Sunt uleiuri esențiale sigure pentru câini?

Statele Unite ale Americii, New York, New York City, portret de buldog francez culcat pe canapea

Uleiurile esențiale de la lavandă la mentă au devenit din ce în ce mai populare pentru utilizarea în aromoterapie și ca opțiuni naturale, alternative pentru medicina tradițională. Aceste uleiuri puternice se spune că fac totul de la hormoni de echilibru pentru a ușura anxietatea pentru a trata problemele pielii.

Există câteva modalități de utilizare Uleiuri esențiale în condiții de siguranță în animale de companie, dar ar trebui să se facă întotdeauna sub îndrumarea unui medic veterinar care este experimentat cu utilizarea lor. În unele cazuri, uleiurile esențiale pot face mai mult rău decât bine. Îngrijirea ar trebui să fie luată întotdeauna atunci când luați în considerare medicamentele alternative pentru animalul dvs. de companie. Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, anumite uleiuri esențiale pot fi benefice, fie aplicate topic, fie utilizate în mediul înconjurător ca aromoterapie.

Uleiuri și câini esențiali

Fabricat din substanțe vegetale foarte concentrate, s-au dovedit că uleiurile esențiale au o serie de beneficii pentru sănătate și wellness pentru oameni. Desigur, este vorba doar de natural să împărtășim aceste beneficii cu animalul dvs. de companie.

Unii veterinari holistici încorporează uleiuri esențiale în tratamentele lor. Cu toate acestea, utilizarea uleiurilor esențiale pentru tratarea bolilor la animale ar trebui făcută cu prudență. Proprietarii de animale de companie ar trebui să fie conștienți de faptul că nu există încă o cantitate semnificativă de cercetare pentru a determina dacă aceste uleiuri puternice sunt sau nu eficiente în tratarea câinelui.

Atunci când sunt utilizate în mod necorespunzător, uleiurile esențiale pot duce la schimbări nedorite în comportament, probleme ale sistemului nervos central, problemele respiratorii și alte preocupări grave de sănătate. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu puteți continua să utilizați unele uleiuri esențiale în casa dvs. - asigurați-vă că știți care sunt în siguranță și care sunt toxice.

Pericolele potențiale ale uleiurilor esențiale

Unele uleiuri esențiale pot fi toxice pentru câini, indiferent dacă sunt consumate pe cale orală sau făcând legătura cu pielea. Unele dintre uleiurile mai periculoase includ Melleuca (copac de ceai), Wintergreen, mesteacăn dulce, pin, pennyroyal, scorţişoară, și anumite uleiuri de citrice.

Melleuca / Ulei de arbore de ceai: Deși nivelurile diluate găsite în șampoane sunt considerate în siguranță, concentrația ridicată a uleiului esențial de arbore de ceai poate provoca toxicitate semnificativă la câini. Indiferent dacă este absorbită prin piele, fie ingerată, uleiul de arbore de ceai concentrat poate provoca iritarea la locul de contact (pielea, membranele mucoase), vărsăturile, depresia, mersul beat (ataxia), paralizia, temperatura scăzută a corpului (hipotermie).

Wintergreen: De asemenea, cunoscut sub numele de estul Taserry, WinterGreen conține salicilat de metil, care este ingredientul activ în aspirină. Acest ulei esențial a fost folosit ca o ameliorare eficientă a durerii și ca aditiv natural de aromă în bomboane și gumă. Câinii expuși la uleiul de iarnă concentrată vor experimenta toxicitatea de aspirină. Efectele comune includ iritarea și ulcerul GI, dar câinii pot dezvolta, de asemenea, insuficiență ficatului și / sau rinichi.

Sweet Birch: Derivate din coaja copacului de mesteacăn, acest ulei esențial împărtășește multe proprietăți cu cele ale lui Wintergreen, inclusiv faptul că conține salicilat de metil. Toxicitatea la câini este asemănătoare cu toxicitatea de aspirină.

Ulei de pin: Fabricat din pinul scoției, aceste uleiuri esențiale au fost folosite pentru a curăța, dezinfecta, dezinfecta și elimina mirosurile. Uleiul de pin a fost, de asemenea, utilizat terapeutic la om pentru a reduce umflarea și ajutorul în circulație. Atunci când sunt utilizate oral sau local pe câini, uleiul de pin poate provoca iritarea pielii, membrane mucoase și tractul GI. Odată absorbit, poate duce la probleme în sistemul nervos central, ficat și rinichi, semne de toxicitate includ vărsături, salivare excesivă, ataxie, slăbiciune, letargie și dezorientare.

Busuioc cerbilor: Deoarece acest ulei esențial a fost folosit din punct de vedere istoric ca un refugiu de insecte, proprietarii de animale de companie bine intenționați pot încerca să o folosească ca un preventiv de parazit natural. Din păcate, fie că este absorbită prin piele, fie ingerată, pennyroyal poate duce la probleme hepatice la câini. Semnele includ letargie, vărsături și / sau diaree. Lăsat netratat, toxicitatea pennyroyal poate duce la moarte.

Scorţişoară: Esența scorțișoară poate fi găsită în multe articole de uz casnic, inclusiv lumânări parfumate, difuzoare de parfumuri, alimente și băuturi. Scorțișoară este toate formele pot fi toxice pentru câini, dar uleiul foarte concentrat este cel mai periculos. Câinii ingestind sau intră în contact cu uleiul de scorțișoară pot dezvolta scăderea zahărului din sânge, vărsături, diaree, boli hepatice și modificări ale ritmului cardiac. În timp ce inhalarea oricărui ulei esențial este periculos, scorțișoară în toate formele este extrem de iritant pentru plămâni, ducând la tuse și probleme de respirație.

Aceasta nu este o listă completă. Asigurați-vă că vă educați despre ce uleiuri s-ar putea dovedi toxice pentru animalele de companie.

Dacă difuzați uleiurile în casa dvs., ar trebui să evitați utilizarea uleiurilor de mai sus pentru aromoterapie. Difuzia însăși nu dăunătoare pentru câini, dar având aceste toxine în casa dvs. este un risc.

Inhalarea uleiurilor esențiale este o altă preocupare pentru câini. Respirația în aroma difuzoarelor nu este, în general, o problemă. Cu toate acestea, în cazul în care un animal de companie sniffing difuzorul și primește ulei în căile respiratorii, ar putea fi dezastruos. Indiferent de tipul de ulei esențial, toate sunt dăunătoare plămânilor și căilor respiratorii dacă sunt inhalate direct.

Din fericire, există unele uleiuri esențiale care, în general, considerate sigure să se utilizeze în jurul animalelor de companie atâta timp cât sunt utilizate în mod corespunzător.

Uleiuri esențiale pentru aromoterapie

Se spune că aromoterapia are beneficii mentale și emoționale atât pentru oameni, cât și pentru animale. Uleiurile esențiale sunt, în general, în siguranță pentru utilizarea în jurul câinilor, atâta timp cât luați anumite măsuri de precauție.

Utilizați uleiuri esențiale de înaltă calitate, pure. Asigurați-vă că uleiurile pe care le utilizați provin dintr-o sursă de renume și nu sunt doar pline de substanțe chimice.

Păstrați întotdeauna difuzoare și uleiuri la îndemâna câinelui dvs. Curățați cu atenție, pentru a evita ingerarea accidentală.

Evitați difuzarea uleiurilor la nivelul nasului unui câine. De asemenea, păstrați mirosul la un nivel minim. Chiar dacă uleiurile esențiale netoxice pot mirosi copleșitoare și pot provoca stres la câini. Amintiți-vă că simțul mirosului câinelui este de aproximativ 10.000 de ori mai acut decât al tău. Aceasta înseamnă că, dacă abia mirosi ceva, câinele dvs. ar putea avea o supraîncărcare senzorială.

Asigurați-vă că nu pentru a difuza uleiurile în fiecare zonă a casei. Câinele dvs. ar trebui să fie capabil să scape de un miros dacă este prea copleșitoare.

Lavanda este un ulei esențial excelent pentru a fi folosit pentru aromoterapie. Se spune că are un efect relaxant asupra oamenilor și animalelor. Cunoscut a fi liniștitor la sistemul nervos central și calmant când este inhalat, a 2006 Studiu Jurnalul Asociației Medicale Veterinare American a arătat efectiv că utilizarea uleiului de lavandă difuzată ca aromoterapie a ajutat la reducerea mișcării și vocalizării câinilor în timpul călătoriei. Din nou, folosiți-o cu ușurință ca să nu vă copleșiți câinele.

Puteți folosi în siguranță uleiuri esențiale pe câini?

Dacă doriți să utilizați uleiuri esențiale pe câinele dvs., acesta ar trebui făcut numai sub supravegherea directă a unui medic veterinar care este educat în utilizarea lor. Aplicarea uleiurilor esențiale la pielea sau haina unui câine poate fi foarte riscantă. Uleiul poate intra accidental în contact cu zonele sensibile, cum ar fi ochii lor sau membranele mucoase. În unele cazuri, uleiurile aplicate direct pe pielea lor pot fi, de asemenea, iritante, în special pentru puii care suferă deja de piele sensibilă sau de alte probleme dermatologice.

Cel mai important, majoritatea câinilor vor dori să lingă pe ceva pe care îi puneți pe piele sau pe stradă. Ingerarea uleiurilor esențiale pot fi extrem de periculoase. Evitați întotdeauna lăsarea câinelui să lingă sau să înghită uleiuri esențiale.

Odată ce ați consultat un veterinar despre care uleiurile pot beneficia de câinele dvs., asigurați-vă că uleiurile esențiale pe care le utilizați sunt diluate corespunzător. Nu aplicați niciodată un ulei esențial la un câine atunci când este la o potență de 100%. Veți dori, de asemenea, să păstrați în minte dimensiunea animalului de companie atunci când diluarea uleiurilor ca câini mai mici vor fi întotdeauna mai vulnerabili la efectele secundare potențial dăunătoare. Mulți oameni vor dilua uleiuri esențiale în ulei de măsline, ulei de nucă de cocos sau uleiuri similare. Asigurați-vă că uleiul de diluare este, de asemenea, sigur pentru animale de companie.

Spre deosebire de utilizarea uleiurilor esențiale asupra oamenilor, câinii vor dori să lingă orice ulei de pe pielea lor, ceea ce poate duce la probleme de burtă. De aceea este deosebit de important ca proprietarii de animale de companie să fie educați și ghidați de medicul veterinar pe care uleiurile sunt în siguranță pentru a fi utilizate în casele prietenoase cu animalele de companie. Mai presus de toate, fiți foarte precauți că sunt întotdeauna stocați într-un loc care nu poate fi accesat de un pooch curios și rău.

Mulți proprietari de animale de companie au auzit fără îndoială despre posibilitatea utilizării uleiurilor esențiale în locul altora purici comerciali și căputați preventivi. Cu toate acestea, în timp ce unele uleiuri esențiale pot fi eficiente la repetarea puricilor și a altor insecte, ele nu sunt suficient de puternice pentru a le ucide. Din păcate, nu există metode naturale dovedite de a controla puricii și alți paraziți. Acesta este un caz în care produsele farmaceutice sunt mult mai sigure decât utilizarea de remedii naturale.

Asigurați-vă întotdeauna că păstrați toate uleiurile esențiale complet la îndemâna animalelor de companie, chiar și pe cei considerați siguri. Dacă aceste uleiuri puternice sunt ingerate accidental de prietenul dvs. cu patru picioare, contactați imediat atât veterinar cât și controlul otrăvitorului.

Editat de Jenna Stregowski, RVT

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ebani, Valentina și colab. Activitatea antibacteriană și antifungică a uleiurilor esențiale împotriva agenților patogeni responsabili pentru otita externa la câini și pisiciMedicamente, vol 4, nu. 2, 2017, p. 21. MDPI AG, DOI: 10.3390 / Medicamente4020021

  2. Uleiurile esențiale sunt toxice pentru câini Linia de asistență pentru otravă PETLinia de asistență pentru otravă PET, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt uleiuri esențiale sigure pentru câini?