Sunt uleiuri esențiale sigure pentru pisici?

Lavandă mirositoare de pisică

Iată un subiect mult dezbătut în comunitatea CAT: dacă utilizarea uleiurilor esențiale este dăunătoare sau nu pentru pisici. Pentru a fi sincer, nu există nici un drept sau rău în acest sens, deoarece există două preocupări care exprimă această problemă: "Utilizare sigură" și "toxic". Dacă utilizați uleiuri esențiale pe pisica dvs., există câteva lucruri pe care trebuie să le amintiți pentru a vă păstra pisica în siguranță și sănătoasă.

Dacă priviți în această problemă, este evident că sunteți un proprietar de animale de companie conștient și responsabil care nu vrea decât cel mai bun prieten al tău. Dar, uneori, aceste practici sănătoase ar putea fi un conflict de interese. Pisicile nu au o enzimă cunoscută sub numele de glucuronyltransferază care descompune fenolul. Puteți găsi acest compus organic (fenol) în medicamente cum ar fi aspirină, acetaminofen (tylenol) și ibuprofen. Fenolul se găsește și în multe tipuri diferite de uleiuri esențiale și nu este sigur pentru utilizarea în jurul animalelor de companie.

Puneți-vă cunoștințele despre tot ceea ce trebuie să știți despre utilizarea uleiurilor esențiale pe pisicile de mai jos:

Unde stai pe folosirea uleiurilor esențiale pe pisica ta

În primul rând, luați în considerare faptul că faptul că uleiurile esențiale nu trebuie utilizate direct pe blana pisicilor. Asta înseamnă că tu și veterinarul tău ar trebui să decidă, discret. În unele cazuri, anumite uleiuri esențiale (lichidate) sunt directe care trebuie aplicate pisicilor pentru a scăpa de purici, pentru a-și îmbunătăți durerile articulare și vindecă rănile. Cu toate acestea, este încă o alegere personală care este mai bine lăsată să fie decisă de părinții de companie și de VET.

În ton, dacă pisica dvs. a ingerat accidental orice tip de uleiuri esențiale, nu ignorați această problemă. Știți că uleiurile esențiale sunt substanțe extrem de concentrate și conțin cele mai pure elemente care sunt extrase din plante și flori. Nu e de mirare că uleiurile esențiale funcționează minunat pe corpul uman. Dar sistemul de corp al pisicii dvs. nu poate gestiona acest nivel ridicat de concentrare în uleiurile esențiale.

Posibilitatea de toxicitate esențială a petrolului la pisici

Cu mulți ani în urmă, au fost considerați că au fost considerate uleiuri esențiale specifice pentru pisici și ar putea fi folosite Tratați acarienii urechii, probleme respiratorii și pentru a ușura pisicile de la niveluri extreme de stres. În studiile recente, uleiurile esențiale s-au dovedit a fi toxice pentru pisici. Indiferent dacă este luată intern, frecat pe pielea sau inhalarea, rezultatele studiilor au arătat că ficatul este organul care este afectat cel mai mult prin utilizarea uleiurilor esențiale. Efectul poate duce, de asemenea, la convulsii sau chiar la moarte la pisici.

Iată câteva dintre uleiuri sunt cele cu siguranță toxice pentru pisici:

  • Ulei de arbore de ceai (numit și ulei de melaleuca)
  • Ulei de iarnă
  • Ulei de mentă
  • Ulei de pin
  • Ulei de citrice (și ulei de lămâie)
  • Ulei de scorțișoară
  • Cimbru de ulei
  • Ulei de mesteacan dulce
  • Ylang olang ylang
  • Oregano Oil
  • Ulei de cuișoare
  • Ulei de eucalipt

Cu cât este mai concentrat uleiul, cu atât mai mult este riscant pentru pisica ta. Din nou, dacă oricare dintre uleiurile enumerate mai sus este folosită în mod necunoscut pe pisica dvs. (intern sau extern), căutați imediat veterinarului.

Uleiuri esențiale mai sigure pentru pisici

Amintiți-vă că am menționat utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale. Există reguli excepționale pentru a utiliza uleiuri esențiale sigure asupra pisicilor. Iată câteva dintre ele, care sunt considerate mai sigure pentru pisici:

  • Ulei de Cedarwood: Acest ulei special nu conține niciun fenol și este complet sigur pentru pisici. Dar aruncați o privire la etichetă înainte de ao aplica pe Kitty.
  • Lemongrass ulei: Este cel mai frecvent turnat în hidrosol, un parfum non-alcoolic 100%. Se spune că uleiul de lemongrass este sigur să se utilizeze în jurul pisicilor, dar la un nivel de concentrație mai scăzut. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie, prin nici un mijloc, înghițit sau aplicat direct la
  • Rozmarin: Rozmarinul este folosit în cea mai mare parte ca un refugiu de purici. Pentru a face o utilizare eficientă a acesteia, fierbeți o oală de apă cu o mică ramură de rozmarin. Preparați apa până când se diluează și apoi permite pisicii să stea în amestec timp de aproximativ 3 - 5 minute.
  • Busuioc dulce: Acesta este un parfum folosit pe scară largă în mai multe feluri de mâncare culinare diferite care ajută la combaterea mirosurilor puternice cu proprietățile sale naturale anti-fungice, antivirale și antibacteriene. Acest lucru poate fi considerat ca un ulei esențial sigur și eficient în jurul pisicii dvs. de companie.
  • Clar Sage: Este cea mai mare parte a favoritului nostru pentru proprietățile sale relaxante și liniștitoare, plus aroma plăcută pe care o are în doar câteva picături. În plus, proprietățile puternice anti-fungice și antibacteriene fac o alegere ideală pentru animalele de companie.
  • Ulei de lavanda: Suntem siguri că ați auzit de acest lucru și de ce nu? Acest parfum popular floral, colectat de la acele flori purpuriu frumoase, este o alegere excelentă pentru a lupta împotriva ciupercilor patogene și de mediu și a bacteriilor.

Cum voi înțelege că pisica mea suferă de otrăvirea esențială a petrolului?

Corpul pisicii dvs. este capabil să absoarbă uleiurile mai repede, care este aplicat direct pe blana lor. În plus, esența uleiului răspândit în aer este inhalată, precum și colectate pe blana pisicii tale. Acest lucru are ca rezultat ingerarea în timpul procesului de îngrijire și curățare. Această toxicitate se poate răspândi foarte repede sau chiar are un efect pe termen lung asupra pisicii dvs.

Unele dintre simptome includ:

  • Vărsături
  • Saliva
  • Strănut
  • Greaţă
  • Temperatura scăzută
  • Tremor
  • Pierderea parului
  • Wobbia sau dificultate în mersul pe jos / mutarea (ataxia)
  • Probleme respiratorii (gâfâind, wheezing, tuse sau respirație rapidă)

În mod normal, ar trebui să luați cu siguranță pisica dvs. la Centrul de Urgență Clinica PET dacă vedeți oricare dintre aceste semne. Țineți cont de faptul că aceste probleme ar putea fi un rezultat al uleiurilor esențiale.

Cum ar trebui să fie expuse pisicile la uleiuri esențiale?

Depinde dacă trebuie să fie expuși sau nu. Cel mai bine este să păstrați toate uleiurile esențiale blocate într-un dulap de pisică, prin care prietenul dvs. fluffos notoriu nu poate avea acces la ea. În plus, nu le permiteți să vă lingă sau să se mirezi după ce ați aplicat orice medicament care conține ulei esențial. Pe care le puteți face, făcându-i să poarte un guler electronic (guler Elizabethan).

Eliminarea diferitelor difuzoare de aromoterapie, spray-uri de cameră, lumânări și alte surse de ulei esențial în aer, pe care pisica ta o poate inspira și mai târziu linge din restul de blană. Chiar și parfumul uleiului vă poate afecta Kitty.

Mai important, pisicile nou-născute, pisicile vârstnice sau cele care suferă de probleme respiratorii sunt candidați excelenți de a fi afectați de difuzoarele esențiale de ulei. Luați în considerare să nu purtați bijuterii de aromoterapie fie atunci când Kitty este în jur.

Cum rămâne cu hidrosolii?

Înainte de a continua, hidrosolii sunt lăudați ca o alternativă mai sigură și mai naturală la uleiurile esențiale pentru pisici. Ele sunt, de asemenea, cunoscute ca "ape flori". Exact, apa lăsată oprit după distilarea cu aburi a ierburilor sau a florilor în apă este mai puțin saturată decât uleiurile esențiale, pe care le facem ca hidrosolii.

Deși este considerat Pentru a fi în siguranță pentru pisici, este mai bine să nu fie expus în jurul pisicilor. Apa rămasă din plante este ceea ce îl face periculos pentru ei dacă este inhalat sau înghițit. Dar unele pisici pot tolera încă hidrosolii, în timp ce altele sunt sensibile. Păstrați un ochi pe pisica dvs. de companie pentru a-și limita accesul la acestea pentru a minimiza orice probleme de sănătate.

Utilizați întotdeauna ulei esențial de înaltă calitate pentru pisica dvs

Acum, că știți deja că orice tip de ulei esențial pe care îl decideți cu privire la utilizarea, trebuie să fiți foarte atenți la utilitatea sa. De asemenea, trebuie să țineți cont de uleiurile esențiale de calitate scăzută pentru animalele de companie. Căutați uleiul esențial de 100% și de înaltă calitate, ingredientele care sunt pure și neregulate. Alte uleiuri esențiale de calitate scăzută pot conține pesticide și ingrediente chimice, ceea ce ar depăși dezavantajele decât beneficiile sale. Prin urmare, este important să săpați în subiect și să efectuați o cercetare aprofundată pentru a afla despre standardele și puritatea pe care o ține petrolul esențial.

Sfaturi de siguranță pentru utilizarea uleiului esențial în jurul pisicilor

  • În primul rând, consultați veterinarul înainte de a utiliza orice tip de uleiuri esențiale în apropierea animalului dvs. de companie.
  • Fiți foarte precauți când pisica dvs. este aproape și în jurul difuzorului uleiului esențial. Din nou, pisicile nu au enzimele hepatice (glucanosiltransferaza) pentru care este dificil pentru ei să metabolizeze uleiul esențial, sporind riscul de toxicitate.
  • Nu aplicați ulei esențial direct pe blană. Șansele sunt că animalul dvs. de companie va suferi o reacție negativă a pielii care va duce la arsuri chimice, roșeață, iritație și alte boli ale pielii. În plus, ei vor linge și se mândresc în sine, ceea ce va duce la ingerarea uleiului esențial care duce la toxicitate.
  • Pisicile ar trebui să aibă întotdeauna propria zonă de confort în casa dvs. Un loc care are un bun sistem de ventilație, unde pot merge și a obține un aer proaspăt. Dacă aveți tendința de a folosi uleiul esențial pe timp de noapte în dormitor, asigurați-vă că există încă o șansă ca pisica dvs. să meargă în afara dacă aerul devine insuportabil pentru ei. Asigurați-vă că nu le prindeți în uleiuri esențiale de respirație pentru un bun 7 - 8 ore.
  • Nu există nici o întrebare despre cât de bună ar trebui să fie calitatea uleiului esențial. Verificați dacă "gradul terapeutic" nu constă în alte substanțe chimice sau aditivi care ar putea fi dăunătoare pisicilor dvs. Și, desigur, trebuie diluat când este pus într-un difuzor pentru utilizare.
  • Păstrați difuzoarele esențiale ale uleiului din greutatea pisicii dvs. PET-ul dvs. curios ar putea să bată accidental și să vină direct în contact cu petrolul, ale căror consecințe sunt inimaginabile. Deci, este mai bine să păstrați aceste uleiuri esențiale concentrate din accesul pisicii dvs.

Se crede că uleiurile esențiale sunt o modalitate eficientă de a respinge purici și căpușe în blana pisicilor. Cu toate acestea, obțineți un sfat din partea VET cu privire la acest lucru, deoarece nici un studiu științific sau cercetare nu acceptă utilizarea uleiului esențial ca mijloc de tratament eficient împotriva purocilor sau altor paraziți.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pieptene de purici pentru pisici

În plus ..

Un ulei esențial ales aleatoriu va pune pentru a fi dăunător pentru sănătatea pisicii dvs. Cele menționate mai sus sunt sigure pentru a fi utilizate pe pisici, dar trebuie să fie difuzate și diluate corespunzător. Încercați să nu le supravegheați și păstrați animalul de companie din pericol.

Pe de altă parte, se spune că uleiurile esențiale sunt o alternativă mai sigură pentru pisici decât orice parfumuri artificiale sau odorizante de aer, atunci când sunt utilizate într-o sumă corespunzătoare. De asemenea, știți că ceea ce considerați a fi plăcut ar putea fi, de asemenea, copleșitor pentru pisicile tale. Funcționează bine pentru a folosi uleiuri esențiale fără mirosuri în jurul pisicilor pentru a le retrage.

Deci, de ce nu este enumerate ulei esențial ca una dintre cele mai periculoase substanțe pentru pisici?

Faptul că uleiul esențial este periculos pentru pisici este încă neclar. Poate că nu au existat suficiente incidente despre uleiurile esențiale în pisici și nu auzim multe povestiri despre acest lucru. În plus, nu a existat suficientă discuție despre potențialele pericole ale uleiurilor esențiale.

Ca pe companiile de marketing, utilizarea uleiurilor esențiale asupra pisicilor au o mare varietate de efecte secundare și reacții. Pentru a sublinia acest lucru din nou, amintiți-vă întotdeauna chiar și companiile esențiale de vânzare petroliere se referă la consultarea unui Vet pentru informații suplimentare privind utilizarea uleiului esențial pentru pisici.

pisica alba

Linia de jos

Și în cele din urmă, nu este nimic mai bun decât să faci propria dvs. cercetare asupra fiecărui aspect al sănătății pisicii tale. Șansele sunt, părinții pisicilor care se panică despre ceilalți, dând uleiul esențial de pisici nu s-au gândit niciodată la brandul de mâncare pe care pisica lor de companie mănâncă în fiecare zi. După cum am menționat mai devreme, nu toate uleiurile esențiale sunt dăunătoare, dar unele sunt. Și aveți grijă de nivelul de concentrare pe care îl puneți în difuzor pe care îl decideți să expuneți și în jurul pisicii voastre. Odată ce ați verificat acești factori de bază, sunteți bine să mergeți! Când sunt utilizate în mod sensibil, uleiurile esențiale nu vor provoca probleme în pisicile casei.

Cunoașterea este puterea și armarea cu acest tip de putere vă va păstra pisica, copiii, acasă și vă fericiți și în siguranță pentru o viață.

Ați încercat să utilizați uleiuri esențiale pentru pisica dvs? da? Ne-ar plăcea să auzim despre experiența dvs!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt uleiuri esențiale sigure pentru pisici?