, numită tetanie puerperală, hipocalcemie puerperală, hipocalcemie postpartum sau hipocalcemie periparturnă. Eclampsia la câini poate fi menționată în mod clar ca "febră lapte" de către unii oameni.

Semne de eclampsie la câini

  • Slăbiciune
  • Dificultate de mers pe jos și / sau gait drunken (ataxie)
  • Rigiditate musculară sau tetanie (contracție involuntară a mușchilor)
  • Tremururi, spasme de spasme și / sau musculare (de la ușoare la severe)
  • Agitația (adesea afișată prin pacing și / sau whining)
  • Comportament neobișnuit ca agresiunea sau retragerea de la familie
  • Confuzie și dezorientare
  • Sensibilitate la sunet, lumină și atingere
  • Salivarea excesivă
  • Colaps
  • Febră
  • Convulsii
  • Comă

Semnele de eclampsie la câini se aprind adesea brusc, dar pot să apară subtil la început. Semnele se vor agrava treptat pe o perioadă scurtă de timp. Fără tratament, eclampsia poate provoca convulsii sau chiar comă, care în cele din urmă are ca rezultat moartea.

Dacă bănuiți că câinele dvs. se confruntă cu eclampsie, asigurați-vă că contactați imediat medicul veterinar. Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât mai bine șansele de supraviețuire a câinelui.

Cauzele eclampsiei la câini

Eclampsia la câini este cauzată de nivele periculoase de calciu în sânge. Această condiție apare în mod obișnuit la câinii care alăptează atunci când puii lor sunt de la vârsta de cinci săptămâni. Rareori, poate afecta un câine de sex feminin care este gravidă sau scufundarea. Hipocalcemia sau calciu scăzut, se dezvoltă atunci când câinele mamei pierde prea mult calciu la producția ei de lapte.

Eclampsia este cea mai frecventă în câini de rasă mică sau câini cu așternuturi mari datorită cererii ridicate laptelui Puppies. Corpul produce lapte mai rapid decât poate dura în calciu. Eclampsia poate fi, de asemenea, cauzată de nutriția slabă în timpul gestației. În plus, suplimentele de calciu la câinii gravide poate afecta capacitatea organismului de a regla nivelurile de calciu, determinând ca acestea să scadă odată ce câinele începe să alăpteze.

Diagnosticarea eclampsiei la câini

Dacă câinele dvs. însărcinată sau care alăptează prezintă semne de boală, este esențial să vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil. VET dvs. va aduna informații despre istoricul medical al câinelui, stilul de viață, dieta și semnele clinice curente. Un plin examinare fizică se va face pe câinele dvs. Apoi, VET dvs. va colecta o probă de sânge pentru a evalua chimia serică, numărul de celule din sânge și funcția de organe. O probă de urină poate fi colectată, de asemenea. VET dvs. va face un diagnostic și va recomanda tratamentul pe baza rezultatelor examenului și a testării. Dacă testele de laborator descoperă hipocalcemia și câinele dvs. are semnele corespunzătoare, va fi făcut un diagnostic de eclampsie.

Tratament

Dacă medicul veterinar vă diagnează câinele cu Eclampsia, este important să începeți imediat tratamentul. Câinele va fi admis la spital și se administrează calciu intravenos în timp ce este monitorizat îndeaproape. Calciul trebuie să fie administrat lent și cu atenție pentru a evita complicațiile cum ar fi aritmia (ritm cardiac neregulată) și bradicardie (ritm cardiac lent). Medicamentele suplimentare pot fi utilizate pentru a controla semnele cum ar fi convulsii și rigiditatea musculară.

Odată ce nivelurile de calciu se întorc la normal, câinele va fi trimis acasă cu suplimente de calciu și vitamina D orală. Este, în general, cel mai bine ca puii să oprească asistența medicală pentru aproximativ 12-24 de ore. Acestea ar trebui să aibă o formulă de înlocuire a laptelui canin până când este în siguranță pentru ca mama să se asigure din nou. Puii ar trebui să fie înțărcați de la laptele mamei lor cât mai curând posibil.

Cum de a preveni eclampsia la câini

Cea mai bună modalitate de a preveni eclampsia la câini este de a evita suplimentarea câinelui gravid cu calciu în timpul sarcinii. VET dvs. poate recomanda pornirea suplimentelor de calciu la sfârșitul gestației sau după ce câinele dvs. are un risc ridicat de a dezvolta eclampsie. Puii poate fi necesar să fie suplimentați cu formula începând cu vârsta de trei până la patru săptămâni pentru a evita scăderea nivelurilor de calciu ale mamei. Factorii de risc includ:

  • Câini de rasă mică
  • Câinii se așteptau să fie de la o garnitură mare
  • Istoria eclampsiei în sarcini trecute

Asigurați-vă că vă alimentați câine însărcinată o dietă de înaltă calitate formulată pentru creștere în funcție de Standardele AAFCO. În timpul sarcinii, câinele dvs. ar trebui să obțină verificări regulate de către un medic veterinar cu experiență în reproducerea caninei.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Eclampsie la câini