Ce nu știi despre capre, dar ar trebui

Câștiguri mici de capră albă pășunat pe luncă cu păpădie, mai multe capre în fundal

Capre au în cele din urmă un moment pe internet și nu este doar pentru că sunt super drăguți. Sunt prea ciudate. Cum? ei Frolic în pijamale pentru copii mici pentru copii- ei îngrozim oamenii care nu se întreabă țipând ca oamenii (altfel cunoscut sub numele de bleling) - și ei iubesc să urce pe partea de sus a obiectelor aleatorii, cum ar fi vacile.

Doriți să aflați mai multe despre aceste adorabile, Barnyard Ceirdos? Citiți mai departe pentru a afla cele 10 lucruri pe care nu le știi despre capre, dar cu siguranță ar trebui.

1:21

Numele perfect pentru o capră de companie

01 din 10

Caprele au accente unice

CC BY-SA 3.0"Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_8-0-1 "Container de date =" Adevărat "/">

Sa crezut anterior că doar câțiva mamifere - oameni, elefanți și delfini - au avut accente. Dar cercetătorii au descoperit că și caprele au accente unice. Mai mult, accentele lor se schimbă pe măsură ce îmbătrânesc sau vin în contact cu alte echipaje de capre, la fel ca atunci când vă vizitați verișorii de la Midwest.

  • 02 din 10

    Caprele iubesc să stea pe lucruri

    MrCat / PIXABAY / CC0 Domeniul public "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_8-0-4 "Container de date =" Adevărat "/">

    Caprele au o înclinație de a urca pe ceva, de la vaci la hale, la ramurile copacilor. De ce? Caprele domestice au provenit din caprine sălbatice care au trăit în terenurile stâncoase din Asia de Sud-Vest și Europa de Est. Acele caprine de munte au trebuit să-și păstreze echilibrul care traversează stâncile și pervazurile - o abilitate care a fost transmisă strămoșilor lor moderni.

    Deci, dacă se întâmplă să vezi o capră care stă pe un cal, el face doar ceea ce simte bine... Din punct de vedere evolutiv.

  • 03 din 10

    Capre "leșin" când sunt speriate

    Moonietunes / Pixabay / CC0 Domeniul public "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_8-0-8 "Container de date =" Adevărat "/">

    Nu pare că viața unei caprine ar fi tot ce înspăimântătoare - ei se relaxează mai ales, furajele, urca pe vârful lucrurilor și PNA, dar imaginile de capre fiind speriate și "leșin" a făcut runde pe interwebs pentru ani.

    Se pare că acest fenomen afectează doar un anumit tip de capră, numit caprine miotonice sau picioarele rigide din Tennessee și ei nu leșină deloc. Mai degrabă, când caprele sunt surprinse, mușchii lor se tensionează și nu se relaxează imediat din cauza unei afecțiuni numite boala lui Thomsen.

    Pe măsură ce îmbătrânesc, majoritatea caprinelor se obișnuiesc cu această condiție. Deci, când sunt speriați, ei doar izbucni cu picioarele super rigide.

    Data viitoare când mătușa dvs. mare vă trimite un videoclip de caprine leșin pe Facebook, îl puteți învăța în Genetica Barnyard.

  • 04 din 10

    Au viziune uimitoare

    Ochii de capră pot arăta destul de înfiorării, dar elevii lor orizontali îi ajută să le protejeze de prădători. Spre deosebire de elevii verticali din prădători ca pisici sau șerpi, elevii orizontali de capră le dau viziune panoramică. Asta inseamna ca ei pot vedea totul in jurul ei - nu doar ceea ce este in fata lor.

    Pentru un animal al cărui numai mecanisme de apărare sunt 1. Fugind, 2. urcând ceva înalt sau 3. pretinzând că leșin, având 340 de grade de viziune este destul de importantă.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Caprele sunt mâncători pretențioși

    Fitmum / Pixabay / CC0 Domeniul public "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_8-0-18 "Container de date =" Adevărat "/">

    Filmele și desene animate arată adesea caprine pe gunoi, cum ar fi cutii de staniu, dar ele sunt de fapt mai rele decât copiii mici obsedați cu degetul de pui când vine vorba de masă. Ei folosesc gura lor hipersensibilă pentru a fura pentru fân sau plante proaspete și pur și simplu refuză să mănânce pe orice rest - că este fânul sau alte furajele mai mult de o zi veche.

  • 06 din 10

    Caprele ars foarte mult

    Ca și vaci, caprele au mai multe stomacuri care se ocupă de diferitele etape ale digestiei. Primul "stomac" se numește rumen, care poate avea o creștere Cinci galoane de material vegetal într-o capră matură. Pe măsură ce mâncarea este defalcată în rumen, produce o mulțime de gaze - este de cinci galoane de mâncare, la urma urmei!- care provoacă prietenii fermecători cu patru picioare la Burp și Fart toată ziua LiveLong.

  • 07 din 10

    Caprele pot merge imediat după naștere

    Majoritatea bebelușilor umani iau între nouă și 18 luni în cele din urmă obțineți-o împreună și începeți să mergeți pe jos. Capre de capră, altfel cunoscute ca copii? Ei încep să meargă doar momente după naștere.

    Ce se întâmplă, bebelușii umani?

  • 08 din 10

    Laptele de capră este mai sănătos decât laptele de vacă

    Tetzemann / PixABAY / CC0 Domeniul public "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_8-0-28 "Container de date =" Adevărat "/">

    Schimbarea laptelui de vacă pentru laptele de capră poate avea unele beneficii serioase pentru sănătate - și vă face să simțiți o fantezie suplimentară Lil.

    Laptele de capră conține proprietăți care reduc inflamația în organism - care se crede că este cauza multor maladii, de la boli de inimă la artrită - și promovează sănătatea bună a intestinului.

    Să nu mai vorbim, brânza făcută din laptele de capră este destul de gustoasă în sandwich-uri, salate sau chiar deserturi.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Caprele au fost mai întâi copii

    VAMPPY24 / Pixabay / CC0 Domeniul public "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_8-0-33 "Container de date =" Adevărat "/">

    Primul instanță al copiilor (umani) fiind numit "copii" a fost la sfârșitul anilor 1500, dar a intrat într-o utilizare mai largă în timpul anilor 1800. Totuși, totuși, câștigă acest titlu extrem de râvnit: au fost numiți copii înapoi în anii 1200.

  • 10 din 10

    Caprele țipă ca oamenii

    Alexas_fotos / Pixabay / CC0 Domeniul public "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_8-0-36 "Container de date =" Adevărat "/">

    Ați auzit vreodată un bleat de capră? Apoi v-ați simțit ca cea mai curajoasă persoană în viață?

    Ca și vocile umane, selearea variază de la capră la capră. Unele capre pot suna ca un om crescut, țipând, în timp ce alții pot suna ca niște copii umani țipând. Indiferent de pasul, volumul și profunzimea lor, blelingul poate fi destul de înfricoșător, mai ales atunci când nu vă așteptați.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Mai scurt, elodie f., și Alan G. MCELLIGOTT. Efecte sociale asupra ontogeniei vocale într-o ungulată, capră, capra HIRCUSComportamentul animalelor, vol 83, nu. 4, 2012, pp. 991-1000. Elsevier BV, DOI: 10.1016 / J.Anbehav.2012.01.020

    2. Underwood, Wendy J. și colab. Biologie și boli ale rumegătoarelor (oi, capre și bovine)Medicină animală de laborator (2015): 623-694. DOI: 10.1016 / b978-0-12-409527-4.00015-8

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Ce nu știi despre capre, dar ar trebui