Pot câinii să se uite la televizor? Îi place foarte mult?

Pot câinii să se uite la televizor

Ne place să avem animalele noastre de companie când ne uităm la televizor, la dreapta? Și ei par să o iubească. Dar ei se bucură cu adevărat să se uite la televizor sau se bucură de faptul că pot să stea aproape de tine?

Să aflăm.

Mulți experți susțin că depinde de personalitatea câinelui. Unii câini se pierd pur și simplu atunci când văd un alt câine sau orice alt animal pe ecran, în timp ce alții ca reclame care sunt luminoase și puternice.

Ei înțeleg cu adevărat ce se întâmplă sau este doar o reacție aleatorie la evenimentele de pe ecran?

Din punct de vedere științific, câinii pot percepe imagini la televizor la fel ca ființele umane. Ele sunt suficient de inteligente pentru a recunoaște animalele diferite și poate chiar să discearnă diferitele imagini care stropesc pe ecran.

Instinct și personalitate

În plus, ele sunt, de asemenea, reglate la sunete. De exemplu, dacă acestea auzi un alt câine latrat, ei vor reacționa la ea. Același lucru este cazul cu alte animale, chiar și cele pe care nu le-au avut niciodată șansa de a vedea cum ar fi leii și tigrii.

O modalitate de a explica această afinitate la alte animale, indiferent dacă au văzut acea specie sau nu, este instinctul lor natural. În sălbăticie, ei au o predispoziție genetică pentru a vedea alte animale și, probabil, chiar măsură ce ar fi următoarea lor acțiune. Aceasta este o parte a instinctului lor natural.

Chiar și astăzi acest instinct rămâne cu câinele, în ciuda faptului că sunt acum domesticiți și trăiți cu oamenii. Acest lucru explică parțial de ce câinii Dome se încântă atunci când văd alte animale. Unii dintre ei chiar și în spatele televizorului pentru a căuta aceste animale. Astfel de câini tind să fie sociabili prin natura. Îi place să fie în jurul altor câini și poate chiar animale și este această personalitate care îi face să reacționeze la imaginile de la televizor.

Dar de ce ceilalți nu? Din nou, este, probabil, pentru că înțeleg că animalele de pe televizor prezintă nici o amenințare pentru ei în nici un fel, deci pur și simplu nu sunt interesați. Cum reacționează în totalitate depind de personalitatea câinelui și de modul în care percep alte animale la televizor.

Rasă

Într-o oarecare măsură, depinde și de rasă. În timp ce unele Racele de câine sunt agresive ca Ciobănesc german, Există și alte altele ladice. Deci, acest aspect are, de asemenea, o influență asupra modului în care câinii reacționează la alte animale sau câini la televizor.

De asemenea, rasele, cum ar fi Hounds, au un a Instinct miros bine dezvoltat, Deci, ceea ce vine la televizor nu le interesează deloc. Ei sunt cei care decid să reacționeze pe baza mirosului unei alte ființe vii. Deoarece televizorul nu oferă nici un stimulent pentru instinctul lor de miros, nu le atrage deloc.

Cum rămâne cu imaginile non-animale? Și acești câini excitați?

Înainte de a răspunde la această întrebare, ar trebui să vorbim puțin despre vederea câinelui.

Funcționarea ochilor

Ochii câinelui tău lucrează mult mai repede decât al tău. Din nou, acest lucru provine din trăsăturile lor genetice, dar pot vedea lucrurile mai repede decât puteți visa vreodată.

De exemplu, imaginile care apar pe seturile vechi de televiziune în care numărul de cadre pe secundă este mult mai mic decât televizoarele moderne, este prea lent pentru câinele dvs. De fapt, poate să apară ca un film de anii 1920 pentru ei!

în plus, Câinii au viziune dicromatică, Ceea ce înseamnă că pot vedea și percepe două culori primare și anume galben și albastru. Oamenii, pe de altă parte, au o viziune trichromatică, ceea ce înseamnă că putem vedea și percepe trei culori primare și anume roșu, albastru și verde.

Această diferență face multe imagini mai puțin atrăgătoare pentru câinele dvs., deoarece nu vor putea distinge atât culorile, cât și pe tine. Acesta este, de asemenea, de ce un canal HDTV dedicat numit Dogtv apeluri la câini. Programele din acest canal sunt foarte rapide și folosesc doar două culori. Deci, câinii nu numai că se bucură de acțiunea mai bună, dar sunt, de asemenea, capabili să vadă întreaga gamă de culori care apar pe acest canal.

Interesant, există rapoarte care arată că acest canal a scăzut stresul la câini. De exemplu, există programe specifice de relaxare care arată imagini ale câinilor răciți în țările ierboase pentru a ajuta câinele să se relaxeze. De asemenea, dacă doriți să vă stimulați câinele, există câteva programe care arată câinilor navigând pe coasta Californiei. O mulțime de cercetări au intrat în aceste programe și acest lucru este sigur că vă păstrați câinele este cuplat și angajat timp de multe ore.

Câine vizionează TV

Obiecte non-animale

Acum, pentru a răspunde la întrebarea dacă câinii se bucură de vizionarea unor lucruri care nu trăiesc, depinde din nou de rasa și personalitatea câinelui. A fost efectuat un studiu pentru a vedea cum câinii reacționează la diferite obiecte non-animale și preferințele lor pentru unul peste alta. În acest studiu, câinii au fost prezentați cu trei ecrane. Niciunul dintre câini nu părea să preferă un ecran peste altul. Ei au preferat doar să urmărească un ecran și, de asemenea, doar cu jumătate de inimă, indiferent de ceea ce a fost jucat în ecranul respectiv.

Acest experiment a demonstrat că câinii nu au cu adevărat preferințe atunci când vine vorba de emisiuni TV, dar ar dori ca ei să se uite la canalul de câini specifici, deoarece este ceva cu care se pot referi cu.

Se bucură de vizionarea televizorului?

Acum că am explorat cum funcționează viziunile și care sunt preferințele lor, credeți că se bucură de vizionarea TV?

Din păcate, nu știm încă răspunsul, deoarece oamenii de știință încă nu se află în funcția complexă a creierului câinelui. Să sperăm că ei vin cu un răspuns la această întrebare cel mai devreme, așa că putem decide ce să-i expunem câinele.

Pe scurt, câinii sunt ca ființele umane în unele moduri. Ei îi place să se uite la televizor și poate chiar să reacționeze la unele lucruri, mai ales alți câini sau animale. Unele studii arată chiar că se bucură de canale și programe specifice de câine. Dar, nu există nici o dovadă concludentă dacă se bucură de ceea ce se joacă.

Deci, pentru moment, stai înapoi și privește programul tău preferat cu prietenul tău canin.

Surse:

  1. Katherine Tolford, Canții pot vedea televizorul?, Petmd
  2. Ilyena Hirskyj-Douglas, dr, Iată ce văd câinii când urmăresc televiziunea, Conversatia
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să se uite la televizor? Îi place foarte mult?