Cum să faci șampon de câine acasă: ghid și sfaturi

Băundind câinele dvs. la domiciliu vă poate economisi timp și bani. Nu mai există excursii la groomers și nu mai multe facturi scumpe de la profesioniști! Învăţare Cum să faci șampon de câine vă pot economisi mai mulți bani și este cea mai bună modalitate de a satisface nevoile dvs. de îngrijire specifice câinelui.

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este că ar trebui să cumpărați șampon de câine pentru poochia ta. Șamponul uman este făcut pentru părul nostru și pentru pielea noastră. Are un nivel diferit de pH decât șamponul care este făcut pentru canini.

Așa cum am discutat în ghidul meu video, asigurând că pH-ul adecvat este o parte importantă a învățării cum să facă șamponul de câine. Șampon uman poate face deteriorarea stratului câinelui și pot usca pielea.

Cum să faci șampon de câineCele mai multe șampoane de companie comerciale sunt pline de toxine și substanțe chimice care pot face mai multe daune pentru animalul dvs. de companie decât orice. Ei nu vor influența doar pielea și haina; Toxinele și substanțele chimice conținute în aceste produse îngrijite pot să legeze în corpul câinelui prin piele.

Unele dintre aceste substanțe chimice au fost legat de boli cum ar fi cancerul!

Dacă doriți să vă asigurați că câinele dvs. este sănătos și fericit, este mai bine să învățați cum să faceți șampon de câine. Chiar și produsele comerciale care pretind că folosesc & # 8220; Natural & # 8221; Ingredientele nu sunt la fel de sigure cum credeți. De multe ori folosesc câteva extracte naturale și aceleași substanțe chimice și toxine ca celelalte branduri.

Aceste companii conduc consumatorii să se gândească că cheltuiesc bani pe un produs sănătos și sigur, când cumpără într-adevăr tipul exact de șampon pe care încearcă să stea departe de. Învățați cum să faceți șamponul de câine este singura modalitate de a fi 100% anumite despre ingrediente.

Mai multe videoclipuri: Cum să ghideze, sfaturi și sfaturi pentru proprietarii de câini

Cum să faci șampon de câine acasă

Cum să faci șampon de câine

Acum, nu mă înțelegeți greșit, există șampoane de câine de calitate pe piața comercială. Ele sunt făcute cu ingrediente naturale, sigure și sănătoase. Cu siguranță nu vreau să spun că nu puteți găsi un șampon de câine sigur oriunde pe piață.

Cu toate acestea, produsele de îngrijire a câinelui de calitate disponibile sunt mult mai scumpe decât cele pline de ingrediente dăunătoare. Știu, de ce ar costa produsele naturale mai mult? Este cu siguranță frustrant, dar este ceea ce este.

Acesta este motivul pentru care atât de mulți proprietari de animale de companie se uită la a-și face propriul șampon de casă de casă. Nu este greu de făcut și odată ce găsiți câteva rețete pe care le doriți, nu va mai trebui să faceți o cercetare.

Revizuirea mea: Cel mai bun șampon de câine și top 10 alternative

Cum să alegeți Ingredientele Șampon

Cum să faci șampon de câine acasăPrimul lucru pe care va trebui să-l decideți este ce tip de șampon de câine de care aveți nevoie. Câinele dvs. trebuie doar să fie curat și mirositor proaspăt? Are piele uscată sau mâncărime? Are păr lung care are nevoie de un desengler?

Aceasta este cea mai bună parte despre învățarea modului de a face șamponul de câine. Puteți satisface nevoile câinelui dvs. și preferințele dvs. Preferați o anumită aromă? Poate vrei ca câinele tău să miroasă ca citrice sau lavandă. Poți să folosești orice uleiuri esențiale pe care îi place să lăsați un miros proaspăt pe companionul tău canin.

Aici unde devine complicat. Trebuie să înțelegeți pH-ul pentru a găsi cele mai bune rețete de șampon pentru câini. În timp ce pielea noastră are un pH de în jurul valorii de 5.5 până la 5 ani.6, Pielea unui câine este mult mai neutru. Fiecare pH de piele este puțin diferit, dar ei au un pH de între 6.2 și 8.62.

Șamponul câinelui de casă pe care îl faceți va trebui să aibă un nivel de pH cât mai aproape de pH-ul de piele al câinelui. Puteți achiziționa benzi de testare pH online sau în aproape fiecare magazin de animale de companie. Puteți testa pielea câinelui dvs. pe parcursul a câteva zile și ia o medie a nivelurilor de pH.

Dacă pH-ul șamponului de câine de casă este prea mare sau prea scăzut, acesta poate provoca iritarea pielii. 

Când învățați cum să faceți șampon de câine, veți amesteca substanțe acide cu substanțe alcaline într-o bază neutră, cum ar fi apa. Iată câteva dintre nivelurile pH-ului celor mai frecvente ingrediente din samponul de câini de casă:

  • Apă (neutru) - 7
  • Soda de copt (alcalină) - 8.3
  • Oțet (acid) - 2.2
  • Suc de lămâie (acid) - 2.0
  • Săpun (alcalin) - între 7 și 9 ani

Alte ingrediente comune în samponul de câini de casă includ uleiuri esențiale și ovaz. Ovăzul de ovăz poate fi folosit pentru a calma pielea uscată și mâncărime. Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru multe lucruri, dar sunt cele mai frecvent adăugate ca purici naturale și aruncați repellent și pentru aroma lor.

Recomandat citit: 5 cele mai bune șampoane de câine medicinale pentru problemele de piele ale câinelui

Cum să faci șampon de câine

Găsirea unei retete care funcționează

Găsirea șamponului potrivit pentru animalul dvs. de companie poate implica o încercare și eroare. Când amestecați o rețetă pentru prima dată, vă sugerez să faceți doar o jumătate de lot. În acest fel, puteți să-l încercați și dacă nu vă place, nu veți pierde atât de mult șampon.

Găsirea unui șampon care vă va curăța câinele și va părăsi pielea și acoperirea sănătoasă este prioritatea principală. Desigur, veți dori un șampon care vă lasă pielea să se simtă prea bine. Veți dori, de asemenea, să alegeți unul cu un miros care este plăcut pentru dvs.

Dacă aveți nevoie de ajutor, contactați medicul veterinar sau un groomer local pentru a discuta despre preocupările dvs. cu nevoile dvs. de îngrijire a puilor. După o întâlnire rapidă, ei vor putea să vă spună mai multe despre nevoile de îngrijire specifice câinelui și ce tip de șampon ar fi cel mai bun pentru el.

Rețete de siguranță și sănătoase pentru șamponul de câine

Dacă sunteți în căutarea unor rețete sigure pentru a încerca, există multe site-uri diferite pe care le puteți merge. Doar asigurați-vă că site-ul pe care îl selectați este unul reputat.

Iată câteva pentru a începe:

De asemenea, puteți citi prin unele dintre articolele informative de pe site-ul nostru. Noi împărtășim rețete pentru șamponul de casă, precum și sfaturi și trucuri pentru cumpărarea de calitate a câinelui de calitate.

Dacă sunteți nou la îngrijirea câinilor la domiciliu, urmăriți ghidul meu video cu privire la modul de a scălda un câine pentru ajutor cu această sarcină comună îngrijire. E mai ușor decât credeți.

Aveți nevoie de mai mult ajutor cu alte tipuri de sfaturi și sfaturi de îngrijire a câinilor? Verificați canalul nostru YouTube.

Ghid complet: Cum de a scăpa de un câine: un ghid video pas cu pas

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să faci șampon de câine acasă: ghid și sfaturi